Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strusiowa

Tylko PiS !!!

Polecane posty

Gość Strusiowa

Nie rozumiem dlaczego ci co nienawidza PiSu nienawidza tez Kosciola i chrzescijanskich wartosci. Czy to jest takie straszne w twoich oczach- nie zabijaj, nie kradnij, badz wiernym. Czy rzeczywiscie liberalne wartosci czyli- robta co chceta, bogaccie sie za wszelka cene, chocby kosztem innych czesto biednych ludzi- bo my nalezymy do klubu zwyciezcow...-sa takie atrakcyjne ???? Ja odpadam, dziwie sie, ze jest tylu co ich to pociaga, bo mnie rajcuje sprawiedliwosc. Nie moglabym jezdzic mercem wiedzac ze wokol jest wielu biednych - no chyba ze bym byla hinduistka i wierzyla w ich zla karme....

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie pierdol i tak przegracie :)

Gość hikl678
KACZOR POTRAFIL JEZDZIC MERCEM I JESZCZE OD DZIADOW WYZWAC TO CI DOPIERO Pis-dolenie:D:D:D

Gość Strusiowa
Dlaczego zaraz nienawisc - czy jesli ktosc cie okradl lub zabil ci dziecko i chcesz go ukarac to czy to jest nienawisc czy sprawiedliwosc ?

Nie rozumiem dlaczego ci co nienawidza PiSu nienawidza tez Kosciola i chrzescijanskich wartosci. uwazasz, ze pis jest oredownikiem chrzescijanskich wartosci? :-)

Gość Strusiowa
A poza tym ta totalna korupcja, sprawa Olewnika i inne. A gospodarka ???Ja nie wiem czy ludzie sa swiadomi jaka jest sytuacja - Polska jest totalnie zadluzona, jestesmy juz w kolejce za Grecja, Hiszpania...A tu dodam tylko, ze majatek juz prawie wszystko zostalo wyprzedane...

Gość Strusiowa
No chyba tak - bo jesli chce sie sprawiedliwosci, tudziez aby nam wszystkich zylo sie znosnie a moze nawet dobrze w kraju zwanym Polska to chyba sa to chrzescijanskie wartosci.

Gość Strusiowa
Miejmy nadzieje, ze ludziska w koncu przejrza na oczy, bo jak na razie to wielu jakby deczko zamroczonych. I bedzie pozniej, ze Polak i przed szkoda i po szkodzie glupi... A Putin z Merkel rechocza ze smiechu

ze ludziska w koncu przejrza na oczy tez mam taka nadzieje, ze skoro raz zostali oszukanie w trakcie kampanii prezydenckiej to drugi raz oszukac sie nie dadza

Gość Strusiowa
Acha - oszukany, a czy ty jestes pewien, ze to PiS cie oszukal, czy moze sasiad albo zly szef? Pomowmy moze o czyms o wiele istotniejszym - gospodarce. Czy wiesz moze, ze Polska jest w posiadaniu olbrzymich zasobow gazu lupkowego - jestesmy na czwartym miejscu po USA, Chinach, Kanadzie. Kropka. Moglibysmy byc potentatem, bogaci. Gdyby dobrze tym zarzadzic wprowadzic dobre ustawy byloby super. Dla wszystkich - to sa bardzo duze pieniadze. Ale mozna tez tak zrobic, ze pewna elita wyciagnie zyski- a reszta bedzie - jak teraz - jezdzic za granice i myc supermarkety nocami. Dla Tuska to drugie OK.

Gość nie na PiS
prezes juz mówi ,ze chce wygranej a rzadzic czyli byc premierem nie chce. czyli mamy powtórke z przeszłości. Znów chce postawic na miejsce premiera kogos tam ,a potem cyk i ruszyc samamu na piedestał. czym sie to skonczyło wiadomo. Z Marcinkoweskiego zrobil debila, ale przeliczyl sie i sam tez wyszedł nie lepiej. A miało byc tak dobrze, on premier, brat prezydent istna sielanka. Wzieło PO i zabrało zabawki, no to sie chłopczyk obrazil, zabrał zabawki poszedł z piaskownicy. Teraz juz zaden prezydent nie bedzie dobry. zeby nie wiem co zrobił i jak dobrze to i tak najlepszy bedzie brat. To sie nazywa prywata. Nie zagłosuje na PiS, nie dlatego ze ktos nim straszy, bo nikt nie straszy wg mnie. nie zagłosuje, bo PiS nie jest w stanie spełnic żadnej z obietnic. Trzeba byc realistą i myslec rozsadnie. Skonczyły sie czasy walki z szabelką, teraz trzeba harować zeby byc patriotą z prawdziwego zdarzenia.Te młode dziewczyny z PiSu maja kształtowac nasza rzeczywistość???przeciez one póki co wiedza ile maja lat i jaka szkołe skonczyły. I to maja byc nasze przedstawicielki i ososby wpływajace na prawodactwo polskie. To jest smieszne.

