Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękne zęęęby!

do ludzi z zepsutymi zebami!

Polecane posty

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
poprzednia mi robila kilka lat temu juz... a niedawno bylam po raz pierwszy od kilku lat u dentysty, i on mi to rozwiercil i sie okazalo. widzisz, mnie zeby nie bola (no oprocz tego teraz :P), mozegdyby bolalo, to bym wczesniej to ruszyla, ale to nie zmienia faktu, ze przy kolejnym rozwiercaniu wwierca sie coraz glebiej, i tak czy siak by pewnie kanalowe bylo konieczne. ale nikt ci nie jest w stanie przewidziec, czy zab bedzie przy tak glebokim wierceniu bolal po zalozeniu plomby czy nie, poniewaz to jest indywidualna kwestia.

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
MIRELLA HAHAHHAH :D wybralam prywatnego dentyste, bo nie chcialo mi sie czekac 2 albo i wiecej m-cy na umowiona wizyte, a akurat mnie stac.

Gość do dupy
da się ale nie wszystkie...ostatnio rozpadł mi się ząb który był robiony pare lat temu podejrzewam że od początku coś było zle zrobione :/ poza tym zawsze miałam słabe zęby

oj tak coś w tym jest strach przed destystą jest u niektórych ogromny. Mój tata np jak idzie do dentysty wchodząc do gabinetu mówi "dzień dobry poproszę znieczulenie" ale najważniejsze to się zebrać i iść, nie ma co się bać, szczególnie jeśli się ma przyjaznego i miłego dentystę jak dr Rozwadowski. Wiadomo najgorszy pierwszy krok, a potem już jest ok.

no strach przed wizyta u dentysty może byc tak duży, że paraliżuje wiele osób i po prostu zaniedbują swoje zęby, a choroby zebów sa bardzo groźne dla całego organizmu, nie mozna tego lekceważyć , tylko trzeba wybrać odpowiedniego lekarza, bo wtedy dzięki odpowiedniemu podejściu, można bezboleśnie wyleczyć zęby. Polecam Klinikę Stomadex w Poznaniu , mają super podejście do pacjentów

Gość kinley
Mam to samo, że do dentysty to raczej nie specjalnie lubię chodzić ale wiecie najważniejsze jest to, żeby ten strach przełamać, poza tym dużo zależy od tego, jakiego się ma dentystę, bo od kiedy zacząłem chodzić do doktor Urszuli Kuczyńskiej z Krainy Uśmiechu łatwiej mi jest przełamać ten strach.

Wszyscy wychwalacie prywatne gabinety. Ja korzystam z usług gabinetu NFZ w Poznaniu. Dr Fechner jest uprzejma, cierpliwa i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Niektóre plomby zakładane przez nią mają prawie 10 lat i nadal są szczelne. Wzorowo wykonała mi kanałowe bez mikroskopu ani zaawansowanego sprzętu. Potwierdziły to zdjęcia rentgenowskie. Polecam.

Wszyscy wychwalacie prywatne gabinety. Ja korzystam z usług gabinetu NFZ w Poznaniu. Dr Fechner jest uprzejma, cierpliwa i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Niektóre plomby zakładane przez nią mają prawie 10 lat i nadal są szczelne. Wzorowo wykonała mi kanałowe bez mikroskopu ani zaawansowanego sprzętu. Potwierdziły to zdjęcia rentgenowskie. Polecam.

Gość mirella masz nieaktualne dane
teoretycznie to pięknie wygląda praktycznie na nfz leczysz do 3, i tak placisz za leczenie kanałow i swiatłoutwardzalną plombę więc??? Wolę iśc prywatnie gdzie zapłace może 40 złotych więcej. Ale u sprawdzonej dentystki. Za darmo n anfz to maja dzieci do 18 roku. Ale też plomby swiatłoutwardzalne do ktoregos zęba. W reszte dostaniesz taki szajs ze za 2 miesiaće idziesz znowu bo plomba wypadła.Szkoda zęba.

