Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyhyhyhyyyy

Mam zaległosci z chemi a zaczynam za kilka dni technologie zywnosci i zywienie

Polecane posty

Gość hyhyhyhyyyy

człowieka. W liceum miałam b. złą nauczycielkę, której nie chciało się nas uczyć, dlatego mam zaległości. Co robić?:( ogonie lubie chemię i lubię sie jej uczyc

Gość hyhyhyhyyyy
zrobię wszystko by ukonczyc te studia, bede się uczyc ile wlezie nawet codziennie po 5 h.

Gość hyhyhyhyyyy
to dopiero pierwszy rok jakby co :P

Gość Oczywiście że
masz również zaległości ortograficzne.Czeka Cię ciężka praca.Zaległości z Chemii!

Gość hyhyhyhyyyy
no wiem wtopa z ta chemIIą :O

"hyhyhyhyyyy to dopiero pierwszy rok jakby co " Ale zawsze lepiej wiedzieć to co jest potrzebne też w ostatniej klasie:classic_cool:.Np. jakie zwiazki przyspieszają albo opóźnienją rozwój nowotworów:classic_cool:.Ja z tych podstawowych wiem już sporo-ciekawe czy belfry z tej budy wiedzą o tym:D?

Gość hyhyhyhyyyy
ok dziex :D no ale mi chodz głownie o ta chemie, bo pamiętam tylko podstawowe rzeczy :(

Gość kolorekzielony
a gdzie wybierasz sie studiowac technologie zywnosci? moze olsztyn?

Gość hyhyhyhyyyy
tak, olsztyn

Gość kolorekzielony
ojoj:) tez tam bylam rok,musialam zrezygnowac, ale to juz inna bajka. co do chemii, do rozpoczecia roku akademickiego zostalo jeszcze kilka dni, wiec radzilabym zabrac sie za przegladanie podrecznikow do chemii, bo wiem z wlasnego doswiadczenia ze nie jest lekko.nie chce cie zniechecac czy cos,taka moja rada po prostu bo tez to przechodzilam.

Gość hyhyhyhyyyy
powiedz cos wiecej:) duzo było zajec? bylo az tak tragicznie?:(

Gość kolorekzielony
ewentualnie korki. jest na miejscu taki chlopak ktory swietnie potrafi wytlumaczyc chemie, matematyke i chyba fizyke, ktore na uwmie sa na wysokim poziomie...

Gość kolorekzielony
zajec w sumie moze nie bylo tak duzo, fakt ze to 1 rok, z kolejnymi latami jest wiecej zajec ale podobno mozna sie do tego przyzwyczaic:) jak dla mnie, lekko nie bylo, ale nie wiem jakie Ty masz predyspozycje i wiedze z poprzednich lat. w mojej bylej szkole nie bylo zbytniego nacisku na przedmioty scisle i odbilo to sie teraz...

Ja się dobrze znam na chemii i miałem dobre wyniki w konkursach i olimpiadach:classic_cool:. To co na początek polecam-wzory wszystkich pierwiastków np. gadolinu i tp.wartościowości,podstawy chemii organicznej,co to są podazotyny itd.:classic_cool:.

Gość hyhyhyhyyyy
dzieki za info. coz, postaram sie uczyc b. systematycznie i pilnie :P

Gość kolorekzielony
choc z tego co zauwazylam, akurat chemia i matematyka jest nawet do ogarniecia, najgorzej z fizyka... okolo 1/3 roku ma warunek...

Gość hyhyhyhyyyy
a jakies 'sprawdziany' sa czesto?

Gość kolorekzielony
oj tak ,trzeba, w 1 noc nie przerobi sie calego materialu na kolokwium... nie chce Cie straszyc lub zniechecac,tylko po prostu stwierdzam ze na tym kierunku na uwmie jest sporo nauki.

Gość kolorekzielony
hmm np z chemii kolokwium ogolnej co 2 tygodnie, w sumie wypadaja srednio 2, czasami 3 kolokwia w tygodniu, czasem jedno... roznie...

Gość kolorekzielony
do tego jeszcze wejsciowki, ale dopiero w 2 semestrze.

Gość hyhyhyhyyyy
czyli pewnie bede musiała uczyc sie codziennie po kilka godzin :/

Gość kolorekzielony
moze po kilka godzin niekoniecznie, tyle by przyswoic material:) znalam kilka osob ktore tez nie byly zbyt dobre z chemii, jednak dzieki swojej determinacji, przeszli ja.

Gość seszella
Kup sobie albo wypożycz repetytorium z chemii, takie do liceum. Poza tym ucz się w miarę na bieżąco tego, co masz na studiach, a jak obczaisz że nie rozumiesz jakiegoś podstawowego tematu to go rozkminiaj z repetytorium. Podręczniki do LO są spoko, bo zwłaszcza w tych nowocześniejszych wszystko jest wyłożone jak krowie na rowie