Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem nie wiem

Jak się robi buraczki zasmażane do obiadu?

Polecane posty

Mam już takie ugotowane i starte. I wstępnie przyprawione. Takie kupiłam w sklepie w paczce. Co zrobić dalej, żeby były takie na ciepło zasmażone do mielonych i ziemniaków?

Gość powiem i ja .........
ja osobiście nie robię buraczków na ciepło bo moja rodzina woli na zimno ale powiem Ci jak robi moja mama starte buraczki wrzuca do garnka przyprawia solą...octem ...cukrem....pieprz i dodaje masło i to wszytko podgrzewa i cała polityka

ja to robie tak: do głębokiej patelni, ewentualnie jakigoś garnka wrzucam masło albo margaryne taka do smażenia, roztapiam, wrzucam buraczki i podsmażam, doprawiam cukrem, solą i pieprzem i podsmażam w ten sposób, trezba mieszac dosyć często, zeby się nie przyapliły.

A mąki się nie dodaje? Ja uwielbiam buraczki za gorąco ale zawsze jadam je u mojej teściowej. Sama nigdy nie robiłam.

Starte buraczki do rondelka, dodajesz małą łyżeczkę cukru, szczyptę soli, łyżkę masła bądź smalcu i skrapiasz wszystko odrobiną octu. Wszytko dusisz na małym gazie aż będzie jednolita masa i próbujesz. Jeśli czujesz jakiegoś smaku za mało dodajesz po odrobince. Powinny być pycha.

Gość powiem i ja .........
możesz też dodać jak lubisz bardzo drobno posiekaną cebulkę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ...mąkę nie

Gość można z mąką
moja teściowa robiła zasmażkę z łyżki mąki do buraczków, podsmażała cebulkę, dodawała pieprz, sól i ocet z tego co pamiętam i buraczki były przepyszne.

A moja tesciowa zawsze najpierw te buraki gotuje w całości, a potem dalsza obróbka