Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadmasterMike

Pobieraczek

Polecane posty

Gość MadmasterMike

Witam niedawno też tam założyłem konto wysłałem mailem anulowanie umowy ze zostałem wprowadzony w blad itp i odpisali cos takiego: Szanowny Panie, Odnosząc się do podnoszonej przez Pana kwestii, a mianowicie powołania się na fakt zawarcia umowy pod wpływem błędu informujemy, iż stanowisko Pana jest błędne i nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistości. Zgodnie z art. 84 1 kodeksu cywilnego w razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć. Kodeks cywilny wprowadza możliwość powoływania się tylko i wyłącznie na błąd istotny czyli stosownie do postanowienia art. 84 2 kodeksu cywilnego taki, który uzasadnia przypuszczenie, iż gdyby składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści. Co jest niezwykle ważne cecha istotności błędu musi być zobiektywizowana, co oznacza konieczność odwołania się do przypuszczenia, jak by się w tej sytuacji zachował człowiek oceniający sprawę rozsądnie i nie działający pod wpływem błędu, to znaczy, czy złożyłby oświadczenie tej samej treści. Błąd jest obiektywnie istotny, gdy żaden rozsądny człowiek, znający prawdziwy stan rzeczy, nie złożyłby oświadczenia tej treści. Nadmienić należy, iż w trakcie procesu rejestracji złożyła Pani oświadczenie woli, odnośnie faktu zapoznania się z treścią regulaminu. Nieprawdziwym jest również twierdzenie, iż strona domowa Eller Service może wprowadzać użytkowników w błąd co do sposobu korzystania z usług serwisu. Pragniemy zaznaczyć, iż regulamin świadczenia usług jest również dostępny na głównej stronie internetowej serwisu i w każdej dowolnej chwili istnieje możliwość jego przeglądania. Tak więc umowa jest ważna i nie ma możliwości jej rozwiązania. Jednocześnie uprzejmie przypominamy o konieczności uiszczenia opłaty wynikającej z przesłanego na Pani adres mailowy wezwania do zapłaty. W razie dalszych pytań prosimy o informacje na e-maila lub dzwoniąc telefonicznie pod numer 58 553 12 32 (w godzinach od 9 do 17). Z pozdrowieniami, Zespół Pobieraczek.pl czy ktoś cos takiego dostał czy jest się sens tym przejmowac czy nie

Gość ertyry7e
użyj google :classic_cool:

Gość MadmasterMike
no dobrze google można uzyć ale ja zapytałem czy ktoś takiego maila dostał czy siedzieć cicho czy cos na to jesze odpisywac im?