Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gucka

Jak uporac sie z masakryczna miesiaczka?

Polecane posty

Gość gucka

Posluchajcie, siedze teraz i pisze poniewaz nie moge spac, od poltorej godziny biegam wymiotowac... boli mnie glowa jakbym miala migrene i zadna tabletka mi nie pomaga raz jest mi zimno trzese sie a raz jest mi goraco. Czy to moga byc, ze tak powiem objawy miesiaczkowe? Mam 21 lat, za nim zaszlam w ciaze i urodzilam dziecko miesiaczke przechodzilam wspaniale, mianowicie zero bolu czegokolwiek, zero zawrotow glowy, nic! przyszla i poszla no i trwala ok 4 dni. od czasu gdy pol roku temu urodzilam dziecko moja kazda miesiaczke przezywam tragicznie. mdleje mam migrenowe bole glowy wymiotuje mam dusznosci a moja miesiaczka przypomina wodospac i trwa 8 dni.... Chcac sobie pomoc, poszlam do ginekologa i poprosilam o tabletki antykoncepcyjne, ktore jak slyszalam reguluja miesiaczke i wszystkie te dolegliwosci miesiaczkowe poprostu ustepuje... moj ginekolog dal mi w prezencie opakowanie ktore mam brac po 1 tabletce dziennie przez 21 zaczynawszy od pierwszego dnia miesiaczki czyli dzisiaj... no wiec wzielam ta tabletke no i jest masakra porpostu. poradzcie mi cos bo zwariuje tak strasznie przechdze miesiaczke, dzis mam pewnie nocke z glowy...

Gość jak masz faceta
to niech trysnie ci do piczki to pomoze a jak nie masz to dobrze ci tak samotna matko polko z dzieckiem z wpadki :D

Gość gucka
nie zabardzo mam ochote bzykac sie w okres, dbamy z mezem o higiene. Aha moje dziecko nie jest z wpadki, a ja nie jestem polka hehe :P

Gość jak masz faceta
aha no to gratuluję życia rodzinnego i życzę powodzenia:)🖐️ Pomógłbym ale moje przekonania polityczne nie pozwalają pomocy imigranom więc:)

Gość mirka z markiem
na twoim miejscu postaralabym sie o skierowanie na usg, bo moze cos tam jest nie tak w srodku. Miesiaczka nie powinna tak bolec! Mnie na bole pomaga seks, lub chociaz orgazm, wiem, ze to moze dziwnie brzmi, ale faktycznie wszystkoe sie rozluznia i wtedy mniej boli. Rowniez cieply prysznic, lub spacer, troche sportu (zeby rozruszac miesnie). Niedawno mialam takie bole, ze nie doszlam do pracy, zlana bylam potem, slabo mi bylo. Jakos doszlam spowrotem do pracy i lezalam w lozku przez caly dzien. Wzielam tabletki - jedna co 4h; ja mieszam, bo biore Ibuprom, APAP, czasami leki rozkurczowe, a kiedys dzialal na mnie syrop z Paracetamolem - syrop sie szybciej wchlania, bo ma cukier, jest w postaci plynnej. Jesli ci tak zle, moze powinnas zadzwonic do lekarza, czy do szpitala, zeby ci dali zastrzyk domiesniowy. Moja mama takie bierze na bole glowy. Podobno czopki calkiem szybko dzialaja.

Gość gucka
hmm wzielam ibuprom 800, ale zwrocilam go... glowa przestala mnie bole przed chwilka gdy wszystko zwrocilam, brzuch nie boli mnie tak bardzo, nie pokoje sie bardziej tym ze wlasnie raz jest mi zimno raz goraco i te zawroty glowy... ciagle jest mi nie dobrze... mam nadzieje ze zakonczylo sie na dzisiaj te wymiotowanie zobaczymy jak dalej noc bedzie mijala...

Gość Kasia .....................
ja bym na Twoim miejscu obudzila meza i przejechala sie na pogotowie albo do szpitala na ostry dyzur. Jesli nie teraz, to jutro rano. Cos jest nie tak...

