Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sukienka w groszki róż

Czy ktoś się orientuje ile się czeka na towar z allegro?

Polecane posty

Kupiłam rzecz na allegro 2 września. Prosiłam o opcję odbiór osobisty. Odpisano mi, ze owszem ale nie w tym tygodniu bo mają dużo spraw na głowie i dadzą znać. Mamy 26 września. Nikt nie dał znać, telefon podany jest nieaktualny a na maila nikt nie odpisał. Czy mogę uznać tą aukcję jako nieważną i nie kupować już tego towaru? Ile muszę czekać? Minęło 14 dni od daty zakupu.

Gość sprzedammmmmmm
jeżeli mineło 14 dni nie musisz kupowac nic mozesz wystawić negatywny komentarz do transakcji

Gość a ja.....
napiszę Ci tak, firma ma 30dni, a osoba prywatna niezwłocznie. Napisz najlepiej maila z rozwiązaniem umowy z powodu braku kontaktu

Gość oioi loli
odbior osobisty tepa locho oznacza, ze masz ruszyc dupe i sama sobie towar odebrac!!! na co czekasz??

Gość sprzedammmmmmm
nie musi nigdzie pisać moze a nie musi otworzć spór jak już.. powinna dac negatywa bo ludzie sie nie odzywają..miałam to samo bo ile można czekać? prosić się itp.. tel nie czynny na @ nie odpisują.. kupiłaś mineło 14 dni masz prawo nie kupować towaru. w regulaminie allegro wyrażnie pisze do 14 dni..

Alez ja wiem. Tylko gdzie mam ten tyłek ruszyć jak to osoba prywatna a adres podany w allegro jest jej rodziców. Tyle mi napisała na samym początku jak kupiłam towar. Napisałam kolejnego maila z przypomnieniem i poczekam do końca tygodnia. Jak nie to uznam aukcje za nieważną i pewnie dostanę negatywa. No trudno, ale nie chce dłużej czekać.

Gość a ja.....
sprzedammmmmmm pokaż mi punk regulaminu, który mówi o 14 dniach?

Gość sprzedammmmmmm
a czemu ty masz dostać negatywa za co? im masz dać negatywa.. ty pisałam nie jednego @ wiec niemają prawa ci dać negatywa..

Gość a ja.....
sprzedammmmmmm no i co im zrobi, jak wystawią? Allegro nie interweniuje w komentarze

Bo ja wiem. Nie wydaje mi się żeby ktoś to specjalnie robił bo na początku kontakt ze sprzedającym był dobry. Napisał mi ze ma sporo problemów prywatnych i że w tym tygodniu nie da rady i ze się odezwie i tego odzewu nie ma. Niby się nie pali, ale z 2 strony wolałabym już mieć to co kupiłam, a nie żeby się potem nagle okazało że rzeczy nie ma, przepadła. Miałam już raz taką sytuację tylko to trwało tydzień i nie było żadnego sygnału od kupującego. Po tygodniu się okazało że Pani urodziła dziecko i nie miała głowy do wysyłek i allegro. No i nie ma problemu. Sama jestem mamą i wiem jak to z maleństwem jest. Dała znać i cierpliwie czekałam na wysyłkę. W tej sytuacji na razie cisza. Nikt nie odpisuje, ale może te problemy to coś poważniejszego? Coś się przeciągnęło.

Gość sprzedammmmmmm
tak cieżko wejsć i poszukać? pisze wyrażnie do 14 dni mozesz zwrucic towar nie uszkodzony.. do 14 dni możesz czekac na wysyłkę chyba ze ktoś ma podaną na stronie o mnie większą liczbe dni.. Ona chciała odbiór osobisty więc nie ważne czy wysyłka czy odbiór osobisty należą sie 14 dni roboczych po tych dniach można odmówić złożonego zamówienia.

Gość sprzedammmmmmm
a jeżeli komuś zależy na przedmiocie po 30 dniach można załozyć spór przez allegro i domagac sie zakupionego towaru

Gość a ja.....
sprzedammmmmmm nie jest mi ciężko poszukać, bo NIE MA takiego zapisu. Allegro jest tylko bazarem, nie określa terminów- jedynie na kontakt 7 dni. Pozostałe terminy reguluje ustawa konsumencka, więc Twoje wpisy to jedna wielka bzdura

Gość sprzedammmmmmm
trza umieć czytać..... ale jeżeli ktos nie potrafi jego problem.

Gość sprzedammmmmmm
a allegro nie jest bazarem.. pozatym regulamin trza czytać cały a nie po kawałku. jakby nie było regulaminu to ludzie by nie kupowali bo bali by sie że towar nie dojdzie a za niego zapłącili..ja kupiłam na allegro rzecz wartą 100zł nie dużo ale towaru nie otrzymałam a allegro oddało mi pieniadze..więc to nie bazar. jak ktoś nie umie czytać dokąłdnie wystarczy napisać do allegro co można w zwiażku z tym zrobić sami odpiszą ze regulamin wyrażnie mówi o zwrotach.ponoszonych kosztach.o tym że można odmówić do 10 dni towaru i innych wielu rzeczach..

Gość a ja.....
sprzedammmmmmm no dalej czekam na link do wymyślonego przez Ciebie regulaminu :) Regulamin allegro znam bardzo dobrze, bo prowadzę firmę i sprzedaję tam, więc muszę

Gość umrę ze śmiechu
sprzedawca ma do 30dni na dostawę http://formalnosci.pl/konsumenckie/prawa-konsumenta/a131-umowa-zawarta-na-odleglosc-kupujac-przez-internet-lub-telefon-masz-specjalne-prawa-jak-odstapic-od-takiej-umowy/2 "Ile czasu sprzedawca ma na wysłanie towaru, a ile na zwrot pieniędzy, jeżeli odstąpimy od umowy? Zamawiając towar na odległość powinniśmy mieć świadomość, że możemy na niego oczekiwać nawet 30 dni. Tyle bowiem czasu sprzedawca ma na dostarczenie zakupów (lub rozpoczęcie świadczenia usługi). Nie ma natomiast określonego przepisami terminu, w którym powinniśmy dokonać zapłaty za towar. Oczywiście możemy umówić się ze sprzedającym, że dokonamy przedpłaty za zakupy. Jednak nie może on nas do tego zmusić, a jeżeli przedpłaty nie dokonamy sprzedawca i tak ma obowiązek wysłać towar przed upływem 30 dni od zawarcia umowy (może to wtedy zrobić „za pobraniem czyli zapłatę będziemy musieli uiścić dostawcy paczki)."

Gość do oioi loli
czeka pewnie na drugą tępą lochę, ale chyba już ją znalazła :-)

Gość oioi loli
o kurde! nie doczytałam! przepraszam cie autorko, przecież ty własnei piszesz o odbiorze osobistym i checi umówienia SIE na odbiór towaru. czasami zdarza mi się popelniac takie gafy! jeszcze raz przepraszam :-)

Gość ale locha
naucz się czytac ,potem wyzywaj