Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem nie wiem

Jak się robi buraczki zasmażane do obiadu?

Polecane posty

Gość nie wiem nie wiem nie wiem

Mam już takie ugotowane i starte. I wstępnie przyprawione. Takie kupiłam w sklepie w paczce. Co zrobić dalej, żeby były takie na ciepło zasmażone do mielonych i ziemniaków?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .........
ja osobiście nie robię buraczków na ciepło bo moja rodzina woli na zimno ale powiem Ci jak robi moja mama starte buraczki wrzuca do garnka przyprawia solą...octem ...cukrem....pieprz i dodaje masło i to wszytko podgrzewa i cała polityka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja to robie tak: do głębokiej patelni, ewentualnie jakigoś garnka wrzucam masło albo margaryne taka do smażenia, roztapiam, wrzucam buraczki i podsmażam, doprawiam cukrem, solą i pieprzem i podsmażam w ten sposób, trezba mieszac dosyć często, zeby się nie przyapliły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem nie wiem nie wiem
A mąki się nie dodaje? Ja uwielbiam buraczki za gorąco ale zawsze jadam je u mojej teściowej. Sama nigdy nie robiłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Starte buraczki do rondelka, dodajesz małą łyżeczkę cukru, szczyptę soli, łyżkę masła bądź smalcu i skrapiasz wszystko odrobiną octu. Wszytko dusisz na małym gazie aż będzie jednolita masa i próbujesz. Jeśli czujesz jakiegoś smaku za mało dodajesz po odrobince. Powinny być pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .........
możesz też dodać jak lubisz bardzo drobno posiekaną cebulkę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ...mąkę nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można z mąką
moja teściowa robiła zasmażkę z łyżki mąki do buraczków, podsmażała cebulkę, dodawała pieprz, sól i ocet z tego co pamiętam i buraczki były przepyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moja tesciowa zawsze najpierw te buraki gotuje w całości, a potem dalsza obróbka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×