Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miska.0

Gdzie zabrać tesciów na obiad w warszawie?

Polecane posty

Gość miska.0

Cześć dziewczyny! niedawno przeprowadziłam się z chlopakiem do warszawy,nie znam miasta a tu jego rodzice przyjeżdzają i chcemy ich zabrac na obiad do restauracji. Gdzie isc zeby bylo smacznie, elegancko i "swojsko"? Moi "tesciowie' to starsi państwo, kulinarni tradycjonaliści, więc najlepiej gdyby lokal specjalizował się w tradycyjnych potrawach. Kkolezanka z pracy zachwalała restaurację Zgoda - podobno mają znakomitą polską kuchnię i klimatyczny wystrój, ale ja tam nigdy nie byłam. Ktos odwiedził to miejsce i wie, co np warto zamówić, czy trzeba zrobic rezerwację i jakie są ceny? Bardzo mi zalezy na radach. Z gory dziekuję za informację.

Gość Koleś tatełe LWTB
Zabierz ich do budki z Chinolem na Pl. Konstytucji. Dla przyjezdnych w Warszawie to swojskie jedzenia. Albo KFC.

Gość miska.0
Dzieki za zlote rady, ale szukam czegoś bardziej pomyslowego od KFC

Gość fx2fx
Może być Marriott

Gość gość
ja zabrałam raz rodzine tutaj www.salon-kulinarny.pl i byli zadowoleni, smakowalo im zwlaszcza drugie danie, chyba jedli dewolaja o ile pamietam. polecam ;)

Gość gość
Warto odwiedzic i wybrac sie cala rodzina na obiad na kabaty do Antich Caffe. Polecam owoce morza, super zrobione. Uwielbiam krwetki w Antich. Obecnie mozna zamowic z dowozem do domu obiad

Gość gość
a moze zabierz ich na cos nowego? smaczne sushi jest w www.kanpai.com.pl . nierch sprobuja nowych smakow.

Gość artekkk
Warto się przejść na lunch do Ganesh na Ursynowie. Zawsze w porze obiadowej, między 12 a 16 jest lunch po 20 zł, a porcja taka, że nawet ja jestem w stanie się najeść, ale lubię dużo zjeść:) Wszystko przyrządzane jest na żywo, bez mikrofalówki i tego typu wynalazków – tradycyjne jedzenie indyjskie robione na żywym ogniu.

Gość gość
gość 2016.02.25 a moze zabierz ich na cos nowego? smaczne sushi jest w www.kanpai.com.pl . nierch sprobuja nowych smakow. Też zgadzam sie - to idealne miejsce na obiad, takze z tesciami!

Gość Marlena63
Jak dla rodzicow to cos eleganckiego, ale w fajnej, milej atmosferze. My zabralismy swoich do hoteliku Złote Runo. Kawałek trzeba bylo pojechac, ale klimat byl przesympatyczny a jedzenie wysmienite!

Gość gość
W porze lunchu czasami wpadnę do Ganesh na KEN. Można u nich między 12 a 16 zawsze dobry zestaw obiadowy dostać za 20 zł. To powiem szczerze, że nie znam lepszej oferty w okolicy. Dobre, zdrowe, świeże jedzenie – z mięsem, ale mają też sporo opcji w formie wege. Dokładny namiar jest na ganesh.pl.

Gość gość
Jak przyjeżdżają do mnie rodzice to zabieram ich zazwyczaj do Rozdroża, bo mają tam pyszne domowe jedzenie. Obiady nie kosztują majątku, a można jeszcze trafić na promocję kawy z ciastem na deser.

Gość gość
Zabierz ich do najbliższej Biedronki. Jest tam tak duży wybór, że na pewno coś dla siebie znajdą.

Gość jacekwok
Zabierz ich do Domu Kresowego!Lokal jest pod Warszawą ale uwierz mi że warto do niej pojechać;) Mają przepyszne domowe jedzonko a dodatkowo w sezonie letnim można zjeść u nich dania z grilla;) Na pewno wybralibyście coś dla siebie!!

Gość Paulaod
ja polecam restaurację Akademia - super jedzenie, wnętrze pierwsza klasa - niebo w gębie jak to mówią... Na prawdę jedna z ciekawszych opcji na gastronomicznej mapie Warszawy.

