Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b4b4

ma ktos labradora?:)

Polecane posty

Gość b4b4

marze o tym piesku drogi w utrzymaniu jest?

Gość b4b4
ile godzin dziennie spedzasz z nia na spacerze?

sporo,pies ten ma tendencję do tycia(apetytem nie grzeszy)więc jak najwięcej biegać,spacerować-mam jeszcze drugiego psa mieszaniec owczarka niemieckiego więc w domu mam wesoło(mieliśmy już szczeniaki)4 śliczne czarne labradorki 95%

Gość b4b4
a ile miesiecznie kosztuje cie ten piesek"?

Gość wiosenka:):)
ja mam, ma 2 lata, czekoladowy, je sporo, jak nie masz czasu na codzienne przynajmniej godzinne spacery to zapomnij, ten pies potrzebuje duzo ruchu bo inaczej nawet przy odpowiednim odzywianiu szybko utyje ale sa rozkoszne, spiochy, bardzo przyjazne nawet na listonosza nie szczekaja, problemem jest tez wiecznie wypadajaca siersc! i nie prawda ze tylko 2 razy w roku, w mojej rodzinie sa 4 labradory i wszystkie lenia sie na potege, caly rok, generalnie odkurzam codziennie badz 2 razy dziennie do tego regularnie go szczotkuje wiec widzisz sama ze pracy troszke jest z tym zwierzeciem :) ale sa rozkoszne i kochane i mysle o adopcji kolejnego :)

jest kochana,jest śpiochem a ile kosztuje utrzymanie?to zależy od karmy,smakołyków,nie licząc szczepień

Labradory z natury potrzebują dużo ruchu a jak będzie źle wychowywany lub będzie miał złą dietę (za dużo białka) to będzie takim wariatem, że nie da rady z nim wytrzymać. Lepiej zadbać o to by pies jadł jedzenie dobrej jakości, karmę, która będzie dobrze zbilansowana - wiadomo, że dobrej jakości pokarm dla psa swoje kosztuje. Do tego dolicz wizyty u weterynarza - też nie są to groszowe sprawy. Dobrze by było jakbyś założyła psu Microchip na swoje dane (w razie jak sie zgubi i trafi do schroniska to zostaniesz o tym powiadomiona) wiadomo okresowe szczepienia no i trzeba się liczyć z tym, że w razie gdyby kiedykolwiek zachorował ciężko, coś złego zjadł itd to leczenie może pójść w tysiące. Wtedy musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy będziesz gotowa pożyczyć te pieniądze nawet by ratować psu życie czy go uśpisz, bo Ci będzie szkoda kasy. Masz w ogóle doświadczenie w prowadzeniu psa? Jak duże? Nie lepiej byłoby wziąć psa ze schroniska? Po co Ci pies z rodowodem bo rozumiem, że chcesz tylko psiaka do kochania? W schroniskach jest wiele psiaków w typie labradora, bardzo do labradora podobnych wizualnie wręcz identycznych. Akurat jeśli o labradory chodzi to jest ich pełno, bo to ofiary ''znudzonych dzieci'' w większości.