Nie zagłosuje na PiS, nie dlatego ze ktos nim straszy, bo nikt nie straszy wg mnie. nie zagłosuje, bo PiS nie jest w stanie spełnic żadnej z obietnic. Trzeba byc realistą i myslec rozsadnie. Skonczyły sie czasy walki z szabelką, teraz trzeba harować zeby byc patriotą z prawdziwego zdarzenia.Te młode dziewczyny z PiSu maja kształtowac nasza rzeczywistość???przeciez one póki co wiedza ile maja lat i jaka szkołe skonczyły. I to maja byc nasze przedstawicielki i ososby wpływajace na prawodactwo polskie. To jest smieszne. dokladnie tak

Gość meszugene23
Charakterystyka ludzi głosujących na PiS: 1. "Osoba stara, schorowana, niedołężna" - człowiek bez wiedzy, bez obycia, bez wykształcenia - za to z doświadczeniem życia w dawnym ustroju. Zazwyczaj nie potrafi pogodzić się z faktem, iż Polska od ponad dwudziestu lat jest państwem wolnym i demokratycznym. Taki człowiek musi ciągle szukać wrogów, jednoczyć się w obronie określonych "wartości" i jest gotowy oddać życie swoje i innych za jedynego, nieomylnego wodza, który stoi na czele anty-systemowego ruchu. Zwykle są to osoby starsze i schorowane, które już dawno straciły umiejętność odpowiedniej percepcji polityczno-społecznej. Naiwni, zapatrzeni, niespełnieni. 2. "Młody, który chce zrobić karierę na obecnej koniunkturze" - zatwardziali karierowicze, którzy podstępnie próbują wykorzystać specyfikę obecnych warunków politycznych do wypromowania własnej osoby czy działalności. Bezideowi, puści, próżni. 3. "Człowiek określany mianem "PiT" - Piwo i Telewizor - osoba leniwa, która w życiu niczego nie osiągnęła, do niczego nie doszła własną pracą, przedsiębiorczością i kreatywnością. Siedzi całe życie przed telewizorem, narzekając na wysokie ceny, bałagan w urzędach i polityczne działania rządu. Nie chce się kształcić, uczyć, pracować - liczy, że państwo i rząd podadzą jej nowoczesne państwo, dobrą pracę i znakomite warunki życia na tacy. Osoba leniwa, niewykształcona, bez obycia. Malkontent, któremu życie minie na zapatrywaniu się i ocenianiu wszystkich dookoła.Pobiera zasiłek dla bezrobotnych. 4. "Katolik" - niemający nic wspólnego z wiarą chrześcijańską osobnik, który szuka tylko pretekstu do agresywnych zachowań. Polski odpowiednik Taliba, fundamentalista i radykał religijny. Ekstremista. Co niedzielę zajmuje miejsce w pierwszym rzędzie podczas mszy św., żeby zachować odpowiedni wizerunek i pozory. Człowiek, który nienawidzi innych, który potrzebuje jedności z większą grupą, który nie toleruje innych, który jest gotowy opluć, obrazić, zniszczyć, zabić. Wszystko w imię Radia Maryja, T.Rydzyka i J.Kaczyńskiego. Często podstępnie wykorzystuje sentymentalne wspomnienia o Janie Pawle II, Pismo Święte oraz naukę Jezusa, jako narzędzia do chytrej, cynicznej gry politycznej. Całkowite zaprzeczenie katolicyzmu. Jest zdolny do profanacji Krzyża i wartości religijnych. Zawistny, mściwy, wulgarny, agresywny. Doskonałe predyspozycje na członka sekty. 5. "Patriota" - pseudo-znawca historii Polski, który błędnie interpretuje pojęcie patriotyzmu. Wydaje mu się, że patriotyzm to ciągła walka i dążenie do wojny, a nie współpraca i jedność narodu. Ludzi dzielić ludzi, wskazywać tych, którzy według niego: Ruskami, Niemcami, Żydami, zdrajcami, agentami, złodziejami. Człowiek mały, zakompleksiony, niedouczony. 6. "Człowiek chory psychicznie" - osoba, która nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi, regularnie przyjmująca silne środki farmakologicznie, które omamiają i otępiają. Człowiek taki nie jest zdolny do samodzielnego myślenia. Bardzo podatny na manipulację i sugestie. Nie należy ich winić za to, że głosują na PiS. - Wydaje mi się, że to sześć podstawowych grup, które głosują na Jarosława Kaczyńskiego. Jeśli macie jeszcze inne pomysły to proszę o dopisanie, bo mogłem pominąć pewne jednostki.

