Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Grania współczuję pracy z takim gamoniem, i teraz powiedz matołowi że bedziesz miała dziecko z in vitro. Ja myślę że powiem, ale dopiero jak bedzie starszy. No chyba ze przez te kilka lat cos w tym kraju się zmieni. Grania to czeksmy na @i do dzieła:) jak nigdy nie chcemy dostać @ to potem na nią czekamy z utęsknieniem. Ciekawa juz jestem co u dziewczyn na wizytach:) no Malinka to tradycyjnie za 2 dni da znać co u jej królewny;)

Gość gość
Nikita,siły dla Was :* Ja jak słucham tych "mądrości" to aż mnie nosi ze złości. Mówiłam do M,że jak będziemy mieć dziecko z in vitro i ktokolwiek powie coś głupiego na ten temat,to wsadzę temu komuś rękę po sam tyłek i wywrócę go na lewą stronę. Jak można takie rzeczy gadać? Zresztą co to kogo obchodzi,czy dziecko jest poczęte naturalnie z in vitro czy adoptowane? To nie oni żywią,opiekują się i dbają o dziecko. Jak chcą mieć zdanie w tym temacie,to niech się dołożą do rachunków,leczenia i utrzymania dziecka. Normalnie mam ochotę ich wszystkich poubijać! No,ulżyło mi :) Weźcie z tymi ciastami przystopujecie,bo nie nadążam piec za wami ;) IwonaPD

grania super wypowiedź, poważnie! W pełni się zgadzam. Trzymam kciuki za szybką @ i udaną stymulację.

Gość gość
Ja bym swojemu dziecku powiedziała,jak tylko będzie w stanie zrozumieć. I powiedziałabym mu że ma być z tego dumne że jest z in vitro. IwonaPD

Dostałam okres i teraz odwieczny problem czy liczyć to za 1 dzień chyba nie bo na razie to tak po mału się rozkręca na razie takie plamienie a już jest wieczór. Ja myślę że jak dziecko będzie duże to mu powiem że jest poczęty w ogromnej miłości rodziców która nie ma granic oraz pomocy mądrych dobrych lekarzy ;)

Grania dzisiaj juz sobie nie licz mi mowili że tak od godz 20 i lekkiego plamienia mam nie liczyc, dopiero krwawienie w następnym dniu. No to jutro zasuwamy z ciastami:) gdzie te wizytujace!

no to dziewczynki w sobotę zaczynam zastrzyki i akurat 6 dzień stymulacji wypada w boże ciało a powinnam być na kontroli to chyba dzień wcześniej pojadę. Zadzwonię jutro do gyn i się dopytam i umówię i oaczywiście znowu zamartwianie żeby to było po południu bo nie mam szans na urlop

Gość ani___ani
Grania prawie rowno zaczynamy bo ja chyba w nd okres ;) i stymulacja start ;))

boziu dziewczyny ale wam zazdroszczę. Mam nadzieję, że moje wyniki będą szybko i że wszystko będzie ok. Wówczas na najbliższej wizycie ustalimy czy stymulacja będzie w czerwcu... jak nie, to potem opcja lipiec...

Sil tylko spokojnie...wdech..wydech..wdech...wydech..;)będziesz się martwić jak będzie wizyta a wyników brak. Teraz wyluzuj i poczekaj do czerwca. Chyba 5 czerwca masz wizyte?

Faktycznie moglybysmy jakaś mała cukierenke otworzyć ;) Płące z rabarbarem zjadlyscie rano cały wiec teraz w piekarniku siedzi ciasto rabarbarowe ale już takie bardziej wypasione orzechowo-cynamonowe, wiem , że to takie bardziej zimowe smaki ale wtedy nie ma mojego ukochanego rabarbaru :) Dzwoniłam dziś do gyn bo na wtorek miałam zapisać się na usg kontrolne (9dc)ale powiedzieli, że we wtorek popołudniu nie ma żadnego lekarza - nie chce mi się w to wierzyć. Zapisałam się na poniedziałek do dr Serafina chociaż ostatnio nie przyniósł nam szczęścia no ale w końcu to tylko usg. Będzie któraś w poniedziałek w gyn?

