Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciewaky świata .

Niemcy czy Angli

Polecane posty

Gość ciewaky świata .

zamierzam wyjechać z Polski z myslą raczej na stałe, nie widzę tu żadnej przyszłości, jesli pracowac to za godziwe pieniądze a nie tyrać jak wół za pół darmo i słowa dziękuję, zastanawiam się tylko nad krajem, może wypowie się tu ktoś jak to wygląda na dzień dzisiejszy, jakie sa mozliwości znalezienia pracy, koszty życia i wogóle początków

Gość kupno wholesale
ja mieszkam w uk i gdybym miala wyjechac to wybralabym niemcy.

Gość lemur1111111111111
ja wybrałam niemcy własnie dlatego ze bliżej, a poza tym angielski w miarę znam, to teraz czas niemieckiego sie uczyc. Poza tym Niemcy mają większą ofertę dla bezrobotnych, po roku pracy tu należy ci się zasiłek całkiem niemały, oraz kursy w pełni lub w częsci finanoswane prze urząd. Jak można to czemu nie korzystac

Gość askawespalka
teraz to raczej Niemcy, w Uk jest nas za duzo i jest ogromna konkurencja w szukaniu pracy :(

Gość bezjęzyczna
mnie też interesuje podobny temat, a jakie sa szanse na znalezienie pracy bez znajomości języka :( Anglia czy Niecy chociarz sama jestem raczej za DE ale słyszałam że w Anglii jest łatwiej

Gość zaadoptowany gośc
nie wiem jak teraz ale kiedys (4 lata temu ) bez języka to raczej Szkocja lub Anglia, jak tak wyjechałem ale pracę miałem juz załatwioną przez znajomych, początki były naprawdę trudne, teraz gorzej jest z pracą, jest taki napływ że wszędzie szukaja z minimum z podstawowa znajomoscią języka, bezinteresownie nikt ci nie pomoże

Gość ja wolalabym tv
wh mnie jak chcesz wyjechac i nie znasz jezyka to niemcy ale szybko a nie za rok czy nawet pol roku.

Gość kljoijo
Kolekny czlowiek narzekajacy na Polske, niemajacy dam glowe zadnych kwalifikacji czy wartosci rynkowej. po roku pracy tu należy ci się zasiłek całkiem niemały Rozwaliles mnie tym, typowa mentalnosc Polaczka, ktory pracuje tylko tyle, aby zalapac sie na zasilek, a potem laba.

Gość niedowiarek nijaki ,
nie każdy myśli o szybkim wypracowaniu zasiłku, niektórzy naprawdę nie widzą przyszłości w kraju pachołów i wolą wyjechac i zapieprzeać dla niemca aby w miarę godziwie żyć

Zdecydowanie Niemcy. To wspaniały, piękny kraj i bardzo przyjaźni ludzie. Mnóstwo możliwości. Wiem. Byłam :)

Gość No a ja w Niemczech jestem
Powiem tak - jeśli masz zawód, w którym znajdziesz szybko pracę, jesteś fachowcem, możesz pochwalić się stażem, praktyką, to zdecydowanie Niemcy. Jeśli po prostu skończyłeś szkołę i nic nie umiesz, to do Niemiec nie przyjeżdżaj. Niemcy są bardzo nieufni. Jeśli nie masz referencji, to nawet mieszkanie będzie ci trudno wynająć, albo za byle ruderę będziesz przepłacał "rodakowi" ewentualnie Turkowi. Aha - w Niemczech pomogą ci, ale nie będą cię ciągnąć i wszystkiego za ciebie załatwiać. Na rozmowę z pracodawcą o pracę (po niemiecku oczywiście) musisz iść sam. Musisz sam się zameldować, pozałatwiać inne sprawy urzędowe. A Niemcy angielski znają doskonale, tylko że wybitnie nie lubią się do tego przyznawać. Podciągnij na początek język i zgromadź trochę dokumentów na temat gdzie pracowałeś i jakie umiejętności masz opanowane.

Gość adolf hitler :-D
jaka beka akurat niemcy sa znani na caly swiat z benefitow i robienia niczego :-D a typowa polska mentalnosc to pluc na rodakow :-D tu jest nas za duzo i duza konkurencja ? bueehehehehehehehe co za ludzie :-D kimkolwiek jestes powinnas odpalic bombe gdzies to bedzie i ludzi mniej i pracy wiecej zeby to wszystko uprzatnac :-D

Gość adolf hitler :-D
a szanse na znalezienie pracy w uk bez ang sa takie same pewnie jak znalezienie pracy w polsce bez jezyka polskiego dla przecietnego ukrainca :-D