Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzikowa2222

jak zrobic peeling kwasami w domu?

Polecane posty

Gość tradzikowa2222

chce sobie robic peelingi stezeniami takimi jak ma kosemetyczka.to podobno nie jest trudne i kazdy moze zrobic sobie w domu tanio.kwas migdalowy zamierzam wyprobowac ktos wiec jaki jest ten proces?co rtzeba kupic?

Przede wszytskim przed zrobieniem peelingu przez co najmniej 2 tygodnie przemywaj buzie tonikiem o stezeniu 5%, tyle na poczek, potem mozesz zwiekszyc do 10 %. Skora powinna sie przyzwyczaic. Mi sam tonik 10% wystarcza, buzia jest naprawde odswierzona i ladnie zluszczona. Ale jak chcesz eksperymentowac to zrob roztwor 20%, kosmetyczki uzywaja np. kwasu glokolowego, ale nie tylko takze migdalowy. Muszisz byc bardzo ostrozna, poniewaz kwas nie moze dostac sie do oczu, a nie jest to latwe jak aplikujesz sobie przed lustrem i musisz miec otwarte oczy, wiec zastanow sie czy napewno warto. Ja stosuje kwasy AHA otzrymane z ekstraktow owocow, bardzo bezpieczne rozwiazanie i nie ryzykujesz poparzeniem. Stosuje jako tonik, ale nie dluzej niz miesiac przemywajac twarz raz dziennie. Potem przerwa i jak mam ochote na odswierzenie cery to znowu. Robilam kiedys kwasy u kosmetyczki ale te nie daja duzo gorszego efektu a sa bezpieczniejsze