Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszolek 1112

Pilnie potrzebuję pomocy...

Polecane posty

Gość Myszolek 1112

Tego lata zdradziłam pierwszy i ostatni raz mojego męża,po wątpliwie zabezpieczonym stosunku zorientowałam się,że mogły być to dni płodne,nieregularnie miesiączkuję więc ciężko stwierdzić,po 2 tyg zrobiłam test początkowo nic niby na nim nie wyszło tylko 1 kreska,ale jak oglądałam go kilka dni temu chcąc go wyrzucić,bo leżał gdzieś na dnie kosmetyczki to zauważyłam(może to moja wyobraźnia) bledziuteńką i cieńszą niż nitka jakby drugą kreskę(ale wydaje mi się,że od tego miejsca do końca okienka testowego jest taki odcień.Okres po stosunku dostałam w zasadzie normalnie tyle,że krócej,ale po powrocie do domu zjadały mnie nerwy,chciałam powiedzieć mężowi o zdradzie i strasznie się bałam.Ciągle chodziłam rozdygotana i po 16 dniach od poprzedniego krwawienia (przy 40 dniowych cyklach)dostałam kolejne krwawienie obfite i trwało 4/5 dni.Czy możliwe jest żebym była w ciąży??Mąż wie już o zdradzie,wybaczył mi,ale strasznie się martwię.Czytałam gdzieś,że jak jest normalne krwawienie to to ciąży być nie może,a ja nie plamiłam tylko krwawiłam.Pomóżcie

Gość tak tak dobra
zrób jeszcze raz test albo najlepiej beta hcg z krwi to wyjaśni wszystko. Skoro mimo okresu masz panikować to zrób betę i sie upewnij.

Gość jak_dobrze
to rozegrasz to zarobisz podwójnie

Gość Myszolek 1112
Dodam,że mam już jedno dziecko 4latka i wtedy jak robiłam test po 2 tyg to druga kreska była bardzo wyraźna.

Gość tak tak dobra
no że raz coś było tak a nie inaczej nie jest od razu regułą. Mnie przy jednej ciaży przesunęła się owulacja a przy drugiej była jak powinna. Żadna zasada. No to albo jesteś pewna albo masz wątpliwości. Zresztą rób jak uważasz.

Gość Myszolek 1112
Ginekologa mam pod koniec października to wtedy się dowiem na pewno,ale zrobię jeszcze jeden test.Ale czy rzeczywiście przy normalnym okresie nie może być ciąży,a jeśli była i wystąpi krwawienie obfite,to znaczy,że poroniłam ??

Gość hikl678
?Mąż wie już o zdradzie,wybaczył mi :D:D:D skoro ci wybaczyl to meza spytaj PROWO 1/10

Gość tak tak dobra
I trymestr Krwawienie pojawia się najczęściej w pierwszych miesiącach ciąży. Przyczyny mogą być różne: * Zagnieżdżenie się jaja płodowego. W drugiej połowie cyklu, w którym nastąpiło poczęcie, jajo płodowe zagnieżdża się w ścianie macicy. Wywołuje to czasem dość obfite krwawienie, które kobieta bierze nieraz za początek normalnej miesiączki. Nie ma ono wpływu na dalszy rozwój ciąży. * Choroba szyjki macicy. Przyczyną może być np. polip (niewielki wypukły fragment przerośniętej błony śluzowej) lub nadżerka. Krwawienie z tego powodu jest zwykle niewielkie i nie komplikuje dalszego przebiegu ciąży. * Termin miesiączki. Czasami pojawia się krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka, gdyby kobieta nie była w ciąży. Jest zwykle niewielkie i nie wpływa na dalszy przebieg ciąży. * Niedobory hormonalne. Najczęściej dotyczą progesteronu. Jeżeli lekarz podejrzewa, że to one są przyczyną krwawienia, zleca badanie poziomu progesteronu we krwi. Jeśli wynik potwierdza wstępną diagnozę, podaje leki „na podtrzymanie ciąży. W Polsce są to najczęściej Duphaston i Luteina zawierające pochodne progesteronu. Stosuje się je zwykle do 16. tygodnia ciąży. Nie stwierdzono, by miały one niekorzystny wpływ na dalszy rozwój dziecka niezależnie od jego płci. * Ciąża pozamaciczna. Mówimy o niej, gdy zarodek zagnieździ się poza jamą macicy, np. w jajowodach. Krwawieniu towarzyszą ostre, kłujące bóle podbrzusza (zazwyczaj z jednej strony), czasami także zasłabnięcia lub omdlenia. Ponieważ ciąża pozamaciczna zagraża zdrowiu, a nawet życiu kobiety, z takimi objawami trzeba się jak najszybciej zgłosić do lekarza. * Zaśniad groniasty. Mianem tym określa się przerost tkanek, z których wykształca się łożysko, uniemożliwiający rozwój zarodka. Diagnozę można postawić na podstawie badania USG. W tym przypadku konieczne jest wyłyżeczkowanie jamy macicy, leczenie szpitalne i dalsza opieka lekarska przez co najmniej rok. Na szczęście to powikłanie zdarza się bardzo rzadko. * Poronienie. Poronieniem nazywa się zakończenie ciąży przed 22. tygodniem. Można je podejrzewać, gdy krwawienie jest obfite (jak miesiączka lub bardziej), długotrwałe (powyżej trzech dni) i towarzyszą mu bolesne skurcze brzucha, uczucie ucisku w podbrzuszu, ogólnie złe samopoczucie. Przy podejrzeniu poronienia trzeba się jak najszybciej zgłosić do szpitala. Lekarz oceni sytuację i albo zrobi wszystko, by potrzymać ciążę (zaleci leżenie, leki rozkurczowe i hormonalne), albo - jeżeli krwawienie nie ustaje i nie ma szans na powstrzymanie poronienia - wykona zabieg wyłyżeczkowania macicy (w znieczuleniu).

Gość hikl678
to jestes kaleka:(

Gość Myszolek 1112
Kurcze,ja dostałam planowaną miesiączkę po stosunku normalnie tak jak powinna być,a potem po 16 dniach kolejną jeszcze bardziej obfitą mimo,że tamta też była obfita.