Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez perspektyw jestem ,,,

Nie chcę mi się żyć. Jestem biedna, bez perspektyw. Myśle o samobojstwie.

Polecane posty

Skończyłam jeden kierunek studiów, za kilka dni zaczynam drugi . Pracowałam w kilkunastu firmach ,głownie w weekendy i wakacyjnie dorywczo. Różne stanowiska : telemarketing, magazyn , w kuchni, obsługa klienta, pomoc biurowa, asystentka na budowie, ulotki ,infolinia. Jestem nieszczęśliwa. Pochodzę z biednej rodziny, nie mam fajnych ciuchów, chodzę w starych szmatach sprzed kilku lat, 3 bluzki na krzyż. Nie mam wielu znajomych ,właściwie tylko dwie kumpele i jednego kolegę. Nie stać mnie na imprezowanie ,na chodzenie do kina ,wakację , prawo jazdy ,samochód, fajne mieszkanie . Żyję ciągle od pierwszego do pierwszego. Wiekszość kasy wydaję na mieszkanie i jedzenie + pomoce naukowe. Moje koleżanki które skończyły edukację na zawodówce, technikum zaciążyły ,siedzą w domu ,mąż pracuje na budowie albo na Zachodzie i przysyła kasę ,w luksusie nie żyją. Inne, które skończyły już studia pracują w firmach swoich rodziców , po znajomości za dobrą kasę ,ja takiej możliwości nie mam. Inne zarabiają 1500-2500 miesięcznie. Robią jak woły , nowe niedoświadczone więc są wykorzystywane. Marzy mi się kolorowe życie ,pełne luksusu i przepychu , takie w którym będę mogła pozwolić sobie na kupno ewentualnie wynajem fajnego mieszkania lub domu , auta, wakacyjne wyjazdy w ciekawe miejsca. Chcę poznać w końcu miłość swojego życia. Nic mi się nie udaję , ciągle napotykam kłody pod nogami. Czuję ,że moje życie będzie bardzo przeciętne ,będę dniami i nocami myslała o emeryturze , o ile ją dostanę. Pewnie będę zarabiała kiepsko, na pewno mniej niż średnia krajowa. Znajdę jakiegoś faceta, załozę rodzinę , dzień za dniem ,noc za nocą dobije 70tki, będę miała wnuki , umrę i koniec. Myśle od dłuższego czasu o samobojstwie, nie mam na nic ochoty, denerwują mnie ludzie. Ich nienawiść ,zazdrość , brak tolerancjio , chamstwo na każdym kroku. Mam dość:(

nie marudź przecież to dopiero początek twojej dorosłości daj sobie czas:P zabić się zawsze zdążysz:P

Gość Renataj
Twoja historia jest tak pasjonujaca, ze az nikogo nie obchodzi 😴

Gość na ciebie przyjdzie czas
nie mow mi ze zazdroscisz tym co po zawodowce zaciazyly sie i siedza w domu bo facet na azachodzie pracuje i kase przysyla.:-O to szczyt twoich ambicji? MASZ BYC DUMNA Z SIEBIE! chyba ze jestes pusta i zalezy ci zeby tylko miec to ci inni maja:-O to wspolczuje:-O w Twojej obecnej sytuacji lezy DAR odnajdz go i nie bedziesz sie smuscic.

ile masz lat?

Niczego mi nie zazdroszczą. Bo nie ma czego. Nie jestem ani piękna ,ani super inteligentna ,ani towarzyska etc. Mam 24 lata. Czuję się jak 60latka :(

"Nie chcę mi się żyć. Jestem biedna, bez perspektyw. Myśle o samobojstwie." eh... studia skonczyla ... zaczyna nowe... hmmm jak widać nasze uczelnie nie ucza na ludzi mądrych tylko glupich ... przykre

Tak.

Gość naucz się stawiać
przecinki, bez tego zawsze będziesz biedna :classic_cool:

hmmm jak widać nasze uczelnie nie ucza na ludzi mądrych tylko glupich wiesz, rola uczelni nie jest ksztaltowanie madrosci, ona sie ksztaltuje jeszcze przed matura, pozniej moze byc jedynie dopieszczana przez czlowieka i jego otoczenie

empatyczny do kwadratu -> no niby tak, ale mnie nadal dziwi to że kobieta dorosła może pisać takie pierdoły, że myśli o samob. itd... jak dla mnie to pisze jakas nastolatka, a nie dorosła kobieta z wykształceniem wyższym

ale mnie nadal dziwi to że kobieta dorosła może pisać takie pierdoły, że myśli o samob. itd... jak dla mnie to pisze jakas nastolatka, a nie dorosła kobieta z wykształceniem wyższym masz calkowita racje, bo przeciez to prowo :-)

Gość azsxdfghjkl
to wez dupe z kafe i zacznij szukac pracy za granica !!!

Gość cza_cza_cza
obawiam się, że jesteś osobą niezrównoważoną emocjonalnie, piszesz jakbyś miała 15 lat

Znajdę jakiegoś faceta, załozę rodzinę , dzień za dniem ,noc za nocą dobije 70tki, będę miała wnuki , umrę i koniec. jestes pewna ze tak bedzie?

Gość cza_cza_cza
a masz w ogóle jakąś pasję? Oprócz bluzek i facetów

Gość ddddddddddddddddddddddd
kopa musisz dostac, deprecha cie lapie od nadmiaru uczenia sie, idz do lumpa i kup sobie ciuchy za 20 zlody dostaniesz duzo...i przestan plakac nas soba, inni nie maja szkoly i sobie radza...koza jestes i glupia do tego

Gość oj straszneeeee
Straszne to ,jesli to nie prowo to zal mi cie, bo juz zawsze bedziesz nieszczesliwa jesli nie zaczniesz sie leczyc... a jesli to prowo i masz 15 lat to tez mi cie żal, bo wyrosniesz na debila/ke ,mitomanke :O

Gość ffffffaaaaa
A ja uważam że masz typową deprechę. A deprechę trzeba leczyć.Idź do psychologa jak sobie nie radzisz z życiem, może rozmowa ci pomoże inaczej na to wszystko spojrzeć. Masz 24 lata, jesteś mołoda idziesz na drugi kierunek, ale jaki to kierunek? Pewnych kierunków nie warto kończyć, bo nie ma po nich pracy, poszukaj takiego żeby była praca. Sytuacja już się trochę zmienia i zaczynają tworzyć kierunki pod kontem zapotrzebowania przez pracodawców. Podlecz deprechę nie łam się i pomyśl, że niektórzy mają gorzej,a nie tylko że inni mają lepiej.

Gość cza_cza_cza
a może po prostu nie facet Cię olał, nikt nie chce z Tobą współpracować, bo jesteś zbyt skupiona na sobie i głupawa, studiujesz socjologię z braku planów życiowych, chciałabyś śpiewać albo malować, ale nie potrafisz? Może coś wypadało by zmienić... Może należy zacząć od siebie?

Gość dzien dobry na pomaranczowo
tez mimo podeszlego wieku, marzy mi sie koloroqwe zycie a tu skucha :O kolorowe sa tylko jarmarki :)

Gość gość
Pożyczki na dowód od 100zł do 15.000zł w 30minut Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/