Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kredkaaaaaa

Jak ubrac sie na slub cywilny?

Polecane posty

Gość Kredkaaaaaa

Witam:) Za okolo miesiac, ide na slub cywilny do brata mojego narzeczonego i z tego co wiem to para mloda organizuje male przyjecie dla rodziny w domu panny mlodej.Nie wiem czy wypada wziasc elegancka sukienke w ktorej bylam 2 tyg.temu na weselu czy spodnie czarne w kant i do tego jakas elegancka biala bluzka + szpilki.Co o tym myslicie?

Gość Kredkaaaaaa
AGUŚKAAAAAAAAAAA - zgadzam sie z Twoja wypowiedzia ale to bedzie male przyjecie dla rodziny w domu panny mlodej.To slub cywilny a nie jakies wielkie wesele . Sama nie wiem czy ubierac sukienke elegancka (mam juz taka) bo nie chce wygladac na bardzo,bardzo wystrojona:/ Chyba,ze jakas skromniejsza sukienke zakupie albo ubiore czarne spodnie w kant (mam tez jasne) Bemkag :)

Gość ślubowniczkakaka
NO tak, ale kto powiedział, że na skromnym przyjęciu w domu trzeba wyglądać drętwo?

No ale spodnie z fajną bluzką też nie muszą wyglądać drętwo :) Ja na ślub siostry ubrałam czarne rurki z połyskującego materiału, to chyba atłas? A do tego czerwoną tunikę :)

spodnie na przyjecie:O ubierz sukienkę jakąkolwiek i wyglądaj odpowiednio do sytucji, w spodniach i biełej bluzce to mozesz chodzic na spotkania biznesowe a nie na przyjęcia

Gość oczywiście ze sukienkę
jak najbardziej wypada. Czarne spodnie w kant i elegancka bluzka to jak do pracy :o

Gość ślubowniczkakaka
Tak Bemkag, masz racje, ale sama powiedziałaś, że załóżyłaś modne połyskujące rurki i czerwoną tunikę, a nie spodnia na kant i elegancką bluzkę, która kojarzy mi się z taką z kołnierzem, skromna sukienka bardziej pasuje do tak radosnej chwili, jaką jest ślub (jaki by nie był)

Gość A na romantyczną kolacje
z chłopakiem też założysz spodnie w kant i bluzkę z kołnierzykiem czy raczej sukienkę? Oczywiście, że sukienka na takie przyjęcie pasuje najbardziej

Jeżeli możesz to zdecyduj się na zakup skromnej sukienki koktajlowej. Proponowany przez ciebie zestaw (spodnie w kant i bluzka) bardziej nadają się do pracy.

Gość Kredkaaaaaa
Dziekuje Wam za wypowiedzi:) Moj facet mowi,ze mam dosc sukienek ale wiekszosc nie nadaje sie na slub cywilny.Chyba zakupie nowa tak aby On sie o tym nie dowiedzial bo mnie udusi:/ :P Jak nie znajde nic to juz pojde w spodniach w kant ( mowa o tych teraz modnych ,z modnego materialu) i dokupie jakas bluzke.Mam taka fajna jedna,bez rekawkow, bez dekoltu,pod szyje sie zapina i jest kokarda:) Zreszta....oby elegancko sie ubrac:)

Gość Kredkaaaaaa
hehehe wlasnie dowiedzialam sie,ze byc moze nie dojdzie w najblizszych miesiach ( a moze i w ogole) do slubu ! Tak czu owak dziekuje za wypowiedzi:D:D:D

Gość a tak z ciekawości
chciałam zapytać... jaki to teraz jest modny materiał tych spodni w kant? Serio pytam. Noszę spodnie w kant do pracy i aż się przeraziłam, ze jestem chyba niemodna ;) :P

Gość Kredkaaaaaa
Sama nie wiem jak dokladnie opisac ten material.Ja nie chodze w ogole w spodniach w kant ale musialam takie zakupic i jak pochodzilam po sklepach ,bazarach to wiekszosc (a nawet 99% ) spodni w kant byla z dziwnego ,sliskiego a zarowno grybszego materialu - 100% wiscozy. Kiedys jak kupowalam spodnie w kant (czasy matury - b.odlegle) to byly normalne spodnie,z bawelny itp.

Gość ronald23
To zalezy, co jest wazniejsze: uroczystosc w urzedzie, czy przyjecie. Ubieramy sie pod katem tego co wazniejsze. Jesli w urzedzie, to ubierz sie tak jakbys szla na uroczyste podpisanie jakiegos wielkiego kontraktu, czyli business casual. Jesli przyjecie, to ubierz sie tak, jak bys szla na wigilie, albo wielkanoc. Od siebie dodam, ze moze warto sprobowac czegos posrodku, na przyklad zalozyc bardzo elegancka garsonke?

Gość Renkaaa
Oczywiście, że sukienkę. Jezu, spodnie w kant, to na apel w szkole, a nie na przyjęcie. Ostatnio na urodzinach mojej przyszłej teściowej wszystkie kobiety były w sukienkach, a to tylko urodziny.

Gość Ruda z Wyboru
sukienka. zgadzam sie, spodnie w kant to do biura albo matura.

Gość Ruda z Wyboru
a na podpisanie kontraktu, tak nawiasem, to raczej nie business >casual

Ja też bym wybrała opcję nr 2, lepiej ubrać się bardziej wizytowo niż wieczorowo. Czasami jak się człowiek za bardzo wystroi to się źle czuje w towarzystwie.

Gość gość
Lepiej założyć na ślub cywilny białą sukienke czy jakąś inną? Ma to jakieś znaczenie czy nie ?