Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia!

Handel w mieście -pytanie.

Polecane posty

Mam do sprzedania kilkadziesiąt kg owoców ze swojego gospodarstwa. Na rynek hurtowniczy mam za daleko, nie opłaca mi się to, także chciałabym sprzedać detalicznie w mieście, na ulicy bądź rynku warzywnym. Potrzebne jest jakieś pozwolenie skoro to 1-3 razy? Czy jesli stanę w jakimś punkcie miasta bez pozwolenia to będę miała jakieś problemy? A jak to wygląda na rynku przeznaczonym pod tego typu handel?

Chyba stajesz normalnie, sie rozkładasz w miejscu targowym i u mnie w miejscowości, to chodzą i pobieraja opłate targową, u mnie to jest gdzieś ok. 2zł.. i tyle.

Straży miejskiej się to raczej nie spodoba. Ok. Ale już na rynku? Konieczne zezwolenie?

ale to własnie musi być miejsce targu, bazaru, rynku.. a nie stajesz, gdzie ci sie podoba, bo to nie dozwolone jest.

Czyli zostaje mi tylko targowisko. Jest problem jedynie taki, skąd wzięłam towar...aczkolwiek w moim przypadku odp jest oczywista. Także prócz małej opłaty na targowisku(oby tak małej jak piszesz:D) ...chyba już nic mi nie grozi... Kontroli z US nie zrobią..bez przesady:D

Wydaje mi się,że własne plony można sprzedawać bez żadnych zezwoleń. Zapłacisz tylko placowe,jeśli jest to na targowisku. W innym miejscu może być różnie,najwyżej straż miejska zwróci ci uwagę, że nie można

albo wcześniej pójdź do straży miejskiej i zapytaj na wszelki wypadek :D ale wydaje mi się, że nie potrzeba zezwolenia na sprzedaż detaliczną w miejscu do tego wyznaczonym..

Dobrze Ci się wydaje:) Wolałabym na mieście, jednak cięzko będzie o pozwolenie a na ''dziko'' mogą byc niefajne konsekwencje...

tzn. jest coś takiego jak zezwolenie na handel... wydawane nawet podobno bezpłatne... ale ja nie mam czasu i licze na szczęście. :) Własne plony zresztą wolno i nie wiem czy to zezwolenie obowiązuje mnie czy nie.. zresztą, mam nadzieje że nie będzie problemów i nawet placowe mnie ominie:P