Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purpura_to_moj_płaszcz

Alledrogo- co to ma być????

Polecane posty

Znalazłam info o czymś takim w sieci, weszłam nie dowierzając i faktycznie! Najnormalniej w świecie inwigiluje poszczególnych sprzedawców z allegro podając kwotę ich PRZYCHODÓW. Zastanawiam się czy to jest zgodne z prawem i jaki idiota wpadł na taki pomysł? Sama nie sprzedaję, ale sorry, jak idę do spożywczego po wędlinę to nie interesuje mnie jaki właściciel ma przychód, no bez przesady. Zresztą sama nie chciałabym, zeby postronne osoby znały kwotę moich zarobków, zwłaszcza, że w przypadku serwisu Alledrogo chodzi o przychód, który wiadomo jest dużo wyższy niż faktyczny dochód, ale pewnie spora część społeczeństwa nie zdaje siebie z tego sprawy. Co myślicie?

Gość 23456789ILUKJHYG
internet schodzi na psy, wkurzaja mnie te wszystkie strony typu allegrodetektyw, ze kazdy moze sobie ogladac co kupilam nawet kilka lat wstecz:O tak sobie strony typu wyczajka ze wyczaja twoj nick, owszem to mozna sprawdzic w google ale ta wyczjaka laczy nawet znajomych i twoje imie i nazwisko chociaz nigdy nie lacze tego z nickiem:O przesadzja ludzie juz :O

Dokładnie. Poza tym ostatnio tak się pilnuje ochrony danych osobowych i nawet podpisując głupią umowę gdziekolwiek musze podpisać osobną klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych, a tu niemal na tacy (bo wystarczy kupić od kogoś pierdołę za 20zł) mam podane dane osobowe wraz z adresem i numerem telefonu i do tego kwotę przychodu danej osoby. Kretynizm.

Gość allegrocc
alledrogo czy allegro? ja sprzedaje na allegro nie chcialabym by ktos znał moje przychody, a w sumie mam spory dochód.

alledrogo.pl Wpisz sobie swój nick w tym serwisie to zobaczysz przychód...:/

Gość hmmm..,mmm
A JA WŁaśnie sprawdziłam i cały czas pojawia się, że nie ma takiego użytkownika albo raportu o nim. A sprawdzłam kilku. Dziwna ta strona

a ja sprawdziłam kilka osób, u których ostatnio coś kupowałam i były.

Gość LLLKOLIO
ja pierdziele - faktycznie czesc sprzedawców jak wół widać ja akurat w rękodziele poszperałam...:(

Bo to chyba tylko firmy mogą być wpisywane lub ci co mają menadżera sprzedaży.

ciekawa jest ich strona 'zadawane pytania", m.in.: Czy współpracujecie z Urzędem Skarbowym? Nie i nie mamy zamiaru. Urząd Skarbowy posiada własne oprogramowanie (nota bene napisane za publiczne pieniądze), a także bezpośrednio współpracuje z grupą Allegro. Nie przyczyniamy się do problemów z fiskusem.

Gość zajebsita sprawq
wpisałam ludzi u których kupowałam niektórzy mają dochód nawet 80 tys jezu ta działalność na allegro się opłaca! musze cos zaczac sprzedawac biznes zycia

tu sa statystki spzedanych - od marca 2011 - dlatego moze nie mozecie niektorych znalezc

zajebsita sprawq, to jest przychód, a nie dochód. Czyli od tych 80 tys. musisz odliczyć koszt towaru.

Gość sdfghgbgvfd
no wlasnie, odliczyc koszt towarow, prowizji, podatku (bo firma)