Gość Strusiowa
To ty sie zachowujesz jak obrazony chlopczyk z piaskownicy - nie zaglosuje na PiS i juz, chodzby inni byli do duszy, bili mnie i zabierali mi zabawki to ja i tak mowie nie!!! Ratunkuuu co ma Kaczora wzrost, zla dykcja czy Marcinkiewicz - no ten z Isabell - do patriotyzmu i dzialan dla Polski...nijak Sadze, ze byl bardziej ceniony za granica niz obecny premier - wlasnie za to proste slowo - patriotyzm, a nie jak choragiewka, byle w mediach dobrze wypasc.

Jeśli macie jeszcze inne pomysły to proszę o dopisanie, bo mogłem pominąć pewne jednostki. mysle, ze typowi "roszczeniowcy" idacy nurtem dawnego prl - praca mi sie NALEZY jak psu kielbasa, kaczynski obiecuje, ze bedzie? no to glosuje!

Gość nie na PiS
"Acha - oszukany, a czy ty jestes pewien, ze to PiS cie oszukal, czy moze sasiad albo zly szef? Pomowmy moze o czyms o wiele istotniejszym - gospodarce. Czy wiesz moze, ze Polska jest w posiadaniu olbrzymich zasobow gazu lupkowego - jestesmy na czwartym miejscu po USA, Chinach, Kanadzie. Kropka. Moglibysmy byc potentatem, bogaci. Gdyby dobrze tym zarzadzic wprowadzic dobre ustawy byloby super. Dla wszystkich - to sa bardzo duze pieniadze. Ale mozna tez tak zrobic, ze pewna elita wyciagnie zyski- a reszta bedzie - jak teraz - jezdzic za granice i myc supermarkety nocami. Dla Tuska to drugie OK." A wiesz strusiowa dlaczego za PiSu bezrobocie sie zmniejszyło?pewnie myslisz ze PiS to zrobił. Troszke cie wyprostuje- zrobili to sami ludzie- wyjechało ich z 2 miliony albo i wiecej. Pojechali pracowac w bardzo trudnych warunkach. Przewazajaca ilośc została tam gdzies na zachodzie. Wiec moze jednak nie pisz ze PiS nie oszukał, bo oszukał, skoro ludziska wyjechali. nieszkodzi że zachód otworzył szeroko swoje wrota dla nas. liczy sie sam fakt. bo skoro było tak dobrze to po kiego wyjechali?? Teraz jest ogólnoświtowy kryzys i gdyby nawet i PiS teraz rzadził to nie byłoby lepiej, a kto wie w ogóle jakby było. Ludzie przede wszystkim chca spokoju. Wg mnie Kaczyński bardzo sie boi tegorocznych wyborów, bo przegrana wiaze sie z tym z jego poplecznicy zeżra go zywcem, raz za przegrane wybory prezydenckie,dwa za przegrana w parlamencie. I po przegranych wyborach to bedzie koniec PiSu, a przynajmniej zmieni sie prezes to jest pewne jak 2x2 jest 4,

a nie jak choragiewka, byle w mediach dobrze wypasc. hahahahaahahahha zapomnialas kampanie prezydencka czy bylas w spiaczce farmakologicznej?

Gość Strusiowa
Wiesz co - swietnie, meszugene, ze jestes taki zaradny...zycze ci zebys byl takim jak najdluzej. Ale co jesli ci sie nie daj Boze reka powinie, zachorujesz, albo urodzi ci sie kalekie dziecko. To wtedy dobrze jednak jak nadejdzie jakas pomoc, a nie zostawia cie na lodzie - bo my silni i nie obchodza nas slabeusze, niedorajdy zyciowe, troche solidarnosci czlowieku !!

