Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalny facet taki jak ja

Czas Nas uczy pogody...

Polecane posty

Gość nie, nie warto
jak to o czym? Dokladnie o tym, ze czas nas uczy pogody. Czyli o tym, ze im bardziej zycie nas kopie, tym wiecej nabieramy pokory wobec swiata i samych siebie, odnajdujemy prawdziwe priorytety i zaczynamy sie cieszyc zyciem w najczystszej postaci, patrzac z przymruzeniem oka na zlosliwosci losu, zdajac sobie sprawe ze i tak nie mamy na pewne sprawy wplywu. ( a przynajmniej takie wnioski powinnismy wyciagnac, czytaj : Sojka wyciagnal)

Gość Kobieta całym światem
Może też to że im bardziej coś tracimy to potem potrafimy to docenić i potem żałujemy pewnych rzeczy, pewnych błędów, których nastepnym razem byśmy nie popełnili.

Gość theKLF;*
raczej o tym co pisze "nie, nie warto" niż to, co napisała "kobieta..."

Gość Normalny facet wie swoje
Czyli że zaczynają nas cieszyć małe rzeczy, że potrafimy coś docenić czego wczesniej nie docenialiśmy?

Gość Normalny facet wie swoje
Ktoś może coś od siebie napisać jeszcze?

Tekst piosenki: Widziałam wiatr o siwych włosach, roznosił spokój wśród pól, w ciepłe babie lato kości grzał, a innym razem lasy kosił, spadał ostrzem z gór, młody był, Bogiem był i gnał wolny tak. Wiele dni, wiele lat, czas nas uczy pogody, zaplącze drogi, pomyli prawdy, nim zboże oddzieli od trawy. Bronisz się, siejesz wiatr, myślisz jestem tak młody, czas nas uczy pogody, tak od lat, tak od lat. Ilu ludzi czas wyleczył z ran, zamienił w spokój burze krwi, pewnie kiedyś tam, pod jesień tak, też czoło wypogodzi i wygładzi brwi. Widziałem dni w muzeach sennych, o wnętrzach zimnych jak mrok, starsi ludzie w rogach wielkich sal, księgi pięknych myśli pełne, pokrył gruby kurz, herbaty smak, kapci miękkich szum, spokój serc. Wiele dni, wiele lat, czas nas uczy pogody, zaplącze drogi, pomyli prawdy, nim zboże oddzieli od trawy. Bronisz się, siejesz wiatr, myślisz jestem tak młody, czas nas uczy pogody, tak od lat, tak od lat. x2

Dla mnie ta piosenka jest o tym że życie jest drogą. Drogą pełną lekcji, nauki. I to jest dla mnie sens życia. Jednocześnie czas uczy nas cieszyć się drobiazgami i codziennością, każdym oddechem, promieniem słońca, zapachem, uczuciem, chwilą. To piękny i mądry tekst.

Gość Ja taki jak Ty
Moja dziewczyna kilka miesięcy po rozstaniu ze mną miała taki opis na gg... ciekawe co miala na myśli....

Gość nie wiem o co
chodziło autorowi tekstu ale wiadomo każdy wcześniej czy później sie przekonuje ze "Pogoda jest dla bogaczy dla nie bogaczy są prognozy złe "

Gość Ja taki jak Ty
Miała w opisie...." Czas nas uczy pogody..."

"...myślisz jestem tak młody..." Dużo prawdy niosą te słowa, nie tylko te... Pozdrawiam. Monika

Gość a wiecie
tia... coś w tym jest. Naprawdę czas nas uczy pogody. I oto chodzi! Spójrzcie na młodszych od nas metrykami. Potrafią cieszyć się tym, co im los przynosi? Wyciągają wnioski z porażek? Chcą stać się w jakiś sposób mądrzejszymi? Jakoś w to nie wierzę... wierzę, a w zasadzie wiem to pewno;), że pogoda jest właśnie tam, gdzie wiatr ma siwe włosy. Może wieje już troszkę słabiej, ale o wiele pogodniej i cieplej..;)