Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piegata

czy ktoś wyleczył trądzik na zawsze antybiotykiem doustnym?

Polecane posty

Gość piegata

biore 2 miesiace Tetralysal i musze powiedziec,ze efekt jest,al bylo tragicznie.Raz na tyzien wyskoczy mi teraz pryszcz a wyskakiwalo ich z 5 dziennie w porywach..skora jest gladka,ale sa czerwone plamki od uszkodzen skory spowodowanych rpzez pryszcze(jak to usunac?) ale derma chce mnie 3ci miesiac leczyc,tymczasem nie wiem czy nie strace czasuw, ktorym moglabym juz stosowac Izotek.do lata przyszlego roku chce sie pozbyc tego badziewia (lecze sie 12 lat i jedyne co mi pomoglo na kilka lat to byl Izotek.rowniez antynoncepcja hormonalna ale bardzo nieznacznie).a WSZYSCY w necie pisza,ze antybiotyki doustne dzialaja tylko,gdy sie je przyjmuje. z drugiej strony czy nie lepiej dlugo brac antybiotyk niz zmagac sie ze skutkami ubocznymi Izoteku (Roaccutane)? Mi wypadla 1/5 wlosow,zrobily sie ciensze i nie wrocily do stanu sprzed kuracji..co do reszty skutkow ubocznych nie jestem pewna,ale mozliwe,ze oslabil moj organizm. Trudno jednoznaczenie przypisac wine temu lekowi,bo ogolnie mam tez inne problemy zdrototne i moze po prostu sie starzeje;-)

Gość ytyty
mi niepomogły, miałam nawroty.......po KAŻDEJ kuracji antybiotykowej majacej na celu wyleczenie trądzika leczyłam sie roacuutanem

Gość piegata
ile jestes od kuracji roaccutanem?tzn ile tradziku juz nie masz;)

mi pomógł tylko izotek, zadne antybiotyki czy hormony a smorowidla byly do niczego. Wszystko dzialalo jak brala a poten nawrot. Najgorzej z masciami bo te dzialaly na krotka a potem skora sie przyzwyczajala i koniec. jestem dopiera 3 msc po kuracji ale jest rewelka, ladna gladka buzia. Zobacze co dalej