Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kościstepoliki

Powie mi ktoś sens BIERZMOWANIA ???

Polecane posty

Gość kościstepoliki
jak gadałam z księdzem na religii i zapytałam się czy bez tego nadal będę dobrą katoliczką, odparł - albo wszystko albo nic, nie ma wybierania sobie z czym się zgadzam a z czym nie. teraz myślę, jak tak to ariwederczi roma KK

Gość wszyscy szczesliwi sa
tylko ze ich nie znasz tych co przechodzą na protestantyzm przestrzega ale wedłog własnych wierzeń wierzą co im pasuje

ja sie nie bierzmowalam, za to moj kumpel dla jaj wybral sobie imie św. Kwadrat :D:D:D myslalam ze padne jak sie dowiedzialam.

w jakimś sensie siez nim zgadzam . Bo jak błaby nasza wiara jeśli wybieramy z niej tylko to co jest nam po drodze ? Jaka nasza miłość do Boga , skoro chcemy z niej tylko brać nic nie dając w zamian ?

Gość kościstepoliki
jak to nie, u nas mamy jeden zbiór i tam jednym z pastorów jest ks Łukasz (pozdrawiam :D) i on był księdzem, miałam z nim pogadankę

teraz ponoc na Bierzmowanie trzeba wybrac sobie patrona z chrztu, czyli twoje pierwsze lub drugie imię - obowiązkowo.. przynajmniej tak jest w mojej diecezji juz od kilku lat.

wszyscy szczesliwi sa tylko ze ich nie znasz tych co przechodzą na protestantyzm przestrzega ale wedłog własnych wierzeń wierzą co im pasuje tak samo jak ty nie znasz tego pastora . pewnie też wierzł w to co mu pasowało :)

Gość kościstepoliki
a myślisz, że ja sie nie zgadzam ? oczywiście że nie można sobie wybierać, chodzi o to, że właśnie jeśli mi nie pasuje to chyba nie powinnam być wtedy w KK ?? bo inaczej będę 'złą katoliczką' a nawet nie katoliczką ...

Gość nathalieeee
Bierzmowania to sakrament dojrzałości chrześcijańskiej. Przyjmując go potwierdzasz jakby swój chrzest z własnej nieprzymuszonej woli. Do tego, podczas tego Sakramentu otrzymujesz Dary Ducha Świętego, które pomogą Ci trwać w tej wierze w dorosłym życiu.

Gość wszyscy szczesliwi sa
nie można wybierać z nauk kk albo wszystko albo nic wystarczy obejzec ten fil jak obala protestantyzm Scott Hahn Convertion Story Part 1 Polish subtitles

Gość kościstepoliki
jak myślę że katolicy to również takie osoby jak 'wszyscy szczęśliwi są' to mnie trafia

biorąc pod uwagę ,zę masz 15 lat nie jest mądrze , jeśli wierzy sie w Boga ,podważać autorytet rodziców . Idz do tego bierzmowania , to nie ma żadnego znaczenia dla wiary płynącej z serca . a kiedy będziesz dorosła możesz odejść od KK zgodnie ze swoim sumieniem

Gość kościstepoliki
bella a żebyś wiedziała że mi tak masa osób mówi... boziu jak ja już bym chciała mieć 18

nie wyrywaj sie tak bardzo :) jak skończysz 18 lat zaczniesz ise przkonywać , z każdym dniem , jak szczęśliwe są dizeci i że dorosłość to więcej obowiązków i odpowiedzialności niż praw i przyjemnośći :)

Gość kościstepoliki
hehe wszyscy dorośli tak mówią ... ale jak najszybciej wyjść z tego głupiego wieku 15-17

nie zachęcam Cię do pozostania w KK , ale uważam ,zę szacunkiem okazanym rodzicom będzie jak porozmawiasz z nimi kiedy sytacja dojrzeje i będziesz pewna ,zę chcesz odejść i gdzie .

Gość kościstepoliki
mam nadzieje ze szybko się przekonam ...

Gość kościstepoliki
a teraz lece spać i wam też radzę, kto rano wstaje hm... :D pa

módl się , po prostu módl się . Biblia mówi ,zę Bóg pozwala sie znaleść tym , którzy Go szukają . Jeśli więć szukasz Boga , znajdziesz Go .

Gość gość
ja przygotowywuje się już długo do tego sakramentu. najpierw zaczęłam na własną rękę a teraz przygotowywuje się z innymi. denerwuje mnie trochę jak ludzie wyśmiewają ten sakrament. on jest dla mnie ważny. czuje że to doda mi odwagi. już mi dodaje odwagi. jednak mam taki problem. do bierzmowania przygotowywuje mnie pewien ksiądz, który ciągle nam mówi że jesteśmy synami marnotrawnymi. np. byłam dwa tygodnie w szpitalu i nie byłam na spotkaniach, ale w szpitalu byłam na mszy, a on: MÓWI MI ŻE JESTEM SYNEM MARNOTRAWNYM, gada mi że przegrałam życie bo popełniłam grzech przeciwko DUCHOWI i że powinnam błagać o wybaczenie bo mnie piekło pochłonie. od zawsze myślę o BOGU tak na serio a ten człowiek mnie koniecznie chce wygonic z kościoła. przez niego czuje się źle psychicznie i czasami mam chęć się zabić... nie mam siły... a to dla mnie ważne... BO JAK BÓG JEST ŻE MNĄ TO KTO JEST PRZECIW MNIE? wszyscy księża, którzy uważają się za bogów... DUCHU ŚWIĘTY PRZYJDŹ, POMÓŻ, RATUJ, DAJ MI SIŁĘ...

Gość gość
no to chyba nie jesteś aż tak wierząca skoro nie wiesz co to bierzmowanie i możesz odejść. Wylanie Ducha świętego! mówi Ci to coś?