Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda_żona_udręczona;)

rozpuszczona siostrzenica i prezenty dla niej :/

Polecane posty

Siostrzenica mojego męża (jest też jej chrzestnym) - lat 6 - jest strasznie rozpuszczona i przyzwyczajona, że ciągle dostaje prezenty. Wita się następująco: "Wujku, co dla mnie masz?" Na spacerze jęczy: "Kup mi coś, kup mi coś!". Nawet, jak przyszła na urodziny męża do nas, to szperała w prezentach zebranych na stole i dopytywała, który jest dla niej :[. Nie pochodzi z biednej rodziny, pokój ma przepełniony zabawkami. Nie chcę się zajmować wychowywaniem jej - to nie moje dziecko, poza tym jest nadzieja, że wyrośnie z tego, ale irytuje mnie, że przed każdą wizytą musimy jechać na zakupy i godzinami szukać czegoś, czego jeszcze nie ma, wydać mnóstwo kasy, a ona i tak rzuci w kąt :/. Powiedzieć mężowi, że jak już musi coś kupić, to niech to będzie COKOLWIEK, czy przemilczeć? :(

zacznij jej dawac wlasnorecznie zrobione rzeczy, albo upiecz jej ciasteczka czy cos w tym stylu, moze po jakims czasie juz nie bedzie wolac

najgorsze jest to, że jej matka - moja szwagierka - nawet nie jest zażenowana takim zachowaniem córki - ja bym się spaliła ze wstydu

Na Wielkanoc kupiliśmy jej koszyk ze słodyczami, czekoladowymi zajączkami, jajkami itp. - mała nawet nie podziękowała, a komentarz szwagierki: "zatwardzenie gwarantowane" :( Ręce opadają ;(

Mozliwe, ze mała jest tak nauczona, bo np. wynagradzają jej w ten sposób brak czasu. Więc bliskie osoby kojarzy automatycznie z prezentami.

kup jej jakąś fajową skarbonkę i powiedz, że od tego momentu na prezenty będzie zbierać sama i kupi sobie sama to o czym tak marzy(unikniesz w ten sposób na przyszłośc fochów i niezadowolenia z prezentów).Dodaj oczywiście, że z wujkiem zawsze coś tam jej wrzucicie(oszczędzisz czas na łażenie za prezentami i kasę). Może coś ja to nauczy

Gość Paradoksalnie_uczuciowa_30
mam nadzieje, że ten zasrany bękart zdechnie prędko

I pogadaj z mężem, powiedz, że nie macie obowiązku sponsorować jej kolekcji. Szwagierką się nie przejmuj, ja uparcie kupowałam bym małe prezenty i to głównie właśnie jadalne, aż się mała nie oduczy. rodzice niech robią co chcą, ale niech nie wymagają od Was kupowania coraz to nowszych zabawek.