Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękne zęęęby!

do ludzi z zepsutymi zebami!

Polecane posty

Gość wewe23e3
wewe co znaczy ze nie liczyl ilosci kanalow przeciez kazdy kanal opracowuje sie oddzielnie!! to jak, zrobia ci jeden, zapombuja, a reszta ma gnic? tzn trzeba na odzielnej wizycie robic kazdy kanał? Po prostu opłata jest za leczenie kanałowe zeba. Tak samo jak płaci sie za plombę a nie od jej wielkosci... Jak to tak rozumiem.

Gość lilastarssss
zgadzam sie z autorka ;). ja tez zaniedbalam swoje zeby, mam plombe w niemal kazdym zebie, wczoraj bylam zrobic ostatni ubytek, a dzis rano zalozylam aparat. ;)) szkoda ze tak pozno ale lepiej pozno niz wcale! ;)

Gość wewe23e3
fvfsgvdfgdfgdfgd - a za zmianę opatrunku tez ci liczyli i za znieczulenie?

Gość wewe23e3
fvfsgvdfgdfgdfgd - jestes moze z Warszawy??

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
kanalowe bede miala dopiero, wiec jak w tej klinice to nie wiem. na jednej wizycie jeden kanał. tak jestem z Wawy. ale wiesz co? ja wole isc tam gdzie ide, nawet jesli nie sa najtansi, bo mam do nich 100% zaufanie. wczesniej inny dentysta robil mi tego zeba, tani dentysta, nie powiem, milo bylo i tak dalej, ale wlasnie mi tak skutecznie spieprzyl sprawe, ze teraz musze miec kanalowo.

Gość wewe23e3
macie jakieś mega ceny chyba po prostu. nie zawsze jest tak, że dentysta spieprzy, czasem jak ząb jest z złym stanie to kanałowe moze byc nieskuteczne. Mi przy niektórych zebach dentystka mówiła że uda sie na 50 %.

wewe moze ty znasz nieaktualne ceny, bo z tego co slyszalam to w wiekszych miastach biorą dużo więcej. A moje miasteczko to dziura to wole nie myslec ile biorą w tych wiekszych

u mnie to różnie , ost, siedzialm dosłownie 5 minut , bez znieczulenia i zapłaciałm 120 zł. z drugim zebem ok 30 minu 90 zł.9ze znieczuleniem) nie wiem jak oni to liczą

Gość wewe23e3
nie, jak najbardziej aktualne, Certus w Poznaniu. i to niedawno podeszły mocno w górę, bo 2-3 lata temu było za 50 zł...

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
ale wlasnie mi poprzednia dentystka spieprzyla. zrobila mi plombe na zle oczyszczonego zeba (na nim juz wczesniej byla plomba, ale wbila mi sie w nia lupinka i trzeba bylo wymienic), i dlatego pod plomba sie zaczal robic ubytek i po otwarciu okazalo sie, ze jest calkiem spory. dentysta mi oczyscil kolejny raz i zalozyl plombe, jednak powiedzial, ze zab jest bardzo mocno wywiercony i moze mnie bolec, bo zbyt gleboko jest wywiercony, i jak bedzie bolal to bedzie konieczne kanalowe. boli mnie, wiec wiem, ze bedzie kanalowe.

Gość wewe23e3
jak oni niemozliwe naciągają! np. taki zastrzk znieczulające to naprwdę kosztuje 3 zł. W Poznaniu są kliniki które za znieczelenie biorą dodatkowo 30 zł. U mnie dentysta wlicza w cenę.

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
znieczulenie kosztuje chyba 25 czy 30 zl dodatkowo. zwykla plomba 80-120 srednio, ale to zalezy co sie w zebie dzieje. i to sa ceny standardowe, srednie, gdzie niegdzie jest drozej, taniej niestety nie spotkalam.

u mnie nie wliczją ale nawet nie wiem ile biora ost. razem poprosiłam o znieczulenie komputerowe, Powiedziała,ze jest 30 zł droższe od normalnego ale nie spytałam sie ile normalne kosztuje. wewe poznań i takie ceny , może dlatego,ze konkurencja. u mnie prywatnie przyjmuje moze z 6 stomatologów z tego 3 takich do których mozna iść

Gość wewe23e3
tą moją cholerną dwójkę to mi zrobił ślicznie za 400 zł- była kompletnie ukruszona u podstawy. Najpierw jedna wizyta- założenie lekarstwa 100 zł, potem kolejna ze zmianą opatrunku- za darmo. Na trzeciej wizycie musiałam zapłacic za odbudowę zęba i wkład z włókna szklanego - 300 zł.

