Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Nikita tą rozpiske masz z GC? Bo beta zawsze musi być powyzej 5 na ciążę o 2 pierwsze słyszę. ?..

Gość nikita2809
No z Gyn dostałam po transferze, taką rozpiskę - są na niej leki jakie miałam brać i tekst o tym kiedy robić betę i jak postępować, np. jak >2 to wynik pozytywny i powtórzyć po 48h a jak <2 to wynik ujemny i należy przerwać leki i skonsultować się z lekarzem, to tak pokrótce. Choć mnie się to też wydaje mało, więc w sumie lepiej mieć albo 0 albo dużo więcej niż 2 żeby mieć pewność.

Gość Bimbałka
Dziwna ta rozpiska ja u siebie w laboratorium miałam ciążę dopiero od 6. Ale od 2 to bez sensu.

Gość gość
Fif jesteś w ciązy i koniec;) Iwcia dałaś 2 galaretki i ile wody? właśnie robię to ciacho

Dlatego się zdziwilam bo ja wiem o minimum 5. Ritta dalam 2 smietanki w kubku czyli w sumie 400 i 2 galaretki w niecalym litrze wody, tylko potem jak wymieszalam to troche galaretki zostawilam bo by bylo chyba za dużo na te 400 smietanki. Za malo dodalam cukru pudru do smietanki bo ja lubie bardziej słodkie:)

Gość elusiowo30
Dziękuję za życzenia :) ja daje płynne galaretki jak tylko są chłodne to wlewam do ubitej smietany. Mój m nieumi się najeść ciasta i juz mówi ze jutro mu chyba znowu zrobię. Nawet mój pies dziś troszkę dostał ode mnie i teraz co otwieram lodówkę to wylatuje do kuchni bo myśli ze ciasto kroje.

Gość ritta15
a ja czekam aż mi truskawki przyjadą ;)bo te co miałam zostały zjedzone;) Ciekawe jak nasza Fif?? co lekarz powiedział;)

Kobietki tak sobie myślę .......a jak zmienię klinikę na inną to będę mogła nadal z wami pisać??;)

Dziewczyni moje kochane. Beta rzeczywiscie 8. Umowilam sie z polozna na jutro i na konsultacje u dr Cz. Rozmawialam tez przez tel z Dr M, nie byl zachwycony, mowiz, ze powinno byc kilkadziesiat. Ale stwierdzil tez, ze moze sie zdazyc, ze moze tak wolno przyrastac i , ze mam robic w pon do tego czasu pzyjmowac leki. Ja nie wytrzymam do pon, wiec ide jutro. okaze sie jaka bedzie, bo tak naprawde na rozpisce mialam, ze mam byc jutro, tylko poszlam dzien wczesniej. Nerwy straszne, bo zwykle po becie wiesz, czy jestes w ciazy, czy nie

Fifaszek to teraz musisz być dobrej myśli a my tu wszystkie jeszcze bardziej zaciskamy kciuki:-* Ja miałam bete 8,9 i moja urosła do ponad 1500 i widziałam bijące serduszko, więc mam nadzieję ze Twoja beta tez urośnie:-)

Fif do jutra musisz wytrzymac, nie chce Cie nastawiac ani tak ani tak bo teraz to faktycznie pozostaje tylko czekac na prawidlowy przyrost. Najlepiej chyba zobaczysz w poniedzialek dopiero po wyniku. Ciesz się kochana tak na spokojnie, zawsze mowie ze lepiej sie pozytywnie zaskoczyc niż rozczarowac. Wazne ze coś sie dzieje i byle dzialo nadal;) moze zarodek pozno się zagniezdzil dlatego beta jest jeszcze niska? Trzymamy dalej kciuki!:)

Fif raz jeszcze gratuluję i wiesz że mocno trzymam kciuki. Ja wiem z kolei, że moje wyniki już są, tylko w klinice nikt nie potrafi otworzyć pliku z nimi, a co za tym idzie, wydrukować. Muszą więc udać się do Śląskich laboratoriów (2 piętra niżej) i osobiście odebrać wyniki. Będę je miała wieczorem.

Fif galaretka jeszcze mi sie do konca nie zastygla ale kroje Ci kawalek ciasta :) Elusiowo wcina na swoje urodziny a my wcinajmy za Twoja betę. Jest i to jest wazne, a pozytywne mysli będą ją tylko zwiekszac:) komus jeszcze kawalek z ciapowatą galaretka?:)

Ja chętnie skorzystam, bo padnięta jestem..