Gość nie na PiS
marcinkiewicz był wyborem kaczyńskiego a nie moim, twoim czy kogokowliek. przeciez to jasne że był miesem armatnim i zrobieniem przedpola. chodziło o dobre wejscie na stanowisko premiera. Ty nie rozumiesz strusiowa ze to tak działa????to jest polityka a nie zabawa w kłóko graniaste.Tylko dlaczego obrazasz Isabell czy jak jej tam. To sa prywatne sprawy Marcinkiewicza. Czy ty jestes toleracyjna wobec tych którzy i ciebie braliby na na język jak jego. W swojej pracy jestes w koncu osoba publiczna !!!

Ale co jesli ci sie nie daj Boze reka powinie, zachorujesz, albo urodzi ci sie kalekie dziecko. To wtedy dobrze jednak jak nadejdzie jakas pomoc, a nie zostawia cie na lodzie - bo my silni i nie obchodza nas slabeusze, niedorajdy zyciowe, troche solidarnosci czlowieku !! wtedy sie wola "jak zyc panie premierze???!!!"

Gość nie na PiS
strusowa- umiesz liczyc? to licz na siebie, a nie na to ze prezes da ci na lekarstwa.

strusowa- umiesz liczyc? to licz na siebie, a nie na to ze prezes da ci na lekarstwa. jak mowilem, prl - NALEZY MI SIE! paprykarz itp, powodzianie nieubezpieczeni itd zatrwazajace jest tylko to, ze ta roszczeniowa postawa nie dotyczy wylacznie ludzi wychowanych w prl

Gość Strusiowa
A ilez oni byli u wladzy zeby sie tak wykazac... Dajcie im ludzie szanse. Jedno jest pewne - jesli wam sie podoba uklad Polska A i Polska B albo USA bogacze i plebs to Ok. Ja tam wole klimaty skandynawskie - wiecej solidarnosci i to wcale nie jest komuna.

Gość nie na PiS
W każdym spoleczenstwie sa niedorajdy, ciamajdy i co tam chcesz. kazde społeczenstwo jest podzielone na rózne osobowsci.Ale nie widziałam jeszcze takiego rządu ani państwa ,któreby gloryfikowało ciamajdów i niedorajdów natomiast spychało w cień ludzi ,którzy tworza gospodarke krajowa i przyczyniaja sie do podwyższania PKB. To nie jest kwestia braku solidarnośći i empatii. Od pomocy takim ludziom najpierw jest rodzina a potem państwo. Zeby dzielic i pomagac , najpierw nalezy to wypracowac i to długo. zachód z roku na rok nie dorobil sie tak jak chyba myslisz. To sa lata ciezkeij pracy całych narodów. To sa prawdziwe spoleczenstwa obywatelskie.Rozdawac tak jak Grecja to robiła przez lata owszem mozna czemu nie, przeciez państwo płaciło im nawet za wode mineralna. i co teraz mają co im zostało? woda mineralna, ale z kranu, niegazowana. Tak to wygląda.

Ja tam wole klimaty skandynawskie - wiecej solidarnosci i to wcale nie jest komuna. nie no skad, to zwykly socjalizm :-) wyjatkowo motywujacy do pracy, szczegolnie na podatnym gruncie "polak potrafi" :-)

Gość nie na PiS
A wiesz przynajmniej jak skandynawia dochodzila do takich cudów? Bo ja znam to z opowiesci rodowitego Dunczyka. 30 lat jak mrówy zapieprzali zeby było im teraz dobrze. mieli nawet jak austriacy zamrozone lokaty po wojnie zeby kraj odbudowac. no szwecja to byla w jeszcze lepszej sytuacji- była neutralna.

a norwegie na to stac z uwagi na rope, problem tylko w podatkach, jakies 50% pensji :-) i wiesz, ze bulisz na misiow, ktorym sie nie chce pracowac :-)

Gość nie na PiS
W rzadzeniu państwem nie ma dawania szansy, bo sie nie wykazali, to nie jest własnie ta piaskownica, z której PiS zwiał, bo mu sie nowe nie podoba. Rzadzenie krajem to nie przelewki, nie jestesmy krajem zaginionym w buszu, stanowimy niezły potencjał w ludziach i w powierzchni, tu nie ma ani czasu ani niczego takiego by kots chcial sie wykazywac. Tu trzeba wiedziec od razu a nie po jakims czasie.A ze nie kzada decyzja nam sie podoba, trudno. lekasrtwa tez nie sa dobre a pijemy, łykamy,przezuwamy. No tzreba sie zdecydowac na coś. Obiecywac mozna wszystko nawet zycie do 150 lat dla kazdego.Bo obiecanki takie są.