Gość eve88
W przypadku plomb masz rację. Co do kanałowego prywatnie ceny wahają cię od 350 do nawet 800zł w zależności od ilości kanałów oraz jeśli chcesz by użyto dodatkowo mikroskopu. Na nfz masz 150zl. Ważne by to zrobić u zaufanego i sprawdzonego stomatologa. Jeśli nie masz takiego, to już lepiej prywatnie, mają lepszy sprzęt. Pamiętajmy, że prywatnie też mogą coś popsuć a o uwzględnienie reklamacji nie raz trzeba walczyć. Pozdrawiam! :)

Gość mnbv,
część stomatologów (głównie kobiety) sama dąży do tego, by pacjenci się ich bali no i mają obsesyjne zainteresowanie swoim zawodem

Gość sensacjone
nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tym stwierdzeniem, że niektórzy dentyści dążą do tego, żeby pacjenci się ich bali. Ale na pewno nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że przede wszystkim kobiety. Moja dentysta doktor Beata Kosowska jest bardzo miła i też jest bardzo dobrą specjalistką. Myślę, że właśnie dlatego, że jest kobietą mogę sądzić, że ma bardzo fajne podejście, takie ciepłe i troskliwe.

dobry stomatolog we Wrocławiu to Paweł Studnicki, przyjmuje w Wysokiej na ul. Brzozowej, dojazd 612. hehe wygląda jak reklama, ja też poszłam do niego po przeczytaniu wielu dobrych opini, lekarz baardzo przyjemny, w ogóle okazał się moim sąsiadem z innego miasta oddalonego od Wrocławia o 400 km, kurczę jak to życie potrafi zaskoczyć

Gość baśka1980
Należy dbać o zęby bez względu na wiek, ja od kilku lat chodzę do Krainy Uśmiechu i mogę wam polecić bez wahania pracują tam świetni stomatolodzy:)

Gość marta01234
Ja też miałam problemy z zębami, ale od jakiegoś czasu chodzę do Pani doktor Kosowskiej z Bamedu81 i jest coraz lepiej, jestem zadowolona, świetny specjalista.

Gość brak forsy i moje zęby
a mnie nie stać na dentystę !! co mam zrobić ,mam 6 ubytków ,co robić ???

Gość gość
oj no to niedobrze, że masz tyle ubytków, ale może w takim przypadku jakoś na NFZ, chociaż ja nie jestem do tego przekonana. Wiem też, że regularne chodzenie do dentysty dużo może dać, żeby mieć je zdrowe ja chodzę regularnie do doktor Kosowskiej i wiem w jakim stanie są zęby. Poza tym takie kontrolne wizyty są na pewno znacznie tańsze niż hurtem kilka zębów.

Gość lemons
na zębach oszczędzać nie można - ja odkąd miałam dośc skomplikowany zabieg, to chodzę regularnie do Dental services sobie prześwietlenie zrobić, nawet jak nic nie boli Wolę reagować w porę!

Gość gość
też bym nie oszczędzała, bo jak się ma kłopoty z zębami to też się odbija na naszym zdrowiu, więc o zęby naprawdę trzeba dbać. No i mam podobne zdanie co koleżanka wyżej, że dental to jest dobry gabinet, a ceny mają naprawdę przyzwoite

Gość gość
no nie dentysta to jest jedna z tych rzeczy, na których się nie powinno oszczędzać, bo jak się ma zepsute zęby to się odbija i na naszym samopoczuciu, pewności siebie i zdrowiu. Ja staram się o zęby dbać, regularnie odwiedzam Bamed, żeby mieć pewność, że są one zdrowe.

Gość gość
to prawda znacznie lepiej jest chodzić do dentysty regularnie, wtedy są i kłopoty z nimi mniejsze i nie są to jakoś bardzo wysokie koszty. Poza tym muszę powiedzieć, że ja swoją panią dr Beatę Kosowską bardzo lubię i jako dobrą specjalistkę i jako osobę. Jest bardzo miła i sympatyczna.

Gość gość
ja już od dłuższego czasu chodzę do Bamedu regularnie. Lubię, jak moje zęby są w dobrym stanie i żeby też były idealnie czyste po usuwaniu kamienia. I macie rację regularne odwiedzanie gabinetu na pewno sprawi, że zęby będą w dobrej kondycji.

Gość gość
też chodzę do tego gabinetu i jestem bardzo zadowolona. Głównie ze względu na wysoką jakość oferowanych usług, ale też dlatego, że panuje tam bardzo fajna i przyjazna atmosfera.

Gość gość
łatwo powiedzieć, że nie trzeba się obawiać chodzenia do dentysty, u mnie zawsze jakiś wewnętrzny lęk pozostawał. Ale już jest trochę mniejszy odkąd zaczęłam chodzić do dr Beaty Kosowskiej. Ona ma świetne podejście do pacjentów, dzięki niej przekonałam się, że wizyta u dentysty może być całkiem przyjemna.

Ludzie boja się chodzic do dentysty bo zostawiają wszystko na ostatnią chwilę i jak już w końcu pójdą to leczenie kanałowe albo do wyrwania pół paszczy... Jak się codziennie dba o zęby i chodzi na kontrolę lub piaskowanie to lęku nie ma :)