Gość piękne zęęęby!
u mnie płaci się za kanały jak miałam siódemkę 4 kanały to zapłaciłam ponad 500zł ale warto wcale nie należy wyrywać szóstek i siódemek mnie dentysta namówił abym wyleczyła wszystkie mogłam zdecydować się na usuwanie ale po co? lepiej mieć zęby a co do bólu, to mój dentysta jest jednym z najlepszych w stolicy ale co z tego,na mnie po prostu znieczulenie nie działa ostatnio 2 podał i dalej bolało takie mam nerwy w szczęce i koniec

Gość piękne zęęęby!
acha u mnie robił mi dentysta całe kanałowe zęba trzonowego na 1 wizycie po prostu zarezerwował na moją wizytę 3 godziny myslałam, że nie wysiedzę ale jakoś dałam radę...

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
pięknę zęby mam nadzieję, że u mnie też nie wyniesie to jakichś horrendalnych kwot :O zarabiam jakieś 2500, jeśli liczy od kanału... jak się zdarzy, że mam 4 w tej szóstce, to już na pierwszej wizycie 800 może zgarnąć. a jak się okaże że 2 wizyty nie wystarczą? 2400... a jak się okaże, że i 3 to za mało? kurna, strach się bać :(

Gość piękne zęęęby!
a może poproś by zaklepał Ci tak jak u mnie 3 godziny i zrobi cały zab naraz no niestety.. koszty sa nieziemskie ale warto inwestować w uzębienie... i nie ma co wybierać najtańszego dentyste, lepiej wybrać takiego z dobrym sprzętem i dobrymi materiałami wypełniającymi a ciut droższego by nie poprawiać co dwa lata każdego zeba

Gość piękne zęęęby!
ja jeszcze mam zamiar iść do higienistki dentystycznej, która w tej przychodni stomatologicznej przyjmuje aby mnie nauczyła jak poprawnie dbać o zeby, jak myć, czym kiedy, dobrać szczotke bo wiele od tego zależy jak sie prawidłowo dba to i się tak nie psują

Gość wewe23e3
tylko to jest koszt robocizny głównie, np, wkład z włókna szklanego kosztuje 20 zł. Założenie tego wkładu to koszt 200zł. Czyli 180 zł na czysto... zastrzyk- 3 zł, biorą za niegpo 30 zł, maja na czysto 27... Bierze wam 800 za kanały, materiały to pewnie 80 zł... reszta robozizna. chciałabym tak zarabiac,

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
poza tym jednym, ktory wcale w zamierzeniu nie mial byc kanalowo :O, tomam kilka. chce powymieniac plomby z amalgamatowych. dentysta mi mowil, ze lepiej nie ruszac, ale jednak... mam problem z dysbioza jelit, w dysbiozie wysoce wskazane jest usuniecie amalgamatow. wiec to zrobie. a w jakiej dzielnicy masz tego swojego dentyste?

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
wewe a czy ty nie chcesz otrzymywac pieniedzy na wykonana przez sibie robote? a poza tym pomysl, jaka kase trzeba wlozyc w gabinet, w utrzymanie tego gabinetu! to sa naprawde spore koszty. a ja wole zaplacic te paredziesiat zlotych czy nawet pareset zlotych wiecej, zeby uniknac wlasnie w przyszlosci takiej sytuacji, ze zalozenie zwyklej plomby okazuje sie potem koniecznoscia kanalowego leczenia. bo powtarzam, to ze musze miec teraz kanalowe to wina tylko i wylacznie spierdolonej roboty przez poprzedniego dentyste. tylko i wylacznie!

