Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoxxx

Problem po stosunku

Polecane posty

Gość kokoxxx

3 noce temu miałam stosunek. Trochę za bardzo i za długo dla mnie i nabawiłam się otarć. Nie pierwszyzna to, ale 2 noce minęły, a mnie dalej piecze, a teraz jeszcze trochę swędzi i do tego mam w pochwie taki biało-żółtawy ni to śluz, bardziej taką maź. Czy to jakaś poważna infekcja? Chciałabym nie biec z tym zaraz do gin., bo po pierwsze mam zaplanowaną wizytę za 3 m-ce (pryw., więc płacę), a po drugie już mi się zdarzały takie panikarskie wizyty i za każdym razem okazywało się, że niepotrzebnie. Może są jakieś środki bez recepty łagodzące takie urazy? Albo może wystarczy laktacyt, którego akurat w tej chwili nie używam? Proszę o radę.

Gość ruda999
to wyglada na grzybice,Pimafucort i Pimafucin,globulki i krem

Gość Bite_me
Ruda999, dzięki za odpowiedź. Ale czy mogłam dostać grzybicy od urazów, było nie było, mechanicznych??? Rozumiem, że po te leki, to jednak trzeba do gina... :(

Gość Bite_me
to ja kokoxxx

Gość kokoxxx
A w ogóle to już miałam parę lat temu grzybice, faktycznie podobnie to wyglądało. Ale nie podejrzewałam, że od otarć można dostać grzyba :( Może poczekam jeszcze parę dni, a jak będzie to trwało i się nie polepszy, to pójdę do lekarza :/

Gość kokoxxx
Bemkag, bo tak jak pisałam, zdarzyło mi się już biegać do lekarza prywatnie, tylko po to, żeby się dowiedzieć, że panikuję - i płacić za to. Więc wolę dać sobie parę dni, zwłaszcza, że niedługo czynają się zajęcia na uczelni i nawet nie wiem, jaki mam rozkład zajęć ;) Czy ktoś mi może powiedzieć, czy laktacyt może doraźnie złagodzić te objawy?

Gość kokoxxx
Czy ktoś mi może powiedzieć, czy laktacyt może doraźnie złagodzić te objawy? Reklamują go mówiąc, że łagodzi podrażnienia. Więc?

Laktacyt prawdopodobnie nie pomoże. Ja niedawno wyleczyłam się z 10dniowej grzybicy :o masakra. Idź do lekarza na NFZ, po co się męczyć?!

Gość kokoxxx
Pójdę, ja nie z tych, co jak ognia unikają lekarza, po prostu chce się najpierw upewnić, czy to na pewno potrzebne (przeczytaj moje wypowiedzi powyżej dlaczego tak jest). Nie rozumiem, czemu od otarć po stosunku dostałam grzybicy. Czy miałam ją już wcześniej (ale bezobjawową), a przez uraz infekcja się rozwinęła? Będę miała za parę dni okres, a leczenie dopochwowe i tak rozpoczyna się dopiero po krwawieniu, więc jeszcze mogę chwile poczekać z tym lekarzem.

Tak czytałam. Ja bardzo często przed okresem mam takie swędzenie i nie idę z tym do lekarza. Mi kiedyś znacznie pomógł Lactovaginal lecz nie wyleczył, wizyta i tak była potrzebna.

Gość sprobuj...
zastosowac clotrimazolum...krem dostaniesz bez recepty. Jest jednak slaby wiec przy wiekszych objawach niewiele zdziala. Ale zawsze to cos...no i irygacja tantum rosa. Powodzenia.

Gość kokoxxx
Grey eyes, tez mi się zdarza, ale to co innego, to jest ewidentnie wywołane tamtym stosunkiem. Otarcia mi sie zdarzały, ale grzybica z tego powodu mi się w głowie nie mieści. Zobaczymy, co mi na to lekarz powie.

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
O jejku,a nie pomyślałaś,że grzybicą mógł Cię partner zarazić?

Gość kokoxxx
Może spróbuję tego kremu. Chyba już go używałam kiedyś na infekcję, ale razem z tabletkami dopochwowymi - wtedy pomógł. Dzięki!

Gość kokoxxx
Jestem z moim chłopakiem od kilku lat, nie mieliśmy przed sobą innych partnerów seksualnych i ufam mu. Chyba że mogł się zarazić kiedyś ode mnie i to nosić, ale chorowałam na grzybicę parę lat tamu i od tego czasu jakoś mnie nie zaraził, chociaż nie używamy prezerwatyw.

Gość sprobuj...
mozna sie zarazic tez na basenie, w publicznej toalecie...to nie jest choroba weneryczna :P

Gość kokoxxx
Kupiłam sobie clotrimazolum póki co. Wiesz, wiem czym jest grzybica, miałam ją już, a teraz po prostu zaczęło się to nagle po tamtym stosunku - to chyba nie przypadek...

Grzybica pochwy to dośc powszechna przypadłośc u kobiet, pojawia się gdy flora bakteryjna pochwy jest osłabiona. Niekoniecznie musiał Cie partner zarazić, to się łapie niemal z powietrza. Czasem wystarczy zwykłe przeziebienie lub lykanie antybiotyku, które osłabiają flore bakteryjną i bakterie natychmiast sie mnożą i wywołuja przykre objawy. Ostry seks i otarcia równiez mogły osłabić tą delikatna bariere ochronną i spowodowac rozwój grzybicy. Jesli nie pali Ci sie do gina to spróbuj podmywania odpowiednimi srodkami do tych okolic (laktacyt czy lactissima forte) ale nie za często i clotrimazolum dostepny bez recepty. Byc może po miesiączce i takiej podstawowej kuracji wszystko wróci do normy. Jesli nie to zasuwaj do gina po silniejsze srodki zanim infekcja sie mocno rozwinie i będzie Cie swędziało i pieklo jak cholera. Tantum rosa to tez dobry patent, działa antyseptycznie i jest zalecany po porodzie do irygacji lub podmywania.

Gość kokoxxx
Foxy Lady, dzięki. Wiem, że z tą grzybicą jest utrapienie i niemal każdy ją kiedyś łapie. Clotrimazolum już zaczęłam używać, jutro dokupię do tego laktacyt, a jak mi nie pomogą, to idę do lekarza :( DziękI!

Gość lady bronka
w takich sytuacjach można brac profilaktycznie provag, probiotyk doustny z pałeczkami kwasu mlekowego. przeczytałam, ze równowaga mikrobiologiczna pochwy może zostać zaburzona przez takie czynniki jak: antybiotykoterapia, stosowanie środków antykoncepcyjnych, krwawienie miesiączkowe, ciąża, klimakterium, częste korzystanie z basenów oraz zwyczaje higieniczne takie jak np. częste stosowanie irygacji dopochwowych, tamponów. może warto spróbować z probiotykami...

lady bronka ty masz z deklem kobieto!!!! temat z 2011 robu a ty sie dopiero obudzilas?!!

Gość disneyjlandka
Bronka bravo:D:D:D to chyba twój temat znowu jestes chora:D