Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90Snikersiek90

Co zrobic ? Ratunku

Polecane posty

Gość 90Snikersiek90

Czesc dziewczyny ! Jestem zalamana jestem w 5 miesiacu w ciazy i wszystkie kg ida mi w biodra i w tylek ::( Co zrobic czy wgl sa jakies sposoby aby kg szly w brzuch ??????

Gość a ja.....
w brzuch nie pójdą kilogramy. Wielkość brzucha będzie zależeć od ilości wód, łożyska i wielkości dziecka. Teoretycznie tycie w ciąży powinno być związane z rośnięciem dziecka, a nie z nabieraniem ciała. Nie jesz przypadkiem za dużo?

Gość 90Snikersiek90
Własnie nie jem dużo. Sniadanie, obiad,kolacja a miedzy posilkami po jednym owocu ... :(

Gość 90Snikersiek90
Ja juz nie wiem co mam robic jestem zalamana jak bedzie tak dalej to :(:(nie wiem.. co zrobie

Gość powinnaś
jeść pięć niewielkich posiłków dziennie a nie trzy. Niewielkie posiłki łatwiej strawić a jednocześnie jedząc częściej do kolejnego posiłku nie zdążysz bardzo zgłodnieć więc zjesz bardzo dużo. Gdy jem tylko trzy posiłki cały czas jestem głodna i w efekcie zjadam więcej. Może też warto postawić na ruch - oczywiście oszczędny - spacery, basen.

Gość powinnaś
miało być nie zjesz bardzo dużo

Gość nadprogramowe kg
wszystko zal od tego jaka masz figure.jesli masz wciecie w talii,przewaznie w ciazy tyje sie wlasnie w tych miejscach.ja wogole nie mam wciecia i w ciazy mialam wszystkie kg w brzuchu.z dwojga zlego brzuch mozna zamaskowac,a biodra szerokie i wiekszy tylek raczej nie,widze to po moich kolezankach.no i oczywiscie wiekszosc zal od genow.popatrz na swoja mame,tak bedziesz mogła mniej wiecej wygladac

Gość 90Snikersiek90
:( No coz sprobuje jesc mniejsze porce,ale czesciej

Gość niuniek12345
może to tylko Twoje subiektywne spostrzeżenie, że tak bardzo tyjesz?

Gość Same trójki
Weź sobie laska wrzuć na luz. Ja przytyłam w ciąży ponad 18 kg i zrzuciłam to do 4 miesiaca po porodzie.

Gość priwawka
No to jest taki urok , jedna kobieta tyje w brzuchu, inna w tyłku. Nic nie poradzisz, taki typ masz ciała, takie geny. Jedynie możesz popracować nad figurą po ciąży.

Gość priwawka
18 kilo to nic. ja przytyłam 24 i zrzuciłam w 2-3 miesiące po porodzie.

Gość tak tak dobra
u mnie na skutek zatrzymania wody przybyło na koniec 20kg i mimo brania leków (podwyższone ciśnienie) nic na to nie mogłam poradzić -zeszło samo po porodzie.

Gość to napisz przykladowo
jak wyglada twoje menu , co jesz i w jakich ilosciach a poza tym bardzo wazne badanie bedziesz wkrotce miala w kierunku cukrzycy ciazowej ( czyli obciazenie glukoza ) jesli kobieta w ciazy bardzo tyje tez to moze miec zwiazek wlasnie z cukrzyca ciazowa . Inna mozliwosc moze puchniesz - zmierz cisnienie i zrob badanie moczu ( warto sprawdzic czy jest bialko obecne w moczu ) jesli tak mozesz miec zatrucie ciazowe.( tu trzeba ograniczyc przede wszystkim sol ) ale byc moze problem tkwi w tym ze zbyt kalorycznie jesz i stad te kg

Gość nika nika*
Dziewczyny ja całe zycie jestem na diecie. Jak sie nie odchudzałam to musiałam bardzo pilnować tego co jem, żeby trzymać wagę. Ale jak byłam w ciąży to w końcu mogłam pozwolić sobie na to co dostepne dla "zwykłych śmiertelników";-) dwa razy w tygodniu jadłam to na co miałam ochotę a nie mogłam sobie pozwolić na to przed ciążą... Po raz pierwszy od lat 7 miałam w ustach pizzę czy frytkę... Odżywiałam sie racjonalnie, ale środa i spobota popołudniu były dla mnie"luksusowe". Przytyłam 23 kg i po porodzie zrzuciła szybko. Jakieś 2max do 3 miesięcy. Ciąża była dla mnie czasem kiedy mogłam bezkarnie zjeść rurkę z kremem;-P Przestań sie martwić o kg teraz tylko po ciąży musisz o iebie dbać.

Gość ja czekam az sypnie sie
nika nika mam dokladnie tak jak Ty tzn. cale zycie na diecie i raz na ruski rok jakis wyskok. teraz chce zajsc w ciaze i przeraza mnie to, ze gdy zajde w ciaze i bede w miare normalnie to zaczne ekspresowo tyc bo teraz tez tak mam, ze jak 1 dzien mam rozpuste to potrzebuje 3-4 di zeby wrcic do formy. a w ciazy nie bede mogla miec takiej restrykcyjnej dietki :(