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
o kurwa, pastafarianka, az mnie ciary przeszly :O:O:O:O:O:O

Gość wewe23e3
Ja? Ja mojego nie wybierałam pod względem że tani, tylko że jeden z najlepszych. CEna do jakości nie zawsze ma przełożenie. Np. jest taka całodobowa klinika HELP na głogowskiej, mają zancznie drożej niż on, a niektórzy lekarze marni... Mój sie nazywa Jakub Kwiatek, ma same superenztuzjastyczne opinie...

Gość wewe23e3
bo powtarzam, to ze musze miec teraz kanalowe to wina tylko i wylacznie spie**olonej roboty przez poprzedniego dentyste. tylko i wylacznie! a to że on spierdolił to była wina wyposazenia ganinetu czy raczej jego nieumiejętnosci? Co do zarobków- oczywiście że chcę zarabiac, ale przesadą jest ze ktos zarabia w 3 godziny więcej niż inny w miesiąc.

Gość tiusdejek
ja od kilku dni mam częściową protezę górną bo się bałam chodzić i leczyć wcześniej... :-( więc 8 zębów trzeba było usuwać... i 4 zaleczyć wyrywałam w narkozie bo były wielkie korzenie łączące się z zatoką czy coś.....a 4 zęby zaleczyłam normalnie protezę dostałam od razu po ekstrakcji obudziłam się z nią w ustach wygląda ładnie i nawet nie czuję że to proteza zapominam że ją mam tylko przy wyjmowaniu jej i czyszczeniu jest mi beznadziejnie głupio..

Gość fvfsgvdfgdfgdfgd
pastafarianka na szczescie mam to za soba ;) idz szybko, pare dni pocierpisz i po bolu :) wewe ja tego znalazlam przypadkiem, jak wlasnie na wyrwanie szukalam jak najpilniej, i ten mial najszybciej wizyte, pozniej zaczelam czytac opinie o tym dentyscie, okazalo sie ze ma bardzo, bardzo pochlebne, jak przyjrzalam sie blizej, to okazalo sie ze naprawde ta klinika to cud miod ultramaryna ;) i wcale nie maja wygorowanych cen! ceny w wawie dentystow sa wysokie, niestety. oni sa nawet jednymi z tych moze nie najtanszych, ale naprawde nie zdzieraja. a co do zarobkow, to wiadomo, nawet nie ma co komentowac. tez bym tak chciala. ale przeciez jak zaplace dentyscie i 1000 zl za zeba, to nie idzie do jego kieszeni wszystko, tylko klinika musi oplacic i ich pensje, i konserwacje wyposazenia, i materialy, i czynsz itd. a ten poprzedni dentysta - nieduzy, ale jednak wszystko co potrzebne mial, zadnych nie mialam zastrzezen co do tego, jak byla higiena przestrzegana, jakie mieli sprzety, zardzewialymi drutami nie grzebali w gebie :P wiec to musial byc po prostu brak umiejetnosci pani dentystki, badz tez moze miala zly dzien? nie wiem. jednak spieprzyla sprawe, tak wyszlo. i teraz musze wybulic niemala kase by poprawiac :(

Gość mirella badella
W Polsce zawsze chodzilam do dentysty na NFZ, bo szkoda mi bylo pieniedzy. Po to placimy skladki, zeby moc pojsc i leczyc sie za darmo! Na NFZ mozna poprosic o biala plombe, za ktora sie placi niewielkie pieniadze, moze 25zl. Ja wiem, ze prywatny lekarz jest milszy, zrobi dokladniej, itd., dlatego ludzie unikaja NFZ. Ale mysle, ze problem polskiego spoleczenstwa polega nie tyle na braku srodkow za oplacenie dentysty, a na braku systematycznosci. Gdyby wszyscy chodzili co jakis czas na odkamienianie zebow, czyszczenie, rentgena co trzy lata, wizyty sprawdzajace co 6 miesiecy, a codziennie nitkowali zeby i szczotkowali dluzej, niz przez 10 sekund, to nie byloby narzekania. Ludzie chodza do dentysty wtedy, kiedy juz nie maja wyjscia i potem musza placic. A wybieraja prywatnego dentyste, bo boja sie nieprzyjemnego (ale i bezplatnego) z NFZ. Wola zaplacic, zeby nie slyszec szczerego "Pan/i nie dba o zeby!".

Gość wewe23e3
a dawno to było? Bo na każdą plombę jest bodajże 12 mcy gwarancji...