Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rafal-dls

Hedonizm

Polecane posty

kto z was jest hedonista ale takim prawdziwym i czy macie z tego powodu czasami wyrzuty sumienia.ja przyznaje jestem hedonista/egoista i czasami mam z tego powodu wyrzuty sumienia (ale tylko czasami)czasami wyobrazam sobie ze jestem w normalnym zwiazku z jedna kobieta ze ją nie zdradzam ze nie pale ze potrafie imprezowac z umiarem i wogule mam takie zwykle spokojne normalne zycie ale zdrugiej strony wiem ze dlugo bym tak nie wytrzymal wiec nie widze sensu zmieniania sie "na lepsze".gdybym to zrobil to bylbym nieszczesliwy bo zawsze brakowaloby mi tej wolnosci teraz nieraz tez czuje sie nieszczesliwy bo jak juz powiedzialem marzy mi sie takie zwykle zycie tak wiec skoro i tak i tak mam byc nieszczesliwy to przynajmniej wole sie dobrze bawic i korzystac z zycia na calego, moze kiedys mi przejdzie jak sie wyszaleje nie wiem moze taka wlasnie jest mlodosc mam dopiero 23 lata wiec moze jak stuknie mi 30 to sie zmienie bo wsumie w tym wieku nie chcialbym latac po klubach czy za jakimis dziwkami chociarz to lubie :) najlepiej to spotkac kobiete ktora bedzie kochac, wierna, bisexualna i bedzie mi pozwalala sie spotykac od czasu do czasu z innymi kobietami hehe ale wiem ze nie mozna zjesc ciastka i miec ciastka (szkoda)moze trzeba wziasc przyklad z wlochow ktorzy zenia sie dopiero po 40 a do tego momentu korzystaja z zycia tylko czy w takim trybie zycia dozyje 40 :) jak u was to wyglada jesli sie juz ustatkowaliscie to czy brakuje wam tej wolnosci i zalujecie swojej decyzji jestescie wierni czy ciagle zaliczacie jakies imprezki, skoki w bok itp.i co sadzicie o monogami czy tylko takie zwiazki maja szanse na szczescie bo napewno kazdy mial taka sytuacje ze zywil glebokie uczucie do wiecej niz jednej osoby a ktoras trzeba bylo wybrac tylko wlasnie dlaczego kto tak powiedzial ze trzeba kochac i zyc tylko z jedna osoba.przez cale zycie spotykamy kogos poznajemy jakies fascynujace osoby i z niektorymi chcialibysmy przezyc cos wiecej niz tylko przyjazn wkurza mnie to jak cos mnie ogranicza.wielu ludzi ktorzy zyli w zwiazku przez kilkanascie lat a potem sie rozwodzili narzekali ze zaluja tego czasu ze go zmarnowali ze mogli sie bawic korzystac z zycia poznawac ludzi romansowac ale oni sie poswiecili i dostali na koniec po dupie ja nie chce tak skonczyc sam nie wiem jak to wszystko bedzie wygladac w przyszlosci.

Ja jestem hedonistą, tzn jestem nastawiony na przyjemność. Ale staram się jednocześnie żyć w zgodzie z innymi i nikogo nie oszukiwać.