Gość elusiowo30
Hej dziewczyny jestem juz w domku bo bylismy jeszcze na ogrodku zerknac. Ja mialam 600ml smietany kremowki tzn 3 sztuki takiej w kubeczku i dwie galaretki wlalam do ubitej. Noo ja juz ciasto mam gotowe w lodowce. Ale fajny lekarz byl wszystko wporzadku wszystko prawidlowo w normach serduszko ladnie bije a maly lub mala bo jeszcze niewiadomo juz sie krecilo raczkami ruszalo az sie poplakalam bo dr mi mowi wszystko dobrze a ja mowie moj prezencik urodzinowy. Ja szamam pomidory tak mnie naszlo na nie.

Wizytę planową nan 1 czerwca. Ale na wszelki wypadek ustaliłam wizyty jeszcze na 3 i 5 czerwca, przy czym 5 to już tak na granicy @....

Gość tasia1989
Hej dziewczyny, ja dojrzałam do decyzji i 11.06 mamy wizytę w Gyn

Tasia super że decyzja podjęta. W provicie nie dało rady? chyba brak miejsc mają?ale Gyn będzie dla ciebie szczęsliwe;)

Elusiowo jak dobrze że maluch zdrowy:) Mąż pewnie też szczesliwy. Teraz juz pojdzie z górki, ktory masz tc? Ile cm ma maluch? Tasia bardzo sluszna decyzja!:) jak zaczniecie latem opisywac juz swoje malenstwa w brzuszkach to nie nadazymy czytac:)

Gość Bimbałka
Ja juz po wizycie :) bobas ma już 3,5 cm i dziś ruszał się w moim brzuchu czadowo :) za dwa tygodnie mam prenatalne u dr Ilskiego. No i dostałam nystatyne na moje swędzenia. Założyli mi w końcu kartę ciąży i dalej lutinus 3x2 a fragmin do porodu :( Dziewczynki życzę wszystkim żeby To Szczęście spotkało was wszystkie juz niedługo :*

Iwcia bobas ma 6.43cm jest to 12 tydzien ciazy i 3 dni. Wedlug usg termin porodu wychodzi na 29 listopad. Bimbalka to masz do tego lekarza co ja dzis bylam fajny wszystko tlumaczy. Serduszko tez slyszalam uczucie niesamowite a jak aie rusza u nas jeszcze raczkami ruszal lub ruszala.

Dziewczynki dzięki za miłe słowa teraz już po mału za mnie możecie trzymać kciuki. Ani ani super że razem zaczynamy. Bimbalka i Elusiowo super że Kruszynki rosną i wszystko ok. Fifaszek jutro trzymamy kciuki za betę.

Bimbalka :) jejku żeby juz wszystkie oglądały swoje bobaski. Dlaczego masz fragmin do porodu????

Bimbałka czemu fragmin do konca?? Super dziewczyny że z bobasami wszystko dobrze;)

Gość Bimbałka
Iwcia no tak mi powiedziała. Liczyłam się z tym bo moja koleżanka po kilku poronieniach i bez ivf tez miała do końca. Aha mam zrobić badania na różyczke toxoplazmoze i coś tam jeszcze, wiecie czy da się to na nfz załatwić?

Bimbalka tez brałam nystatyne a dlaczego tak długo fragmin? Od czego to zależy? Sil to jest szansa, że się spotkamy ; ) Tasia fajnie, że się zdecydowaliscie :) No i oczywiśnie gratuluję mamusiom widoku swoich malenstw.

Bimbalka jesli dostaniesz na te badania skierowanie od panstwowego gin to raczej tak. Mnie ta cala lista badan wyniosla okolo 120 zl, jak mialam skierowanie od lekarki z nfz na krew i mocz to nigdy nie placilam. Na co my w ogole bierzemy ten fragmin po transwerze tyle czasu bo ja nawet nie wiem? Kurcze dlugo do konca to brac, niech Ci chociaz na recepcie cos z ta znizką pokombinuja.

Gość Bimbałka
Powiedziała ze wszystko będziemy powoli zmniejszać i odstawić a fragmin do końca. To jest lek przeciwzakrzepowy ale nie wyjaśniła czemu mam go tyle brać. Nie wiem gdzie będę się wkluwac bo moje uda są jak sito a na brzuchu od razu pojawia się siniaki 4 cm. A lutinus jest tylko w gyn i nigdzie indziej nie ma i nie wiadomo kiedy będzie :(

Bimbałka współczuję ci tych zastrzyków ale bobas najważniejszy to musisz pocierpieć;) badania zrobisz na nfz,musisz iśc do rodzinnego albo ginekologa w poradni. I powiedz że fragmin musisz brać to przepisze ci na zniżke.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować