Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkjhgfddfghj

Zna ktos badz uczy sie jezyka hiszpanskiego???

Polecane posty

Gość fghjkjhgfddfghj

jak sie naucyzliscie tego jezyka?

Gość fghjkjhgfddfghj
niemeicki nie brzmi fajnie za to hispzanski to jeden z najpiekniejsych jezykow swiata:) a jak to przetyczac? 14-catorce;

Gość fghjkjhgfddfghj
7-siete?

Ja znam ten język biegle- mieszkałam tam 7 lat, i od początku do końca mojego pobytu w Hiszpanii uczyłam się tam w szkole. :)

Gość fghjkjhgfddfghj
lejdi uwazasz ze ten jezyk jest ciezko do nauczenia??

Gość fdses
jest łatwy i dlatego sie go nie ucze . Wole wieksze wyzwania

Gość fghjkjhgfddfghj
jak to przeczytac: catorce? siete? enero?

Tak, jest miękki i dosyć łatwy :) Nie chwaląc się, byłam jedną z najlepszych osób z ortografii w szkole, a jestem polką ;p

nie jest wcale taki latwy, maja odsyc skomplikowana gramatyke... co prawda wymowa i akcent nie jest trudny.. lejdi srejdi a gdzie mieszkasz? ja tez zyje w Hiszpanii, jezyka uczylam sie tutaj na kursach intensywnych na uniwerku gdzie mieszkam. " fghjkjhgfddfghj jak to przeczytac: catorce? siete? enero? " catorce - katorce siete-siete enero-enero bardzo duzo spolglosek i glosek czyta sie i laczy tak jak po polsku .) powodzenia

Gość fghjkjhgfddfghj
Pedorita dzieki:) Twoim zdaniem jak szybko i skutecznie nauczyc sie tego jezyka ,sadzisz ze sama dam rade w domu?

Mieszkałam w prowincji Alicante (w tym roku zjechałam na stałe do Polski). Języka nie uczyłam się na żadnych kursach, tylko wszystkiego naturalnie w szkole i między ludźmi z którymi przebywałam, bądź co bądź, wyjechałam do Hiszpanii mając zaledwie 11 lat. Moim zdaniem język ten jest łatwy, już bardziej skomplikowany wydaje mi się j. kataloński, którego liznęłam w szkole przez ostatnie lata (miałam w tym języku połowę przedmiotów szkolnych).

Gość tez tak mysleee
a 15 = quince; 16 = diecisis; ???

Moim zdaniem trudno jest nauczyć się dobrze języka samemu, najlepiej jest przebywanie z ludźmi którzy rozmawiają w tym języku- wiem z doświadczenia, że dopóki przebywałam tam z polakami, słabiutko szła mi nauka języka. Ale jak tylko wyjechaliśmy do miasta gdzie polaków nie było, języka nauczyłam się ww przeciągu paru miesięcy (oczywiście wiadomo że dziecko szybciej nasiąka językiem).

Gość Catorce czyta sie katorSe
Quince- kinse, dieciseis- diesiseis... Mniej wiecej, bo to nie jest takie nasze "s" ale sie rozumie nawet tak

Gość fdses
a czy to prawda ze jest w Hisszpani najwieksze bezrobocie w Europie ? to jest 20 % ?