Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilcia1408881212

Jak dać na imię synowi

Polecane posty

Gość ilcia1408881212

Witam was dziewczyny potrzebuje porady jak dać na imię mojemu synkowi, mam 2 propozycje które kołaczą mi się po głowie ale nie mam pojęcia które z nich wybrać, a mianowicie: Romek albo Aleksander. Mojemu mężowi podoba się bardziej Romek, zresztą mnie też ale obawiam się że będzie to imię źle odbierane przez ludzi z otoczenia, bo jak teraz mówimy komuś o naszych propozycjach imion to każdy patrzy na nas jakbyśmy chcieli krzywdę dziecku zrobić, a nam tylko chodzi o to żeby imię było proste nie wymyślne i żeby nie miało takiego imienia dziesięciu chłopców z klasy tylko On jeden. Dodam że nazwisko mamy polskie tzn. z polskimi znakami w nazwisku więc muszę mu dać imię komponujące się z polskim nazwiskiem. Proszę doradźcie:)

wasze dziecko wasza sprawa i dajcie tak jak wam się podoba a imię Romek jest teraz bardzo żadkie a ładne i fajnie mi sie kojarzy z moim ulubionym komiksem i jeszcze jedno znam dwóch Romków i obaj baaaaaardzo uzdolnieni muzycznie więc polecam :)

Gość gdy dziecko ulewa...
Romek bardzo ładnie, nikt sie nie bedzie smial

Gość romek fajniejsze...
natomiast uwazam ze imie Aleksander ( Olek ) to jedno z najbrzydszych imion jakie znam .

Gość ja bym kupila
Romek, Roman-nie podoba mi sie... Aleksander-ladne, o ile zdrabnia sie Alek, a nie Olek... zreszta to popularne imie ostatnio. Moje propozycje: 1. Eryk 2. Seweryn 3. Tomasz :D

Gość Jo90
a Brajan albo Aleks :D

Gość do autorki tematu:
a co cie obchodzi otoczenie,daj synkowi tak jak wam sie podoba.wazne by imie nie obrazalo godnosci czlowieka.Romek to w tych czasach rzadko spotykane imie.Ja bym sie nie wahala na waszym miejscu

Gość ilcia1408881212
"Jo90" - Brajan i Aleks zupełnie nie pasują do naszego nazwiska. "ja bym kupiła" - Alek też mi się bardziej podoba od Olka, ale u nas jest przeświadczenie, że jak Aleksander to Olek i już. Ale wiem że to imię staje się coraz bardziej popularne. Nad Tomkiem też myślałam, ale jakoś zapomnieliśmy o nim a Seweryn i Eryk mnie osobiście się nie podobają nawet pod tym względem że Dorosły Seweryn jest ładnie ale mały Sewerynek troche skomplikowane i tak samo wydaję mi się z Erykiem. Romek natomiast podoba nam się pod tym względem, że na małego można wołać Romcio, Romuś na starszego Romek a w pracy czy na studiach Roman. Natomiast Aleksander zawsze będzie Olkiem

Gość nika nika*
Brajan kowalski... Kurva laski na łeb upadłyscie? Z moja córką chodzi do szkoły Brajan chodakowski, Jasmina Zamojska, I Dżesika Pucybut.

Gość Jo90
ze tobie sie nie podoba imie brajan to nie znaczy ze inni nie moga tak dac na imie ... ja tylko propozycje dalam

Gość ilcia1408881212
"nika nika*" - bo nie zrozumiałam twojego oburzenia - czyli taki zestaw ci się podoba czy nie, bo mnie osobiście to w ogóle nie pasuje do siebie, bo przecież mamy tyle pięknych imion polskich to dla czego szukać za granicą (no chyba że mieszkamy w innym kraju albo mamy męża/żonę obcokrajowca)

Gość nika nika*
NIe chodzi o to czy sie podoba czy nie podoba. Tylko jak to brzmi??? Brajan Kowalski...

