Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darunia1808

7,5 kg 3-miesięczne dziecko

Polecane posty

mój synek ma 3 miesiące i waży 7,5 kg,czy to normalne? karmie go piersią i butelką,je sporo. czy powinnam coś z tym robić,czy waga sama sie ureguluje.

Gość hmm................
Rózne są dzieci a z reguły chłopcy więcej ważą choć twój waży sporo i według mnie powinnaś pozostać przy piersi nie dokarmiając go choć jego waga jest pewnie też uwarunkowana genetycznie, dla przykładu, moja 7 miesięczna córcia waży obecnie 7.54 kg a urodziła się z wagą 3740 g i wiadomo że obecnie jada już owoce , kaszki, i obiadki i tyle waży ....może zapytaj pediatry????

Gość oooooooooooooo duzo
duzo wazy, a dlugi jest? ja mam core 8,5mc i wazy 7kg znow troche malo, ale i malo ma cm bo 69 wiec do wzrostu akurat te 7kg i rodzice niscy i szczupli

Gość paszczakowwa
Jak ma ubrania na 74 cm, czyli pewnie tak kolo 70 cm, to wage ma ok. Moja corka rosla jak szalona w miesiacach 3-4, a potem przystopowalo i teraz jest wolniej. Ma 7 miesiecy, 8300 g i 75 cm, wyglada w sam raz tak na moj gust. Wazne sa proporcje i bmi,, a nie sama waga.

sporawo. Mój na 3 mies ważył 7,600 ale urodził się z wagą 4,450 do tego miał 69 cm ( na 3 mies) teraz skonczył 4 i wazy 8.00 Pediatra mówi że taki urok malucha - jest poprostu spore chłopisko

Gość oooooooooooooo duzo
to jest duzy, a nie gruby czyli ok taka budowa moja mala i drobna twoj wysoki duzy :)

Gość inaczej _nie_będzie
Moje dziecko też ma trzy miesiące i waży 7,6 kg, mierzy 67 cm, ale ja mojego Synka karmię tylko piersią

Gość mamama27
wow mój ważył ponad 4 kg - może koło 5 - teraz ma 10 kg i 11 m-cy

Moja córeczka ma 7,3 kg i 8 miesiecy karmie ja teraz butelka i 6 razy dzinnie w nocy wogule lub sporadycznie raz w tygodniu. Bedzie pulpet . !!

Gość z tego co pamiętam
basiiuniia23 a ile twoja córka ma wzrostu? Jeśli około 74cm jest pulpetem :) Mój synek w 3mies. ważył 6800 i miał 72cm, teraz ma 9mies. 10100 i 84cm

musialabys wstawic forke, zeby mozna bylo stwierdzic czy pulpecik czy nie. Niektore dzieci tak maja ze poprostu sa pyzate i jak zaczynaja raczkowac, wstawac to waga sie normuje... jednakze mysle, ze Twoj synek mimo wszystko wazy sporo i ja bym pozostaala na piersi i nie dokarmiala butla...

wymiarowow sporo, ale moze ma taka budowe i po nim nie widac... moja 7,5 kg wazyla jak skonczyla 6 miesiecy

Gość a ja.....
nie rozumiem wypowiedzi niektórych mam, które miały małe dzieci i wydaje im się dużo, ale nawet nie sprawdziły na siatkach centylowych. Sprawdziłam dokładnie i Twoje dziecko wagowo jest na 75 centylu, a wzrostem znacznie przekracza siatkę(70cm mierzy około 6-7 miesięczne dziecko) Reasumując gdybym napisała, że ważę np. 80kg powiedziałybyście- pulpet, ale jeśli mam nap 2,2m wzrostu to tak naprawdę jestem chudzinką. Kobiety myślcie a Ty autorko wątpliwości rozwiej u pediatry

Gość gbsffs
mój synek też ma 3 miesiące i wazy 6,5kg i ma ok 68 cm wzrostu, uważam że wygląda w porządku; w siatkach centylowych jest na 50 centylu z wagą a ze wzrostem poza 97 centylem.