Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flow12

jaki temat na maturę ustną wybrać ? pomóżcie

Polecane posty

Gość flow12

witam zastanawiam się pomiędzy tymi tematami, chcialabym aby temat był jak najprostrzy nie trzeba by bylo za wiele sie uczyc . : 1, wampiryzm w literaturze i sztuce. omów zagadnienia na podstawie wybranych dzieł. 2,różne motywy śmierci w literaturze i sztuce . dokonaj analizy wybranych dzieł. 3,różne ujęcia motywu diabła w literaturze. rozważ problem odwołując się do wybranych utworów literackich . 4, bunt jako wyraz niezgody na rzeczywitosc . odwolaj sie do wybranych utworów literackich . 5,topos homo viator w literaturze. omów zagadnienie , odwołując się do wybranych utworów. A MOŻE MACIE JAKIEŚ INNE PROPOZYCJE . PROSZE POMÓŻCIE :)

Mogę ci napisać odpłatnie dowolny. Napisałem w życiu 5 takich prac i tylko jedna miała mniej niż 100 procent (80). Polecam homo viator, jest dość łatwe, na drugim miejscu śmierć a potem diaboł.

Gość Dorinsa00
wybrała bym numer 2

Gość Dorinsa00
"tylko jedna miała mniej niż 100 " i tak większość punktów jest za odpowiedzi na pytania

Obracam się w środowisku, które potrafi trafić pytanie ;) Zadawane są one najczęściej jako uzupełnienie do pracy lub sprawdzenie, czy została przeczytana literatura.

Gość jaf
jeśli jesteś fanką zmierzchu to wybierz 1:0 to ty musisz się dobrze czuć w temacie, posiadać wiedzę, żeby jak najmniej się uczyc

Gość flow12
do tego wampiryzmu bym mogła wykorzystać dużo materiałów takich jak obrazy, urywki filmów, dźwięki na pewno dla komisji to bedzie ciekawe oderwanie sie od opcykanych tematów ale nie wiem czy sie tak czasem nie pograze poniewaz na lekcjach nic z tych ksiazek nie przerabialismy. z drugiej strony tem homo viator tez bedzie bardzio ciekawy ale chyba mozna polegac tylko na literarturze . no i ta smierc tez ciekawa nie wiem sama. czekam na dalsze odpowiedzi :)

Gość Ja kupiłam za 70zł
I miałam za niego 20 pkt mogę sprzedać temat czy człowiek pełniący wzniosła misję musi pozostać samotny na przykładwie konrada wallenroda konrada i tomasza judyma