Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia1234

i co o tym myslec?kiedy zrobic teraz ta bete...poradzcie:(

Polecane posty

razem z mezem zaczelismy sie starac o dziecko poniewaz wczesneij dochodzilo do bardzo wczesnych poronien przy poczatkowej ciazy.TTeraz nie wiem co sie ze mna dzieje codziennie podwyzszona tem. 37 i wiecej.zle sie czuje mdolosci i chec wymiotow w kazdej porze dnia.Przeszkadzaja mi zapachy, ktore wczesneij mi nie przeszkadzala.nie wszystko jem to co wczesniej bo mnie od tego odtraca dodatkowo meczy mnie dosc czesto bol brzucha i te straszne zawroty glowy:(.Tak mialam nadzieje ze to objawy ciazy tylko ze okres spoznial mi sie 3 dni i nagle przyszedl.tzn bylo troche plamienia przerwa na caly dzien potem 2 dni dosc obfitego okresu znowu jeden dzien przerwy potem troche krwi i juz dzisiaj koniec.zawsze mialam 7 nawet oj 8 dni a nie mozliwe zeby bylo inaczej dzisiaj tylko brazowe plamienie, wczesniej zero jakis skrzepow krwi itp a to u mnie tez normalne przy okresie.kochalismy sie z mezem podczas okresu 2 razy za kazdym razem maz we mnie konczy mam krotki cykl bo zaledwie 23 dni.mam isc na bete hcg tylko juz nie wiem czego to objawy...moze wy cos mi doradzicie.naprawde pragniemy tego dzidziusia:(

Gość brazowe plamienia
pls bol w dolnej czesci brzucha to sygnal dla ciazy pozamacicznej, same zas niedroznosc jajowodow..

no wlasnie ze to niemozliwe aby byla niedroznosc jajowodow bo jestem prywatnie leczona i dopiero co wrocilam od gina. hmm ciaza pozamacicczna nic gin nie wykryl dlatego mam isc na ta bete.przeciez bol brzucha nie zawazyl by na innych objawach.juz sama nie wiem co mam o tym myslec.ginekolog nie chcial mi robic nadzieji ale podejrzewa ze to wczesna ciaza gdyz przy poprzedniej mialam podobne objawy.tylko nie rozumiem dlaczego az tak \..

Gość JAK SA ZROSTY TO
MOZE BYC Nie WIDAC CIAZY NA BADANIU USG, badaj poziom hcg i poczytaj o ciazy pozamacicznej na wilkipedii, w razie ostrego bolu i gdybys zauwazyla swieza krew smigaj do szpitala

Gość JAK SA ZROSTY TO
badaj cisnienie dodatkowo

Gość mamama27
a co lekarz na takie krótkie cykle? tu jest problem bo ma za krótką faze - jakoś tam się zwie - od owulacji do @ - i stąd ciąża niema czasu się rozwinąć

no ale przeciez tak krotkie cykle nie zawaza w tym ze niby nie bede mogla zajsc w ciaze.Moj lekarz twierdzi ze inne kobiety rowniez spotykaja sie z tak krotkimi cyklami i zostaja matkami i u mnie rowniez nie ma nic co mialo by spowodowac brak ciazy

Gość co to za filozofia
nie ważna jest długość cyklu, a fazy lutealnej. Jeśli ma ona poniżej 10dni, to małe szanse na zajście w ciążę

moj cykl ma wiecej niz 10 dni miedzy miesiaczkami.wczesniej byl on nieregularny.na pewien czas przestalismy sie starac o dziecko.uzywalismy prezerwatyw ale ostatniego miesiaca zazywalam tab anty i sie uregulowal do 23 dni.jutro robie test bo dolegliwosci nie ustepuja i robie sie coraz bardziej senna a bolu podbrzusza wgl nie ma.choc sa inne objawy.

Gość mamamam27
ta faza - te 10 dni to nie jest czas między @ a czas od owulacji do @ - i jak masz owu w 14 dc a @ w 20 to masz 6 dni i za krótko żeby ciąża mogła sie utrzymać

hmm to dziwne bo nie wytrzymalam zrobilam test i wyszedl pozytywny (: wiem wiem nie ma co tak sie cieszyc i zapeszac za 2 dni powtorze z innej firmy a potem beta.Mowie ze to nie jest wina cyklu bo wczesniej tez bylam w ciazy tylko z innych powodow zdrowotnych poronilam.Ginekolog twierdzi ze to jeszcze nie jst uregulowany cykl bo mi sie rozlegulowuje a owulacje moge nawet miec podczas okresu.dziwne ze inne kobiety z takimi cyklami sa matkami [;

Gość jasne jak slonce
oczywscie ze moze byc w ciazy.. zbadalas juz hormon?

Gość jak too??
hej, dziewczyny, ja sie na tym nie, znam, ale tak was poczytuje w tym temacie, jak to jest ze przy krotkich cyklach nie da sie zajsc w ciaze? tak zrozumialam moj ostatni cykl mial 16 dni- dostalam okres, potem nie dostalam okresu bo zaszlam w ciaze ...wiec nie kumam do konca

Gość jak maszmasz okres mozesz
zajsc w ciaze, majac okres mozesz byc w ciazy np. pozamacicznej , ok?

Gość jak maszokres mozesz
dlatego wazne jest badanie hormonu w regualrnych odstepach czasu, w ciazy pozamacicznej szybko wzrasta , nawet w ciagu 2 dni o 50%

niestety w przychodni gdzie jestem zapisana musze czekac poniewaz tam tak to wyglada ze najpierw wizyta u ginekologa,nastepnie trzeba czekac przed termin @ zrobic test i w tym samym dniu beta.nie rozumiem dlaczego tak jest bo to dziwne w innych chyba tak nie jest no ale poczekam bedzie to pewne.na tescie plytkowym wyszedl pozytywny koljnego ranka niegatywny wiec moze za szybko moze cos nie tak.lepiej poszekac.zadnego bolu w podbrzuszu,brak krwawienia itp tylko jakos bol glowy zgaga itp.

wiem bylam w laboratowium chcialam odrazu zrobic zeby miec pewnosc i nastepnie powtorzyc tylko to jest jakas niepubliczna przychodnia a ze jesdtem tam przypisana od dawna panuja tam takie prawa i nie moge inaczej ich zrobic.

no ta przychodnia ma swoje laboratorium (:.nie wiem naprawde czego sie spodziewac ale poszekam do przyszlego konca tygodnia zeby miec pewnosc chociaz teraz nadal probujemy cos zdzialac w dobra strone o dzidziusia ;D