Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość an2anet

moja córcia ulewa

Polecane posty

Gość an2anet

moja córcia ma 6 tyg i potrafi zjesc duzo tak ok 120 mm +to co z piersi sciagnie,mój łakomczuszek ulewa i je i tak na zmiane,czy moge jej juz zageszczac mleko czy mm swa konsystencja juz daje rade, dodam ze po mm mniej ulewa niz po moim

ja mam ten sam problem tylko ze moj synek ma 7dni i karmie piersia czasami dokarmie go butelka bo nie mam zbyt wiele pokarmu bo cale czas siedzi przy cycku,nie wiem od czego te ulewanie

Gość uki32
u malutkich dzieci to normalka - każde ulewa, po kilku miesiącach z tego wyrasta

Gość ekonom ze wsi Gaguły
klin i niech leży na lekkim podwyzszeniu

Gość an2anet
u mnie to jest noszenie na rekach, kłade na boczku, czekam az sie odbije ona potrafi nawet 3g po karmieniu ulac, wiem ze u małych dzieci jest krótki przełyk ale tez sie naczytalam o refluksie czy cos takiego, nie wiem po czym to rozpoznac od czego to zalezy

Gość uki32
do 6 -mca życia przewód pokarmowy się dopiero "kształtuje", więc każdy noworodek i potem niemowlę ma refluks i tym samym ulewa(refluks jest to cofanie się treści żołądkowej i tak powstaje ulewanie)

Gość an2anet
dziekuje bardzo kochaniutkie

Gość ulewanie
prawie kazde dziecko ulewa.moje ma juz ponad 7m sa wciaz to robi,jednak do glowy by mi nie przyszlo zeby dawc mm

Gość a ja zaluje
ja dawalam i nadal troche daje nutriton a wczesniej gaviscon infant(nie wiem czy juz w pl jest dostepny), i widzialam duza poprawe, bo przez to ulewanie synek mi prawie na tamten swiat odjechal:(

Gość magggggaaa
moja corka do ok8mies ulewala, teraz mam synka 2u miesiecznego i tez ulewa i mysle ze to tak samo jak i u starszej z wiekiem mu minie

Gość an2anet
ja daje mm bo mój pokarm jest słaby inaczej bym nie wprowadzała mm

Gość ...ulewanie...
Ja dawalam synkowi mm od urodzenia, ulewal sporo, czasem przebieralam go z ciuszkow pare razy dziennie. Ulewanie czasem zamienialo sie w "chlustanie" mlekiem, po 3 miesiacach zaniepokoilo mnie to, ze tyle to trwa, ale lekarz stwierdzil, ze spowodowane jest to pewnie tym u nas, ze synek jest bardzo ruchliwy, pokarm Mu sie przelewa w brzuchu:) po 5-6 miesiacach przestal ulewac. Wiec nie trzeba sie martwic i szukac na sile problemu np refluksu. Jesli po pol roku dziecko bedzie nadal ulewalo mocno to wtedy ewentualnie mozna sie zglosic na badania, sprawdza, czy ma refluks. Do pol roku soe nie martwic!!:) Pozdrawiam

Gość ....D....
Moja córka ulewała do 8 miesiąca życia... nawet jak jej się odbiło... Moja szwagierka miała ten sam problem i była z małym u lekarza i lekarz powiedizał że dzieci tak mają ponieważ w żołądku nie zamyka sie tzn. "klapa" ... jeszcze się nie wyrobiła...

Gość uppppppppppppppppppp
do autorki: co to znaczy, że pokarm twój jest słaby?

Gość an2anet
słaby czyli jest go mało i jest wodnisty zamiast sie najadac to sie napijała i wciaz tylko przy piersi była bo głodowala i plakala wiec wprowadzilam mm i juz jest lepiej duzo je bo z butli pociagnie 130 i jeszcze potraf mi z piersi ciagnac

Gość klapa to jest od sracza
kretynko :O

Gość ja pierdziele ale mam apetyt
nie ma zlego pokarmu,jest tylko niewiedzaca o tym matka,bosze ile to mozna powtarzac?