Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purpura_to_moj_płaszcz

Internet to teraz standard!!

Polecane posty

Wbijcie sobie to do głowy capy, co w każdym jednym wątku o czyjejś trudnej sytuacji finansowej niczym mantrę powtarzają swoje "a na internet to masz". Kurde, praktycznie w każdym jednym mieszkaniu jest teraz internet to raz. Dwa, że najtańszy kosztuje jakieś śmieszne pieniądze. Trzy, nie da się zrezygnować z internetu z dnia na dzień, bo akurat kasy zabrakło, bo z reguły jest min. miesiąc wypowiedzenia. Cztery, jak ktoś szuka pracy to internet jest zwyczajnie POTRZEBNY i wychodzi taniej niż kupowanie codziennie gazety z ogłoszeniami i łażenie do kafejki, żeby wysłać maila z cv. Ci co piszą o tym internecie, jakby to był nie wiem jaki luksus zatrzymali się chyba 20 lat temu.

Że jeszcze dopiszę dwa słowa. Ciekawe, że nigdy nie piszą idiotyzmów typu "a światło się świeci, więc na prąd masz", albo "zupę ugotowałaś, a skąd masz na gaz". "Dzwonisz do firm, a skąd masz na telefon". Tylko się tego nieszczęsnego internetu czepiają...

najtańszy można mieć już za 30zł

Gość ja prałam spiwor puchowy
autorko, ale za 30zł mozna skromnie jesc przez tydzien, a nawet 2 jak ktos mało je. dla biedaka 30zl na internet to jest bardzo duzo. Sama bylam kiedys w ciezkiej sytuacji finansowej, gdzie miałam 300zł na jedzenie i wszelkie potrzeby (to po oplaceniu pokoju w akademiku) i wiem, że głupie 30zł to byl majatek. I gdybym mogła, to zrezygnowałabym z tego internetu (ale akurat i tak nie mialam), żeby miec co jesc. Poza tym raczej nie biedniejemy z miesiaca na miesiąc, jak ktoś żyje na jko takim poziomie, to nie bedzie nagle zakładał topikow na kafe. To dotyczy raczej osoby stale żyjących na granicy ubostwa, wtedy minimalna utrata dochodu może być tragiedią.

Gość fgdfdfdff
naprawde biedni ludzie nie maja ani kompa, ani neta, proste jak drut