Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego nie jedza dukanowcy

co jest zakazane na dukanie?

Polecane posty

sluchajcie, nietypowa sprawa: jakie sa najbardziej zakazane potrawy na dukanie? czego absolutnie pod zadnym pozorem nie wolno jesc na dukanie? jakie dania zaprzepaszcza diete? blagam, podajcie jakies menu :)

Oczywiście mówimy tu o fazie 1 i 2 czyli utraty wagi. Wszystkie potrawy smażone na tłuszczu, wieprzowina poza chudymi szynkami, słodycze, owoce, masła, margaryny, sery żółte i białe tłuste, pieczywo. Ogólnie łatwiej patrzeć na rzeczy dozwolone bo to co nie jest dozwolone znaczy, że jest zakazane.

tak, tak chodzi mi o te pierwsze fazy diety :) chodzi mi o cos konkretnego, dobrego, zakazanego - mam pewien zlosliwy plan wobec osoby, ktora zawsze gdy jestem na diecie serwuje na przyjeciach cos, czego ja akurat nie moge wtedy jesc i zneca sie psychicznie zachwalajac walory smakowe dania, przy okazji probujac namowic mnie do zlamanie rezimu. w chwili obecnej ta osoba jest na dukanie i niedlugo zapraszam ja do siebei na obiad i chce dac jej nauczke rowniez serwujac cos zakazanego. oczywiscie nie ejstem az tak zlosliwa, zeby ta osobe brac glodem, chce po prostu pokazac ze tak sie nie robi i ze to naprawde nie jest mile, gdy cos tak necocego jest na stole :(

To może nie serwuj nic co jest dozwolone? Albo to co dozwolone ale nie tak przyrządzone? Ja byłam na imprezie u rodziców i niestety mogłam jeść tylko jajka w w majonezie z tego co było. Ja zrobisz kurczaka to smażonego na tłuszczu, nie dawaj ryb a jeśli jakieś koreczki to w oleju (można tylko w sosie własnym), jak zrobisz sałatkę to nie wiem dodaj tam olej (też nie powinno się takich jeść) oczywiście frytki, ziemniaki, jakiś bigos np. możesz, albo schabowe to wiadomo już odpada całkowicie.

Choć np. ja jak jestem w miejscu gdzie nie ma nic co mogę zjeść to piję wodę niegazowaną w wielkiej ilości. Tak właśnie robiłam na imprezie u rodziców.

nie chce byc wlasnie na tyle wredna, zeby gosci karmic tylko jajkiem i woda niegazowana, dlatego z litosci pewnie podam cos w rodzaju grillowanego kurczaka (piers), a do tego planuje cala mase majonezowych salatek, myslalam o krakersach z roznymi tlustymi pastami, ewentualnie jakas fritatta czy inne maczne cudo ze smietana i serem rozpuszczonym :D nie chce sie znecac, tylko pokazac ze takie zachowanie nie jest mile i powinnismy sie wzajemnie szanowac i wspierac nawet w tak prozaicznych sytuacjach jak diety... a owoce sa wszystkie zakazane?

Tak, owoce na fazie 1 i 2 są całkowicie zakazane tak jak i inne węglowodany. Warzywa są dozwolone ale tylko jak ma dni warzywne, a znając życie pewnie tak ustawi by móc jeść wtedy warzywa. Wiesz jakby mi dali na imprezie grilowanego kurczaka to chętnie bym jadła tylko go. A na resztę bym nie patrzyła, jedynie co mnie bardzo mocno męczy to potrawy co mocno pachną, szczególnie chrupiący chlebek, jakiś bigos, gołąbki, pieczeń wieprzowa. Tylko, że ja jestem bardzo zawzięta. A napoje gazowane poza colą light też są zakazane.

hm, czyli ewentualne kolorowe drinki owocowe tez nie wchodza w gre :) dzieki za pomoc, ja wlasnie staram sie zrozumiec wszystkich ludzi, jak ktos jest na diecie czy czegos tam nie je lub nie toleruje, to po prostu specjalnie dla niego staram sie przyrzadzic cos innego, a takie celowe narzucanie i obrazanie sie jak ktos nie sprobuje specjalu pani domu to po prostu dziecinada, dlatego chce przytrzec tej osobie delikatnie nosa ;)

Masz rację, moi znajomi też się starają robić coś co ja mogę zjeść i nie zmuszają mnie do potraw których nie mogę. Np. kolega z pracy dla mnie specjalnie zje moją porcję tortu (kochany prawda :) ) - kierownik miał urodziny. A w ogóle alkohol nie wchodzi w grę na dukanie, nawet czysta wódka czy wino wytrawne. Nic nie powinna pić. Ja na imprezach siedzę o wodzie z cytryną lun coli light.