Gość bukaaa
Roman mi się bardzo nie podoba. Ale to kwestia gustu, bo zaproponowany tu Eryk jest jeszcze gorszy. Natomiast Aleksandra uwielbiam, bo to mój syn :) Mówię Olek, bo to zdrobnienie bardziej mi się pooba niz Alek. Ale np. nauczycielka w szkole mówi Alek, żaden problem. Na początku chwilę trwało nim sie domyśliłam, ze to o nim mowa. ;)

Gość ilcia1408881212
"Jo90" - oczywiście, że tak każdy ma swój gust. Każde imię ma w sobie swój urok, ale jedne nam się bardziej podobają a inne mniej:) Ja tylko dobierając imię do dziecka dopasowuje je także do nazwiska żeby dziwacznie nie brzmiało...

Gość Jo90
to dajcie Dariusz :P jak ja bym miała wybrać między Romkiem a Olkiem to bym wybrała Aleksandra jenak

Gość ja bym kupila
Mnie osobiscie przeraza spolszczona pisownia imion obcojezycznych--Dżesika, Brajan... masakra

Gość klasdj
zgadzm sie to kwestia gustu. Romek mi sie tez nie podoba, a Aleksander i owszem. Sama myslalam o Aleksandrze koniec końcow jest Adam bo nazwisko mamy dlugie :)

Gość klasdj
a u mojej siostry córki w przedszkolu są takie imiona : - Sandor (najpier mysialam ze sie przeslyszalam i chodzilo o Sambora, ale nie) - Luka - Mieszko - Salomea

Gość klasdj
dokładnie Mieszko Nowak i Salomea Olejniczak tych pozostalych nazwisk nie znam ale tez brzmi groteskowo zwlaszcza to I połaczenie

Gość ilcia1408881212
'klasdj" - faktycznie Adam też śliczne imię. A z tymi imionami u twojej siostrzenicy to bez obrazy ale chyba ktoś tego nie przemyślał...choć może nie powinnam oceniać:/

Gość lejla28
Roman straszne :O:O

Gość ajgamjgptj
roman pedal w gogle wpisz i pomysl czy fajne to imię:d ja bym dał szybciej ksawery

Gość ilcia1408881212
"klasdj" - ale jak zdrabniać imię Salomea:/

Gość lejla28
a co wy macie z tym zdrabnianiem...przeciez nie kazde imie trzeba zdrabniać

Gość klasdj
ilcia - nie mam niejmniejszego pojęcia :D córka mojej siostry ma na imie Lenka i choc mnie sie to imie specjalnie nie podobalo to okazalo sie ze w przedszkolu jest jedno z "nudniejszych i normalniejszych":)

Gość ilcia1408881212
"ajgamjgptj" równie dobrze mogę ksawery wpisać i to samo wyjdzie. Jak masz się idiotycznie wypowiadać to lepiej się nie wypowiadaj. A ksawery mnie się nie podoba ciężko zdrobnić to imię...ale i tak nie pasuje do polskich nazwisk...

Gość klasdj
dla przykladu debilnych (moim zdaniem oczywiscie) zdrobnien : syn sasiadki - ma na imie Ignaś (Ignacy) i tego Ignasia zdrobniła jeszcze do 'Naniu' (od 'Ignaniu')

Gość ilcia1408881212
"lejla28" - teoretycznie nie trzeba zdrabniać żadnego imienia, ale pomyśl o takim małym szkrabie, który biega po domu i mów do niego Nikodemie, Jakubie, Tomaszu, Władysławie, Zofio itp. Zdrobnienie do dziecka zawsze ładniej brzmi i milej sie kojarzy

Gość ja bym kupila
Mi jak nbylam w ciazy i nie znalam jescze plci dziecka, to z chlopiecych imion podobaly sie tez Adam i artur :) roman akurat mi sie zle kojarzy, bo mialam wujka romana-pijaka strasznego i kolege romka-ktory mial jebla na punkcie swojego wygladu, pacykowal sie, farbowal wlosy :P Samo aleksander brzmi ladnie, ale zdrobnienie Olek mi nie pasuje...