Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strnet

Ile koztuje strona internetowa?

Polecane posty

Gość strnet

A właściwie chodzi mi o kupienie nazwy (np. xxx.pl), serwera i ogólnie zarejestrowanie się w nazwa.pl lub home.pl na miesiąc. I za co płacę? Pytam się ponieważ mało korzystam z internetu, a potrzebuje stronę do mojej firmy. I proszę nie piszcie że mam szukać w gogle ub gdzieś indziej bo szukałam niestety niema :L Pozdrawiam kafeterjanki :)

Gość strnet
pomoooocyyyyyyyyyyyyyy!

Gość Emmett Fitz-Hume
Adres xxxxxxx.pl możesz mieć nawet za darmo przez pierwszy rok. Reszta zależy od tego, co to ma być za strona ;)

Odezwij się do konkretnej firmy (np. napisz maila) i zapytaj o wycenę. Stronę na serwerze opłaca się na rok (ok. 100-200zł) + opłacenie domeny (zazwyczaj pierwszy rok to jakieś grosze, później też kolo 100-200zł)

Płacisz za serwer - czyli tak jakby wirtualny twardy dysk strony, i za nazwę :) Za nazwę są promocje że rok za darmo, za serwer np. 3 miesiące za darmo. A potem opłacasz abonament - potem mogą Ci go podwyższyć jeżeli strona stanie się popularna i będzie ją przeglądać dużo ludzi, I trzeba wtedy dokupić więcej miejsca na serwerze. Ja to tak w swoim rozumku sobie tłumaczę na polski ;) A stronę najtaniej zrobisz jak na wykupionym serwerze umieścisz nakładkę worpress (te blogi) i piszesz stronę dokładnie tak jak bloga. Proste w obsłudze bardzo :)