Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika__83

menu 11 miesięcznego dzieciaczka

Polecane posty

Mój synek ma prawie 11 miesięcy i jego menu wygląda tak 8-9 kaszka na gęsto 150 ml 10-11 -owocki ze słoika lub jogurt lub jajecznica lub jakaś kanapeczka 13-14 obiad zupka lub drugie danie 17 mleko z 2 łyżecz. kaszki 180 ml 21 mleko z 5 łyżecz.kaszki 210 w nocy już nie je waży 10 kg mam pytanie jak u was wygląda taki jadłospis, bo zastanawiam się czy nie daję mu za dużo tego jedzenia. Pozdrawiam

Gość jolanta kwas1
za duzo? ja bym powiedziala ze za malo, i ciągle idziesz na łatwizne bo wciskasz mu ciagle to mleko z kaszka. co tak monotonnie? po 17 nie ma juz nic w ustach tylko to mleko?

tzn. w między czasie je chrupki,biszkopty jabłuszko, banana, pije wodę lub soczki tzn co źle daje po 17 możesz powiedzieć?

Gość jolanta kwas1
co zle po 17? no to mleko z tą kaszą wkółko i banan to dla takiego dziecka jak danie wiec czmeu nie wymienilas w jadlospisie bo to juz coś!

Gość jolanta kwas1
myszka link do Twojej forki nie dziala

jeżeli jest mało urozmaicone to napiszcie mi co dawałaś w tym wieku dziecku, mój syn nie jest w stanie zjeść zupy i drugiego dania, a robię mu na 2 dni zupkę z mięskiem, a kolejne 2 dni danie obiadowe ziemniak, ryż lub kasza , do tego mięsko i jakieś warzywo. myślałam, ewentualnie zamienić kaszkę o 17 drugim daniem i wtedy zupka o 13, później o 15 drugie danie i tak 17 jakaś przekąska, i wieczorem mleko

Gość jolanta kwas1
moja ma 10miesiecy i je tak: 7 -210mleka z 5miarkami kszaki 10- banana lub jablko zmiksowane albo ze slika cos jak Ty poźniej do 1 drzemka i jak wstanie to po 1 pije 210ml samego mleka o 2 je obiadek ze słoiczka przewaznie bo nie chce mi sie gotowac :/ o 4-5 znowu jakies owoce (podobnie tak jak o 10) o 7 mleko 210ml z 5 miarkami kaszki eee kurcze jakos podobnie do Twojego w sumie wychodzi

Gość jolanta kwas1
a jak jemu jajecznice robisz? smazysz normalnie czy jakos na parze? jesli tak to mozesz mi powiedziec jak zrobic jajecznice na parze ?

Gość jolanta kwas1
i po co żalosne cytaty z czyichs wypowiedzi wkleilas?

na początku robiłam na parze, tzn na garnek w którym gotowała się woda wkładałam miseczke i wbijałam jajko a teraz robię normalnie smażę tylko na masełku i zjada całe jajeczko i do tego dodaję chlebek z masełkiem, do jajecznicy można też dodać pomidorka. Mój synek ma tylko 2 ząbki ale już dobrze radzi sobie z kawałkami jedzenia, ale trochę się na męczyliśmy zanim nauczył się dobrze jeść.