Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaqbrysiazz

dla swojego chłoapak jestem nikim! Jego rodzina jest ważniejsza, ja schodze na 2

Polecane posty

Gość Gaqbrysiazz

Wczoraj wszystko się w moim życiu zmieniło:( Jestem z chłopakiem już od 4 lat. Jakoś tak wyszło że zamieszkaliśmy u niego, z tym że nie jesteśmy sami. Mieszka w tym domu jeszcze jego siostra z mężem która dopiero ma się wyprowadzic a na parterze rodzice. Do tej pory było dobrze. Jego rodzice mnie lubili, z chłopaka siostrą też się dobrze dogadywałam, traktowałam ją jak własną siostrę. Od jakiegoś czasu siostra chłopaka toczyła bój ze wszystkimi domownikami o porządek. Że nikt nie potrafi po sobie umyc, że ciągle jest bałagan. Twierdziła też że to ona i ja powinnyśmy w tym domu sprzątac. Ok, więc w każdą sobotę we dwie robimy porządki w całym mieszkaniu. Wczoraj po obiedzie zrobiła wojnę. Że ona ciągle myje te naczynia, że teraz nasza kolej. Poprosiłam chłopaka żeby to zrobił. Umył ale nie wszystko. Zostały chyba 3 szklanki. Później znów krzyczała że nie będzie się prosic. Potem wszyscy zeszli do rodziców na dół. Mój chłopak, siostra i jej mąż. Kiedy mój facet przyszedł to nie odzywał się do mnie. Pytałam o co chodzi! Nic nie powiedział, był opryskliwy i chamski. Nikt się do mnie nie odzywał. Ale najbardziej zabolało mnie że mój facet odwrócił się ode mnie:( Nie wiem o czym rozmawiali na dole, musieli rozmawiac o mnie. Ale myślicie że ktoś z nich powie swoje żale prosto w twarz? Dziś rano ani słowa, nawet się ze mną nie pożegnał kiedy wychodził do pracy. A mi jest tak bardzo ciężko:( Czuję się tutaj jak intruz, jak obca, nikomu niepotrzebna. Myślałam że mój facet traktuje mnie poważnie! Że o wszystkim sobie mówimy! że zawsze mnie wesprze! że stanie w mojej obronie kiedy będzie trzeba! Byliśmy razem jak stare dobre małżeństwo! A on zachował się jak dzieciak. Olał mnie. Olali mnie wszyscy z jego rodziny. Jest przeciwko mnie! Zawiodłam się na nim. Co myslicie o tym?? Nie wiem co mam robic, czy sie wyprowadzic stąd? To nie jest tak że ja nic nie robię. Nawet kiedy wrócę ze szkoły, czy jak wracałam z praktyk które miałam teraz cały wrzesień, to zabierałam się za sprzątanie w kuchni, gotowałam jakąś zupę, czy drugie danie... Ale mam wrażenie że ciągle coś robię nie tak. I nawet nie mogę liczyc na chłopaka....

Wiesz co? Na Twoim miejscu nieźle bym nagadała chłopakowi. Powiedz mu wprost, że albo Cię szanuje albo się wyprowadzasz. Brak odpowiadania, ignorancja, nie wyjaśnienie o co chodzi to zwyczajny brak szacunku. Poza tym co to za zmowa przeciwko Tobie. Mają coś do Ciebie? to niech mówią. Może to jego siostra mu chce namieszać w głowie. W każdym razie postawiłabym sprawę jasno. Poza tym nie chcę być nudna i powiedzieć tego co powie wiele osób na forum... tak się kończy mieszkanie z rodziną.. Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach - taka jest właśnie prawda. Młode pary powinny mieszkać oddzielnie. Dlatego albo się wyprowadzicie od jego rodziny, albo zawsze tak będzie, że jego rodzina będzie na niego mieć ogromny wpływ i nastawiać go przeciwko Tobie.

Ps Może spróbuj porozmawiać z mamą chłopaka a co do jego siostry nie pozwalałabym sobie aby mnie tak ustawiała i krzyczała, że trzeba sprzątać co ona jakaś pogięta? Nie może traktować innych jak swoją własność, jak kogoś komu można rozkazywać