Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PorannnaKavaInka

Sąsiad uwiązał psa przy samym płocie!!!!

Polecane posty

Gość PorannnaKavaInka

Dzielimy dom z sąsiadami, oddziela nas płot który my postawiliśmy bo sąsiad nie widzi potrzeby aby ogrodzic swoje podwórko. W sumie ok nie moja sprawa, żyjemy z nimi zgodnie. My mamy psa dużego który mieszka w domu i biega sobie luzem w ogrodzeniu. Natomiast sąsiad ma psa, który całe życie biega wszędzie luzem po całej wsi, bez kagańca bez niczego, jest to spory kundel który na dodatek gryzie. Kilka osób mu zwrociło uwage żeby nie puszczał psa luzem bo raz złapał dziecko za nogę to sąsiad teraz zrobił psu budę i uwiązał przy samym naszym płocie, buda jest też postawiona przy płocie. Teraz mój pies ciągle gryzie się z tamtym psem "przez płot" i trochę się boje bo ten pies nie jest ani zaszczepiony ani odpchlony, nic. Boje się, że zarazi czymś mojego psa. Ale co mam a takim razie zrobic przecież nie uwiąże mojego bo po pierwsze nie toleruje trzymania psa na łańcu, a po drugie mamy swoje ogrodzone podwórko to dlaczego ma sobie w nim nie biegac. przecież nie wytłumacze swojemu psu "słuchaj nie podchoc do tamtego bo nie jest szczepiony i mozesz się czyms zarazic" Wyszło na to, że musze swojego psa pilnowac na własnym podwórku bo sąsiad uwiązał swojego tak że ma dostęp do naszego płotu. nie wiem, powiedzcie czy on miał takie prawo? Nie chce się z nim kłócic, ale szczerze wkurza mnie to. Widzi, że psy się nie lubią, to po co go tu wiązał, przecież mógł parę metrów dalej tak żeby nie siegał. Co uważacie?

Gość jaro land
zrób sobie mur albo zamknij psa w kojcu jak nie chcesz na łańcuchu

Gość PorannnaKavaInka
Ale dlaczego mam zamykac swojego psa skoro on biega po moim ogrodzonym podwróku? Na prawdę wkurza mnie to że niektórzy ludzi trzymają swoje psy tak jak należy i nie narazają nikogo a niektorzy mają to w dupie i puszczają swoje psy luzem albo wiążą tak że przeszkadzają

Gość PorannnaKavaInka
A poza tym pies nie jest od tego, żeby go trzymac na łańcuchu, sąsiad uwiązał swojego ok. ma nieogrodzone podwórko a pies gryzie, jego sprawa, nie wtrącam się w to bo jeszcze dostane po nosie, ale ja swojego na pewno nie uwiąże bo mam warunki na trzymanie psa

Gość jaro land
skoro podwórko jest odgrodzone to o co chodzi ? masz dziure w płocie czy jak ?

nie wiem, czy jest jakiś przepis o korzystaniu z płotu na granicy posesji praktyczne rozwiązanie masz takie, że zasłoń czymś ten płot w tej części, w której sięga pies sąsiada, od swojej strony, np. plandeką zieloną czy "plotem" z wikliny, nieprzejrzystym jak psy nei będą sie widzieć, to też nie będą sie atakować może no, chyba, że zezrą ta zasłone ....

Gość PorannnaKavaInka
Nie mam dziury ale psy mają kontakt przez ten płot, bo sztachety są rzadko rozstawiony i mogą się nawet ugryzc. poza tym nie chce zeby się czyms od niego zarazil bo tamten jest nie szczepiony nawet od wscieklizny. mój pies jest spokojny a tamten strasznie wredny ciągle rzuca się na ten plot i warczy

Gość PorannnaKavaInka
Ewa to jest dobry pomysł, już myślaalm o tym żeby właśnie czymś zasłonic dół płotu, ale jak narazie nie miałam czym, muszę coś kupic. Też wlasnie nie wiem jak to jest, może i sąsiad ma prawo trzymac psa przy naszym płocie ale moim zdaniem to zwykła złośliwosc z jego strony skoro widzi ze psy nie mogą na siebie patrzec

Gość PorannnaKavaInka
Myslałam raczej o czymś zeby zasłonic ten płot od naszej strony jakąś plandeką tak jaj ewa pisała albo nieprzejrzystą folia, tylko z drugiej str boje się zeby mi pies tej folii się nie najadł. bedzie to brzydko wyglądalo ale co zrobic... przecież nie będę stawiała drugiego płotu

Gość gość
zasłoń płot blachą trapezową co najmniej 2 m wysokosci

Gość Gość22222
Nie cierpię ludzi którzy trzymają psa na łańcuchu przy budzie...