Gość mirka z markiem
ja tez zawsze mam takie zmiany temperatury - raz mnie poty oblewaja, a potem mi zimno i zasypiam. Gdy bylam mlodsza, to wymiotowalam prawie za kazdym razem. Ale u ciebie to jest nowosc, wiec powinnas wrocic do lekarza. Jesli zwrocilas tabletke anty, musisz jutro zaczac od nowa. Aa, na mnie swietnie dziala Naproxen i to nawet niska dawka, Ibuprom dopiero zaczyna na mnie dzialac po dwoch godzinach. Poeksperymentuj z lekami i znajdz swoj odpowiedni. Moje kolezanki polecaly zas No-Spe. Moze ty sie czyms zatrulas?

Gość gucka
wiesz powiem ci szczerze ze od pol roku jak urodzilam Natalke miesiaczki mam naprawde ciezkie: zawroty glowy, dusznosci, bol glowy..., ale te wymioty sa pierwszy raz dzis, akurat jak wzielam ta tabletke anty, hmm nie mam pojecia szczerze mowiac czy to moze miec na to jakis wplyw... Maz juz zauwazyl ze zle sie czuje, stwierdzilismy ze jutro pojedziemy do lekarza Zuwazylam tez, tak jak tu dziewczyny pisza, ze czesto im rowniez towarzysza wymioty w 1 dzien okresu, tym sie jakos pocieszam...

Dziewczyno,dlaczego nie byłaś z tym u ginekologa? jutro koniecznie ginekolog a jak nie przejdzie to szpital!

dzis wzielas pierwsza pigulke? To za wczesnie na jakiekolwiek nieprzyjemne skutki uboczne z ich strony. Nawet jesli sa zle dobrane. Ale, tak jak napisala dziewczyna powyzej, jesli wczesniej nie przechodzilas miesiaczki tak drastycznie, to Twoj ginekolog nie powinien tego bagatelizowac. Piszesz, ze wszystko zmienil porod. Moze sa jakies komplikacje. Nie jestem lekarzem, ale wg mnie cos sie zlego dzieje. Moze to kwestia jakiegos szwu, nie tak gdzie trzeba... Nie zostawiaj tego tak. Niech Cie dobrze zbadaja i znajda przyczyne.

Gość gucka
dokladnie tak od czasu porodu moja miesiaczka ulegla absolutnej zmianie... bylam z tym u ginekologa on stwierdzil ze to jest normalne.. potem mialam tez zapalenie macicy bylamw szitalu, badal mnie specjalista wszystko bylo okej dostalam tylko antybiotyk i przeszlo. Mialam cesarke wiec nie maialam szwow, a rane mialam klejona... kurde zastanawiam sie czy moglam sie zatruc, kurde no ale czym hmm, niesadze...

ale piszesz, ze miesiaczki masz co cykl takie ciezkie, wiec jak moze to byc zatrucie? Polecam strone www.znanylekarz.pl sa tam opinie pacjentow. Mozna znalezc kogos ze swojej okolicy, kto uzbieral duzo b.db not. Chyba nie zamierzasz sie tak meczyc od teraz co 28 dni..?

Gość gucka
oj nie zamierzam, mam tu w niemczech dobrego polskiego ginekologa, on sam odbieral moj porod, jestem zadowolona z niego poprostu jutro adzwonie poprosze zeby przyjechal do gabinetu i przedstawia mu cala sytuacje.... ciekawa jestem czy po tabletkach anty moj okres sie ureguluje i bedzie lagodniejszy do przezycia ...

Gość gucka
Dziekuje za wasze porady, duzo mi pomoglyscie! Ide sie polozyc moze zasne... Powodzenia!

Gość mirka z markiem
tak, tez polecam lekarza innego, niz do ktorego chodzisz - ot, po sprawdzenie diagnozy. Wymus usg brzuszne i dopochwowe, moze porob sobie badania krwi. Takie krwawienia moga byc prowadzic do anemii, wiec nie mozna tego bagatelizowac. No i nie mozna przeciez funkcjonowac w takich bolach, pomoz sobie!