Sil czyli jak dzisiaj bedziesz miala wyniki to na jakies jeszcze musisz czekac?

Gość ani___ani
Fif spokojnie poczekaj do jutro, zrób to badanie i będzie coś już wiadomo :) Ja wierzę, że ona będzie ładnie przyrastać :) My tu wszystkie trzymamy kciuki a wiesz, że w grupie siła :D i moc:D

Gość ani___ani
Elusiowo sto lat!!!

Gość kwiat84
Czesc dziewczyny Elusiowo zycze wam wszystkiego najlepszego ;) Fifaszku tobie gratuluje ;) Nikita bardzo mi przykro wiem co czujesz ;( a u mnie bez zmian dostalam juz @ i jest juz za pozno na wizyte umowie sie na wizyte po @ i zobaczymy co dolej ;) czy ja tez moge dostac kawalek tego pysznego ciasta;) ja nie stety nie umiem piec ciast bo mi zakalce wychodza ale za to moja mama ma reke do ciast ostatnio upiekla mi torta dla chrzesnicy meza w ksztalcie biedronki i motyla;) a zapomnialam zlozyc zyczen z okazji dnia mamy wiec zycze wam wszystim najnajlepszego na tym forum spoznione ale szczere ;)pozdrawiam;)

Dziewcznyny, ja sobie mysle, ze powinnam tak naprawde byc jutro, jak wzrosnie to bede w poniedzialek, zobaczmy. Elusiowo, ja samolubna nie zlozylam Ci nawet zyczen Zdrowka i szczescia kochana, samych dobrych chwil :-D

iwcia10 już na nic nie muszę czekać. Wynik mam, a wizyta w poniedziałej. Gorzej, że jeden z patogenów u mnie wykryto i teraz będę się musiała leczyć :(

Elusiowo ode mnie też wszystkiego najlepsiejszego :)

Fif z tym ze beta powinna byc kilkadziesiat w 10dpt to chyba dr M przesadzil troche. Ja mialam 32, Malinka chyba 15 i wszystko jest ok, wiadomo ze czym wyzsza to troche lepirj ale kilkadziesiat jak widac wcale nie musi byc. Wazniejszy jest przyrost, musi co 48h przyrastac minimum o 66% czyli u Ciebie jutro po 24h powinno być prawie 11 zeby przyrost byl o polowe czyli 33 % ..chyba dobrze policzylam;) mi gdy zadzwonilam z wynikiem to położna nic nie chciala powiedziec tylko ze mam zrobic druga bo wtedy wynik jest wazny po 2 dniach i jeszcze mnie ochrzanila dlaczego tak szybko na nią polecialam;) dr M widzac obie nie mówił czy niska czy wysoka tylko wlasnie patrzyl na przyrost miedzy nimi takze niech Twoja rosnieeee i rosnieeee:) a jutro juz Ci kazali zrobic po 24h?

Nie, kazal w poniedzialek, ale rozmawialam z polozna i sie umowilysmy na jutro, powiedziala, ze jak zaczekam pol godziny to zrobiz od razu. Ja bym do poniedzialku nie wytrzymala, a tak bede wiedziec, czy cos przyrasta. Sil, co Ci tam wyszlo?

Fif no to skoro wynik Ci zrobi praktycznie na miejscu to idz bo tez bym nie wytrzymała. Sil a co to jest ?

Ureaplasma :( Czort wie skąd to, bo oboje z mężem jesteśmy swoimi pierwszymi i jedynymi partnerami. Niby jak się człowiek wczyta to wychodzi, że można się w publicznej toalecie zarazić, albo na basenie. Gorzej, że dziewczyny piszą, że to przekreśla in vitro, dopóki się nie wyleczysz, a bardzo trudno się wyleczyć, że niektóre kilka lat się starają, a po kilku miesiącach patogen wraca :( Odechciało mi się już wszystkiego :(

W sieci znalazłam info, że jedna dziewczyna wyleczyła się dopiero, jak lekarka przypisała jej dwa antybiotyki równocześnie. Wcześniej 3 lata próbowała się wyleczyć. Inne dziewczyny prosiły swoich lekarzy o taką kurację, ale żaden się nie zgodził...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować