Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosita

17 miesięcznie dziecko nie chce spać w dzień

Polecane posty

Gość rosita

moja córcia od dwóch tygodni nie bardzo chce spać w dzień. Kładę ją wieczorem o 20 a wstaje około 7.30 czasami 8. Wudaje mi sie, że dziecko w takim wieku potrzebuje jeszcze około godzinnej drzemki w dzień, natomiast moja pociecha jest czasami innego zdania. Owszem poleży w łóżeczku (o ile stoję obok) ale o spaniu nie ma mowy.

Gość hryza
Jeżeli przesypia 11-12 h w nocy to nie potrzebuje już drzemki. Jak chcesz, żeby spala w dzień to odpoczynek nocny powinien trwac ok 10h. nie oczekuj, że ci prześpi 13-14 h na dobę w tym wieku

Moja ma 2 latka i śpi od 2 do 3 godzin w dzień. W wieku ok 22/23 mc były 3 tygodnie gdzie nie spała wcale w dzień. Wstawała o 8/9 szła spać o 18/19 i potrafiła budzić się o 1 w nocy na zabawę. Na szczęscie minęło :)

Gość widocznie nie potrzebuje
maja odkad skonczyla 1.5 roku w dzien nic chciala spac i wcale jej do tego nie zmuszlalam daj spokoj jak dziecko nie chce

Gość fenelopa
Moje dziecko w tym wieku też już nie chciało spać w dzień. Chodziło spać ok. 21-ej, a w stawało o 6-ej, a w ciągu dnia było nie do wytrzymania...

Gość fenelopa
aha zapomniałam dodać, że moje dziecko po 4 miesięcznej przerwie wróciło do godzinnych drzemek w ciągu dnia i całe szczęście :-)

Gość wycieńczona mama..
zrobiłaś se bahora, to się nim zajmuj, a nie kład go w dzień do spania

Gość fenelopa
wycieńczona mama.. szkoda, że tobie nie będzie dane się przekonać jak to jest z "bahorem"...współczuję ci, bo bycie matką choć wyczerpujące jest wspaniałe...niestety nie każdy może nią być

Gość wycieńczona mama..
sory, poniosło mnie. Ona ma dziecko a ja nie i to mnie tak boli, że czasami musze sobie po kimś pojechac :-(

Gość wycieńczona mama..
sory...i znowu odezwzAło się moje drugie "ja" - to gorsze oczywiscie :-(

Gość wycieńczona mama..
i znowu moje drugie ja się odezwało... i co ja na to mogę? musicie mnie zrozumieć dziewczyny, ze ja nie chce, ale czasami nie mogę pisać kulturalnie

Jeśli dziecko nie chce spać po południu,to nie należy go zmuszać.Jak widać godziny przespane w nocy zupełnie jej wystarczają,aby funkcjonować cały dzień.Możesz spróbować "zmęczyć" małą przed południem i może jednak zaśnie. Jeśli nie,to połóżcie się razem do łóżka,poczytajcie i trochę się wyciszcie,nawet jeśli nie uda się zasnąć Twoja córeczka na pewno nabierze trochę sił na po południe.

Gość motylekkolorowy
rosita - mój synek przestał spać w dzień mając 18 mcy i od tamtego czasu zdrzemnął sie w dzien może kilka razy , obecnie ma 2,5 roku.

Gość rosita
próbowałam kiedyś zmęczyć małą ale nic z tego, to dziecko ma niespożytą energię. Biegła godzinę po placu zabaw (dosłownie) a potem jeszcze bujawki, piaskownica itp. atrakcje ale nic z drzemki nie było. W wakacje u moich rodziców całe dnie spędzała na podwórku i nie posiedziała długo w jednym miejscu, praktycznie ciągłym ruchu i zdarzało się, że też nie chciała spać w dzień. Faktycznie może sen nocny jej wystarcza bo wieczorami wcale nie jest zmęczona.

Moja córka też w wieku ok 17 mc nie zawsze chcialą spać w dzień, Najpierw mnie to martwiło, ale teraz dałam sobie spokój. Kładę ją codziennie i jak chce to zasypia, jak nie to nic na siłę.

Gość gość
Mój ma 16 miesięcyi totalnie niespożytą energię. Ostatnio też wykazuje wielki opór , jeśli kładziemy go spać w dzień. Ale w koncu po walce, zawsze zasypia i długo śpi(czasem nawet 3 h). Dopóki nie zaśnie, to jest absolutnie nieznośny i marudzący. Tylko te walki z nim prawie codzienne są bardzo wyczerpujące. W nocy śpi od ok 20:30 do 7:30..