Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calineczka12345

drugi poród łatwiejszy??????

Polecane posty

Gość skoro nikt się nie pali
nie wiem, przekonam się w okolicy nowego roku. :)

Gość skoro nikt się nie pali
różne opinie czytałam więc trudno powiedzieć -pewnie sprawa indywidualna.

W dniu którym ja urodziłam córeczke równiez tego dnia rodziło 7 innych kobiet z jedna na sali na porodówce rodziła swoje drugie zajeło jej to 3 h a swoje pierwsze 18 h . A z inna dziewczyna z która lezałam na sali po porodzie rodziła 12 h drugie a pierwsze wystrzeliło w 2 h. Wiec pewnie to sprawa idywidualna. Osobiscie ja rodziłam 5,5 h i mam nadzieje ze drugi poród bedzie łatwiejszy .

Gość ja sie nie nie znam
no moja siostra dwa porody i oba jednakowo szybkie. Ekspresowa był.

Tak, w moim przypadku. Pierwszy poród - 36 godz od pierwszych skurczy, ale w sumie to od podania oksytocyny 9 godz. Drugi poród - 12 godz od pierwszych skurczy, ale na porodówce byłam tylko 4 godz. Wiec wychodzi duzo krócej. I jest łatwiej bo masz juz doswiadczenie z pierwszego. Za pierwszym razem nie masz pojecia co sie dzieje z Tobą, dzieckiem i Twoim ciałem. Za drugim razem mozesz juz kontrolowac pewne rzeczy. Nie jestes tak spanikowana bo wiesz co i jak sie odbywa. Dla mnie drugi poród o niebo lepszy !!!

Gość patycja888
pierwszy 12h drugi 7h w pierwszym te zwykle bole w drugim o wiele gorsze bo krzyzowe.... latwiej tylko bylo pod tym wzgledem gdyz wiedzialam,co beda ze mna robic i jak to wyglada.... no i w pierwszym porodzie cieli mnie a w drugim nie. nie bylo łatwiej . ale przezylam :)

Gość podwójnie już rodząca
pierwszy 4 godziny, a drugi 3 godziny

Gość podwójnie już rodząca
a no i jeszcze pierwsze bejbi 3200 drugie 3750 pierwsze nie nacinano, drugie tak