Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pingponkkk

ciąża i sex-macica

Polecane posty

Gość pingponkkk

jestem w 24 tc, kiedy zaczynam sie podniecać zaczyna mi twradniec bardzo macica, to chyba skurcz, przeraziłam sie ostatnio przestalismy... a najgorsze jest to, ze mam ciągle ochote teraz na sex , ale czy to jest normalne, ze macica zaczyna byc jak kamień???

Gość pingponkkk
up

Gość M@M
tez tak miałam gin mi zabroniła sie kochac

Gość pingponkkk
ojej taaak???

Gość szuruuubuuruuuu
boze to najzupelniej normalne! nic sie nie przejmuj tylko czerp przyjemnosc kobieto! po porodzie dlugo sie bzykac nie bedziesz!

Gość pingponkkk
hmmm... no własnie juz nie wiem, gdyby nie to uczucie sciągającego sie twardniejacego brzucha... boję sie, ze to wywoła skurcze! wyzej ktos napisał, ze gin zakazał! wiec jak to jest???

razem z mezem zaczelismy sie starac o dziecko poniewaz wczesneij dochodzilo do bardzo wczesnych poronien przy poczatkowej ciazy.TTeraz nie wiem co sie ze mna dzieje codziennie podwyzszona tem. 37 i wiecej.zle sie czuje mdolosci i chec wymiotow w kazdej porze dnia.Przeszkadzaja mi zapachy, ktore wczesneij mi nie przeszkadzala.nie wszystko jem to co wczesniej bo mnie od tego odtraca dodatkowo meczy mnie dosc czesto bol brzucha i te straszne zawroty glowy .Tak mialam nadzieje ze to objawy ciazy tylko ze okres spoznial mi sie 3 dni i nagle przyszedl.tzn bylo troche plamienia przerwa na caly dzien potem 2 dni dosc obfitego okresu znowu jeden dzien przerwy potem troche krwi i juz dzisiaj koniec.zawsze mialam 7 nawet oj 8 dni a nie mozliwe zeby bylo inaczej dzisiaj tylko brazowe plamienie, wczesniej zero jakis skrzepow krwi itp a to u mnie tez normalne przy okresie.kochalismy sie z mezem podczas okresu 2 razy za kazdym razem maz we mnie konczy mam krotki cykl bo zaledwie 23 dni.mam isc na bete hcg tylko juz nie wiem czego to objawy...moze wy cos mi doradzicie.naprawde pragniemy tego dzidziusia

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nie wolno sexu, jesli coś takiego się dzieje bo wywołasz skurcze. zacznij brać magne b6, 2 tabletki 3 x dziennie, skurcze powinny przejść. ja tak miałam, oczywiście magnez w takiej dawce polecił mi gin.

Gość pingponkkk
dusia-a może załoz swój topik co? dzieki

Gość pingponkkk
kurdę, no to nieźle... czy ktos się jeszcze wypowie? magnez pomoże?

Gość szuruuubuuruuuu
pingponkkk zaufaj mi to moja druga ciaza i jestem w 32 tyg. to jest normalne i te skurcze to prawdopodobnie braxton hiks i one staja sie coraz czestsze ja czasem mam ich duzo w odstepach nawet co minute az zapieraja dech w piersiach. po seksie to zupelnie normalne ze brzuch twardnieje albo masz bol jak na okres.........

Gość szuruuubuuruuuu
jak masz watpliwosci pytaj sie lekarza a nie na forum bo kazdy bedzie ci dawal rady. ciaza to nie choroba

Gość pingponkkk
wiem ale ja mam tak nie PO tylko PODCZAS! napewno zapytam lekarza, ale czy brakston hix jest tez podczas sexu, podniecenie itd? czy normalnie nie zależnie

Gość szuruuubuuruuuu
normalne kochana, ja bym sie nie przejmowala....ale pytaj sie lekarza

Gość pingponkkk
ok, skoro tak mówisz :) ale tez zapytam! byłam pare dni tyemu u gina i wszystko było ok, szyjka, macica itd...

Powiem tylko tyle - UWAZAJ! Twardnienie macicy mogą powodowac skurcze a Ty jeszcze nie jestes gotowa by rodzic. Zgłos to lekarzowi - jak dostaniecie zielone swiatlo to ok. Ja osobiscie mam zakaz seksu a nawet orgazmow (wiec nawet "inaczej" nie mozemy poszalec). A nosi mnie jak cholera. Ale co zrobic?

Gość pingponkkk
no to w końcu co to jest ? skurcze braxtona-hixa? czy nie!!?

Gość pingponkkk
uuuuuuppppppp

autorko- tego nikt Ci na forum nie powie.Ja mogę Ci powiedzieć, że ze skurczami to ostrożnie. JEżeli są tylko podczas seksu- raczej nic nie powinno się stać. ale jeżeli przeciągają się na resztę dnia to moze być gorzej. Ja jestem w drugiej ciąży i mam drugą juz przeprawę ze skurczami macicy. Zanim szyjka zacznie się skracać mija jakiś czas. Dlatego to, ze ostatnio u lekarza było ok, nie jest wyznacznikiem. Po prostu udaj się na wizytę ze swoimi wątpliwościami. Ciąża ciąży nierówna i my tu sobie możemy doradzać, ale nikt z nas nie jest specjalista. Każda ma inne doświadczenia, obawy. Dlatego lepiej załatwić to i wyjaśnić wszelkie wątpliwości poza forum- dokładniej w gabinecie ginekologicznym

Gość pingponkkk
tak one są tylko podczas sexu... w ciagu pozostałego czasu, nic takiego się nie dzieje. Oczywiscie zapytam lekarza ale nie wiem czy leciec juz i panikowac?!

A w razie jak Cię dopadnie coś niepokojącego to wtedy udaj się po pomoc na dyżur. Ale jak w ciągu normalnego funkcjonowania skurczy nie ma, to nie ma się czym przejmować