Gość LauraWiniarska
Również polecam wybrać się do Dom Kresowy!Mają smaczne jedzonko i super atomsferę w lokalu!Na pewno twoi teściowie byliby zadowoleni!

Gość gość
Ja swoich teściów zabrałam na obiad do Restauracji Klimczok, bo podobnie jak Twoi są kulinarnymi tradycjonalistami i uwielbiają dania góralskie. Zakochali się w kwaśnicy i pstrągu grillowanym :) Bardzo podobał im się wystrój i obsługa :)

Gość OlaMaciuszek
Ja zabrałam swoich do bistro wiejska. Teść wybrał jagnięcinę (bo mu przypomina młodość), teściowa królika (bo to jej ulubione mięso). Lokal się sprawdził, następnym razem pewnie też tam ich wezmę.

Gość gość
Smacznie, elegancko i "swojsko" jest w Restauracji Klimczok, więc spokojnie możesz tam zaprosić teściów. My tam byliśmy z moimi rodzicami gdy przyjechali do nas w odwiedziny i bardzo im się spodobało to miejsce i jedzeniem byli zachwyceni. Tacie szczególnie posmakowała zupa zbójnicka, a mamie pstrąg grillowany! :)

Gość Renat144
Ja wyznaję zasadę, że kuchnia włoska łączy ludzi, weź ich na prawdziwą włoską pizzę na Złotą 65, poczują ten włoski klimat i zobaczą, że jesteś rodzinną osobą

Gość demonitra
A byliście w Bubbles? Mają fajny klimat i super szampany, także jak się chce zrobić na kimś wrażenie, to jak najbardziej właściwy adres. Ja bywam tam przy rożnych okazjach:)

Gość gość
Można sprobowac z Restauracja Klimczok, powinno jej sie spodobac jesli lubi wybrzydzac i klasyczna kuchnie, wiadomo sa rozne tesciowe

Gość gość
Nie wiem co lubią twoi teściowie, jaką kuchnię przede wszystkim, ale myślę, że najbezpieczniejsza jest kuchnia polska, bo wszystkim przypadnie do gustu. Możesz zabrać ich więc np. na Łowicką 37, gdzie zjecie pysznie i w ładnym otoczeniu. Obsługa jest miła, chętnie doradzi, a ich gruszka w winie nie ma sobie równych :)

Gość gość
Tylko nie zapomnij zabrać teścia do burdelu, a potem zareklamój ten przybytek jak się teściowi spodoba.

Gość gość
My byliśmy w Zielniku ładna restauracja z dobrym jedzeniem wcześniej z mężem zamawialiśmy przez roomservice dania i nam smakowały najpierw wypróbowaliśmy, żeby teściowa nie powiedziała że coś jej nie odpowiada a ona tak potrafi

Gość maryszenka
też postawiłabym na kuchnię polską, jakiś tradycyjny i smaczny obiad w rodzinnym gronie. Mogę polecić restaurację Ursus, gotują tradycyjnie i pysznie.

Gość Weronika

A ja mam dla Was niespodziankę! Może zamiast tradycji wybierzecie się na coś co zaskoczy teściów? Ja tak zrobiłam i moich zabrałam do Mango Vegan - restauracja vegańska. Wbrew pozorom bardzo im smakowało, to coś nowego na co sami by się na pewno nie wybrali. Byli zaskoczeni ale zjedli wszystko ze smakiem! Poza tym, dania w tej restauracji są bardzo solidne i pysznie przyrządzone, więc nie dziwie się, że im smakowało :D 

Gość Karolina

Razem z mężem jesteśmy zachwyceni kuchnią vegańską, moi teściowie w celu poparcia wyboru syna sami zaproponowali nam knajpkę w której byli ostatnio, Mango Vegan. Ja nie wiedziałam o istnieniu tej restauracji co śmieszne, ani mój mąż. Ale będziemy wracać tam częściej to pewne! Bardzo pysznie i domowo wręcz

Gość Marta

Do Sushi Saska Kępa! Mega smaczne sushi w super cenach dodatkowo fajna atmosfera w lokalu. Moi teściowie na początku nie byli przekonani ale po pierwszym razie tak im się spodobało, że teraz jadają tam regularnie.