Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

szampon na przetłuszczejące się włosy

Polecane posty

Jaki polecacie szampon na taki problem. Kiedyś mogłam nie myć głowy tydzień czasu a teraz co dwa dni wypadałby myć. A może jakieś domowe sposoby?

Gość palikotówka
Mam ten sam problem i nie znam innego sposobu jak myć włosy codziennie.

Gość chyba czegos takiego
nie wymyslono, ja juz walcze 3 rok z tym problemem, przeestowalam juz wiele specyfikow, nawet na recepte i jednym slowem ... CHUJ :(

Nie załamujcie mnie dziewczyny!! Ja dopiero testuje drugi szampon, najpierw myłam zwykłym Fructisem potem na przetłuszczające a teraz Garnierem.

Gość chyba czegos takiego
no niestety tak jest ...

Gość jeszcze nie próbowałam
ale wpał mi w aptece szampon Ziaja Biosulfo Sebum-Bloker ma dość pozytywne opinei na wizażu, spróbuję!

polecam szampon Ziaja do włosów przetłuszczających się lawendowy

Gość a ja polecam szampon Joanny
z apteczki babuni normalizujący jako chyba jedyny, albo jeden z niewielu ma alkohol w składzie, a to świetnie wpływa na regulację pracy gruczołów łojowych, skóra jest lepiej ukrwiona

Gość gryzelindaaa
ja używałam lawendowego Ziaji do przetłuszczajacych sie i WAX do przetluszczajacych sie (ok. 15 zl w aptece) i powiem tak- rzeczywiscie troche mniej sie przetluszczaly ale za to na skorze glowy zaczely mi sie robic takie jakby suche strupki. Po prostu te szampony wysuszyly mi skóre :O A tydzien temu bylam u fryzjerki i oto co ona mi powiedziala: ma pani SUCHE włosy, włosy NIGDY się nie przetłuszczają- przetłuszcza się co najwyżej skóra. Najlepiej kupić head&shoulders (nawilzający) albo szampon do wlosow normalnych i myjac bardzo porządnie masowac i czyscic skore glowy. Potem odzywke nakladac jedynie na wlosy do polowy ich dlogosci- nie dotykajac absolutnie odzywka skory glowy. Suszyc wlosy z głową skierowana w dol i jak najmniej dotykac je rekoma- jedynie grzebieniem. I w ciagu dnia też nie dotykac włośow ani skóry głowy rękoma :) I to wystarczy :)

Gość ja myję co 2 dni włosy
testowałam chyba z 10 szamponów i nic nie działają w dodatku mam łupież ktoś mi powiedział że to też sprawa hormonów jak tak bardzo włosy się przetłuszczają ale czy to prawda to nie wiem

Gość izkkka
łagodny ziołowy (np. Fitomed z mydlnicą, Rzepa Joanna) i obowiązkowo BEZ silikonów czy polyquaternium.

Gość ss33
na przetłuszczające się włosy super jest szampon z pokrzywą z evy natury. Bardzo fajny.

Gość sweterek_w_serek
Polecam ten szampon - http://wyspakosmetykow.pl/product.php?id_product=16. Jestem niestety posiadaczka przetłuszczających sie włosów i dzieki niemu moge spokojnie wytrzymac przez 2 a nawet 3 dni bez mycia wlosów. Nie przestrasz sie tylko tego błota, włoski po myciu są czyściutkie i świeże.