Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werawera

ciąża czy nie?;-)

Polecane posty

Gość werawera

hej babeczki, w poprzednim cyklu robiłam testy owu. i staralismy się w odpowiednich dniach z meżem o dziecko (13-15 dzień cyklu) (cykle mam 30sto dniowe) w opakowaniu zostały mi jeszcze 3 testy, zatem zrobiłam je tak sobie w 21,23,26 dniu cyklu, wszystkie pokazały owulację (!!!)w 29 dniu cyklu zrobiłam test-wynik negatywny. Dostałam normalnie okres, który był nieco krótszy, 2 dni krwawienia,potem 3 dni brązowe plamienie a potem już czyściutko. Ale generalnie krawienie wystapiło. Od 6 dni nowego cyklu do dziś (10 d.c)odczuwam ból w podbrzuszu, raz na srodku, raz jednego a potem drugiego jajnika,następnie ból promieniujacy...wczoraj w południe, czyli w 9 d.c zrobiłam test, na którym pojawiły się 2 kreski z których "ciążowa" widoczna,ale bardzo, bardzo jaśniutka, ciemniejąca z czasem, dziś mega widoczna (zachowam go na pamiątke jakby co;-))o co chodzi? wiem, ze nikt ciązy mi nie przewidzi ale może znacie podobne przypadki;-)wieczorkiem pojade po test ale do tego czasu was pomęczę;-)

Gość hultajjjjj
Jestes w ciazy, gratuluje!!!

Gość werawera
ale na pewno?;-)jesteś pewien?;-)żartuję, chcę się tylko dowiedzieć, czy inne kobitki miały podobnie;-) to niemozliwe żebym miała owulację przez cały cykl;-)

Gość czarnowlosa_______
TAK CHYBA SIE UDALO:)

Gość werawera
chyba umarłabym ze szczęścia;-)na teście było napisane,że test po 10ciu minutach nalezy uznać za nieważny, ale jak teraz widzę 2 wyrażne krechy, to zastanawiam się, z jakiej niby racji ta druga miałby się pojawić;-) (zakładając,że nie jestem w ciąży) ojej, ale filozofuję;-)

Gość lepiej porzadny fach niz
a moze mialas plamienie owulacyjne a nie miesiaczke, wtedy slaba kreska by sie zgadzala. W innym wypadku az tyle po terminie powinny byc juz raczej mocne kreski. Najlepiej lec do lekarza

Ja miałam podobna sytuacje. Pamietaj, ze wszelkie plamienia nie sa dobre. Wiec teraz spróbuj sie pooszczędzac. Mozliwe, ze bedziesz miała plamienia w czasie, kiedy normalnie pojawiał sie u Ciebie okres. Jak lezalam w szpitalu to poznalam dziewczyne, ktora tez starala sie z mezem o dzidziusia, troszke jej sie okres spoznil az wkoncu dostala lekkiego krwawienia - takiego 1dnodniowego a potem zrobiła test,ktory wykazal ciaze. I ta dziewczyna nawet sie nie namyslajac pojechala do szpitala. Polezala 3 dni i ją wypisali. teraz jest na l4 by sie nie przemeczac i poki co z dzidziusiem okej. Podsumowując: nie bagatelizuj tego plamienia.

Gość werawera
to był okres, dokładnie tak jak powinien być, w 30 dniu;-)więc skąd ta kreska wczoraj w 9tym dniu nowego cyklu?????;-)brzuch mnie boli i plecy na dole przy pupce strasznie....;-)

Jeśli zaszłaś przed okresem to organizm mógł jeszcze nie zdążyć z hormonami :)

Moge zapytac co Cie tak cieszy? To, ze ciąża- to bardzo moliwe a to, ze boli i masz plamienia to bez odpowiednich lekow i zchowan(np.lezenie) moze szybko Cie otrzezwic.

Gość werawera
mamelka, tak zrobię...dziś wieczorem test i zobaczymy...jeśli znowu pojawią sie 2 kreski to jutro migiem do lekarza. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi;-)

Gość do werawera
ja na Twoim miejscu poszłabym jak najszybciej do lekarza. Byłam w podobnej sytuacji i nie skończyło się dobrze. Zbyt długo czekałam i musiałam być operowana. Oby u Ciebie było inaczej

Gość werawera
mameka, w 29 dniu cyklu zrobiłam test- negatywny na drugi dzień krwawienie? wierzyłabyś na moim miejscu w ciażę?

