Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaoti

pytanie do kobiet stosujace tabletki anty

Polecane posty

Gość pytajacaoti

Witam, W dziewiąty dzień brania tabletek antykoncepcyjnych przyjęłam tabletkę o godzinie 16. 3h później nastąpiła u mnie biegunka. Nie była bardzo nasilona. Dzisiaj jest jedenasty dzień i ja zastanawiam się co do skuteczności działania tabletek...

Gość pytajacaoti
wiem o tym, jednak czy ona sie wchlonie jesli biegunka nie bylo za bardzo nasilona?

Gość purpura_to_moj_płaszcz
a skąd my mamy wiedzieć. Moim zdaniem się wchłonie, ale dla świętego sposobu kup sobie kondomy. Nie są drogie.

Na większości ulotek dodawanych do tabletek piszą "na zaś", że jeżeli biegunka lub wymioty nastąpiły w przeciągu 12 godzin działanie tabletek może być obniżone. U Ciebie problem z trawieniem nastąpił dość szybko, więc owszem - może być taka skuteczność jakbyś wcale nie wzięła. Dla pewności zerknij w ulotkę, powinni coś o tym pisać.

Gość pytajacaoti
w ulotce pisze, ze wchlania sie od 3 do 4 godzin, pisze rowniez o nasilonej biegunce... czytalam rozne opinie, jedna lekarka na jednym z forum pisala, ze nie wchlonie sie jedynie jesli wystapi bardzo nasilona biegunka, czyli taka gdzie nastapi odwodnienie organizmu. nie wiem juz jak myslec i jesli juz, to jak dlugo stosowac dodatkowe srodki zabezpieczajace, obecnie jestem za granica, nie mam tu jak nawiazac kontaktu z lekarzem wiec tu zajrzalam..