Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slk;fjklfjksl

CZy mozna zajsc w ciaze 2dni po owulacji?

Polecane posty

Gość slk;fjklfjksl

No 17dnia cyklu?

Ciekawe jak, skoro komórka jajowa żyje bardzo krótko. No chyba, że owu się przesunie w stosunku do wcześniejszego cyklu i nagle 17 dc okaże się owulacyjny.

2 dni po owulacji nie ma możliwości, bo komórka jest zdolna do zapłodnienia max 24h(wg niektórych źródeł tylko 6h). Pytanie, skąd pewność, że do owulacji doszło? Tylko monitoring daje 100% pewności

Gość swdfgbfgbhdf
wiec dlaczego kalkulatory dni plodnych zwsze pokazuja dni plodne przed i kilka dni po owulacjii

Dni płodne, to nie owulacja. To czas, kiedy teoretycznie masz największe szanse na ciążę, a żaden kalkulator nie zna twojego cyklu, ani momentu, kiedy nastąpi owu - dlatego podaje się jakieś przedziały w dniach: od... do...

Gość no co ty co ty
bo kalkulator ci nie wyznaczy dnia twojej owulacji. Kalkulatory pokazują tylko dni prawdopodobnie płodne i niepłodne. Sama owulacja wg kalkulatora jest tylko wyliczona i czasem nijak się ma do faktycznego momentu owulacji -dlatego kalkulator rozszerza dni płodne na przed wyliczoną owulacją i po. Żeby było większe prawdopodobieństwo trafienia w owulację. Lub jej uniknięcia. Jedynym pewnym sposbem na poznanie momentu owulacji jest monitoring cyklu u gina.

Gość Mila 1994
Mi kalendarz pokazał owulacje dwa dni temu i się nie pomylil no byłam u ginekologa i powiedział to samo że dziś jest owulacja. Więc jak dziś będę się kochać to mam szansę na zajście?