Gość i ja też mam dylemat
Werawera, chyba bez bety się nie obędzie. Czasem występuje w ciąży takie krwawienie w terminie @. Niekiedy tylko plamienie a niekiedy jest ono większe i kobitki długo nie wiedzą że są w ciąży.

Gość werawera
druga kreska ciemniejąca i widoczna na drugi dzień? trochę trudno mi uwierzyć w ciążę,ale wasze wypowiedzi troszke mnie przestraszyły

Tak, uwierzyłabym w ta ciąże. Przeciez pisałam, ze mialam podobnie. Pierwsze testy niczego nie wykazały..nastepne juz tak. Wiec zakładając, ze jestes w ciazy to plamienie by mnie na tyle otrzezwilo, ze bylabym juz w drodze do szpitala. A skoro chcesz poczekac do jutra - okej. Wez magnez i no-spe i przelez ten dzien na lewym boku. Zapomnij o goracej kapieli. Rano zrob test z porannego moczu i jak potwierdzi ciąże to szybko do lekarza prywatnego lub szpitala po leki na podtrzymanie - jesli dalej bedziesz plamic.

to że kreska ciemniała na drugi dzień, nie ma znaczenia. Liczy się wynik po 10minutach, bo później mogą zachodzić reakcje chemiczne. Też zgadzam się z poprzedniczkami, że niepokojąca jest słaba kreska aż po takim czasie-wskazywałoby to na niskie hcg, no i te krwawienia. Do głowy przychodzą mi 3 opcje, z czego jedna jest optymistyczna. Obym było ok.

Rozumiem,ze powtórzyłas test i ten drugi wykazal ciaze. ja tez mialam bardzo jasniutka tą drugą kreskę ciązowa a teraz jestem w 25 tc. wiec...wszystko jest mozliwe.

Gość werawera
ale teraz nie mam już żadnych plamień. ale mnie przestraszyłyście. Czekam na meża i jadę po test. Na tamtym teście było napisane, że t wynik nalezy odczytac po 5ciu minutach, po 10 uznać za nieważny. dlatego też kreske która pojawiła sie po 10 minutach uznałam jakby za niewazną...

Gość dzoanna123456789
Ja tez mialam bardzo jasniutka druga kreske, ktora pociemniasla po kikku godzinach. |Dla pewnosci zrobilam test kilka dni potem i krecha byla juz gruba.

A nie moze Ci maz kupic testu po drodze. Musisz sama po niego jechac? Moze niech on podjedzie do apteki po no-spe i magnez na ewentualne skurcze i koniecznie kwas foliowy - o ile wczesniej nie bralas.

Gość werawera
nie mogę pojechać sama, bo jestem u mamy a maż jeszcze u nas i nie mam samochodu...w spozywczym u mamy moze być jedynie no-spa (jak dobrze pójdzie) kurcze no

Gość werawera
kwas foliowy biorę od ponad roku na szczęście

Gość werawera
MINIA85 -jakie są 2 pesymistyczne opcje???

Po 1sze to nie wpadaj w panike. Po 2gie zawsze moze to byc falszywy alarm chociaz szanse na ciaze są. Chodzi mi o to bys Ty dzis nigdzie nie ruszala sie skoro mialas wczeniej okres i plamienia. Musisz wyeliminowac wszelkie niebezpieczenstwa dla ewentualnej ciazy. Tamta dziewczyna o ktorej Ci pisalam ma sie teraz super. Zadnych plamien i skurczy ale wpore zareagowala odpowiednio i z tego co wiem to wciaz bierze luteine. Poprostu nie wpadaj w nadmiena euforie ani tez nie panikuj. Zrob test jutro i daj koniecznie znac.

Po 1sze to nie wpadaj w panike. Po 2gie zawsze moze to byc falszywy alarm chociaz szanse na ciaze są. Chodzi mi o to bys Ty dzis nigdzie nie ruszala sie skoro mialas wczeniej okres i plamienia. Musisz wyeliminowac wszelkie niebezpieczenstwa dla ewentualnej ciazy. Tamta dziewczyna o ktorej Ci pisalam ma sie teraz super. Zadnych plamien i skurczy ale wpore zareagowala odpowiednio i z tego co wiem to wciaz bierze luteine. Poprostu nie wpadaj w nadmiena euforie ani tez nie panikuj. Zrob test jutro i daj koniecznie znac.

Gość mama lobuza
ja tez mialam taka sytuacje i bylam swiecie przekonana ze mam okres byl tylko troszke mniej obfity, gratuluje, i zycze zdrowka

Gość werawera
dzieki mamelka, dam znać na pewno.