Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy będę tatą ?

Wynik spermy

Polecane posty

Gość Czy będę tatą ?

Musicie mi pomóc, bo nie wiem czy jest ok, a dzisiaj odebrałem wyniki: Objętość (ml) : 3,2 PH: 8,3 Lepkość: ++ (norma +) Czas upłynnienia: 50 min Leukocyty: 15 mln/ml) Całkowita liczba plemników w ejakulacie ) mln/ejakujat): 201,6 Ruchliwość ogólna - 56 ( norma PR +NP >40% ) PR - Ruch progresywny - 43 NP - Ruch nieprogresywny - 13 IM -Brak ruchu - 44 I co Wy na to ?

Gość jezu facet
idz do urologa z wynikami

Gość a co? nie możecie
drogą naturalną,że aż badania zrobiłeś specjalistyczne?

Gość Czy będę tatą ?
do urologa ? oj ... za 2 godziny wróci moja Miła z pracy i albo chcę się pochwalić, albo schować w garażu Proszę o bardziej konkretną pomoc :)

Gość jak odbierales wyniki
lekarz nie powiedzial ci co i jak?

Gość Czy będę tatą ?
No nie możemy ... Przecież bez przeszkód w byciu tatą, żaden facet nie trzepie lolka w celu oddania spermy :o

Gość Czy będę tatą ?
Wyniki w zaklejonej kopercie odebrałem i już Dlatego pytam ! Kurwa czuję się jak na spowiedzi :p

Gość mogłeś zapytać
lekarza przy odbiorze wyników, chyba że tu się jakiś znawca tematu trafi i Ci odpowie.

Gość anka 30
moj maz jest bezplodny do dzisisiaj niewiem jaki powod ogolnie ma calkowity brak plemnikow w spermie dla mnie do tej pory niezrozumiale dlaczego tak jest i czemu a lekarze niepotrafia mi logicznie wytlumaczyc czemu ??

Gość Czy będę tatą ?
Anka cholera macie kłopot :( Moja Miła tak wychwalała to fotum/.... A tu widzę , że dupa blada, żadnych informacji :( Tylko pieprzenie o dupie maryni :p

Gość 30letnia lalka
czy mam klopot juz chyba nie hmmm wiesz co bylam w gadnsku w inviccie bylam w warszawie w novum i wszedzie to samo nie ma pan plemnikow a ja sie pytam czemu a pan w bialym fartuszku ze niewie ze bipsja moze by rozwiazala broblem i operacja i takie tam Pogodzilam sie ze nie bede mama trudno zycie choc czaem chuj mnie strezla jak nie jedna idzie na aborcje lun dziecko wyrzuciia a 1 swojego nie moga miec

Gość facetttttttttttt
idz do lekarza bo tu nie ma lekarzy dociera to do ciebie ????:O

Gość anka 30
ten tekst wyzej jest moj jak by co ;)

Gość Czy będę tatą ?
No właśnie ...Tu nie ma lekarzy :) Ale każdy forumowicz ma się za takiego :) Aniu na Twoim miejscu raczej pytałbym co z tymi plemnikami nie tak ? Co z nasieniem ? Co jest takiego że marne lub zerowe szanse?

Gość anka 30
niewiem ja juz chyba dam z tym spokoj tylko czasem mi przechodzi taka mysl ze moze jest cos co nie zrobilismy z mezan cos banalnego i smiesznego co pozwoliloby mu byc tata on to przezyl cholernie i przezywa jeszcza ale nie dalam mu sie zalamac jest dla mnie najwazniejszy nawet z bezplodnoscia a lekarze drogi kolego najlepeij to zaraz in vitro pod warunkiem ze po pobraniu od meza biopsji wyszlo by ze maz gdzies tam ukryte plemniki ktore nie chce sie wydotac na swiat ;) Dlugo z mezem rozmawialismy o in vitro i doszlismy do wniosku ze to zajebiscie kosztowne i tez wyczerpujaco psychicznie i fizycznie i postanowilismy ze zrobimy inseminacje dawcy ja juz jechalam na ustalanie cech wygladu dawcy i W gdansju tak nam namieszali ze moze maz niech sie zdecyduje na ta biopsje ze moze bedzie ojce ale tylko i wylacznie byl po przez in vitro i jak na razie odpuscilam sobie bo ja juz niewiem co mam robic maz akurat jest na delegacji nie ma go w kraju i tak wzystko ucichlo uwierz mi jak sie ostro za to niewezmiesz to zapomnij o pomocy od kogokolwiek aha zapomnialam ci napisac ze jak sie zaczniez leczyc musisz spooooooro kasy odlozyc :) same badania sa zajebiscie kosztowne

Gość Czy będę tatą ?
A Wasze wyniki są miarodajne ? Czy powtórzone też sa niekorzystne ? O kasie nawet już tu nie piszę, bo już całkiem sporo na " synka" poszło, ale cały czas walka trwa. Jak mówi moja żonka, do klimakterium będziemy walczyć :D

Gość anka 30
badanie spermy 3 razy zawsze to samo BRAK PLEMNIKOW tylko czemu tak jest ???

Gość Czy będę tatą ?
Anno Czy badanie : HSG, laparoskopia, badanie wrogiego śluzu mieliście ?

Gość Czy będę tatą ?
A ile lat ma Twój mąż ? Może pracuje w jakiś specyficznych warunkach ?

Gość anka 30
pytasz czy ja mialam ? nie niemialam na hsg musze isc w momencie jak zdecydujemy sie cos dalej zrobic na wrogosc sluzu nie bo jak wyszly negatywnie wyniki meza to na co mam zle reagowc jak on tam za przeproszeniem nic nie ma

Gość anka 30
wiesz co ja ci powiem ja caly czas jak mi sie spoznia okres mysle ze jestem w ciazy chcialabym zeby to sie kiedys stalo do mnie chyba tak do konca nie dociera ze maz jest bezplodny bo dla mnie caly czas jest nie zrozumiale jak facet nie moze nie miec nic w spermie plemnikow na nic nie chorowal nie uszkodzil mechanicznie jader niewiem zadnych chorob dziedziczny z mezem podejrzewam ze w dziecinstwie musial moze przejsc lagodny objaw swinki ze byl nwet moze niewiedzieli o tym bo ja juz niewiem co myslec wierze caly czas w cud tylko jakos na omija zajebistym lukiem

Gość ryprypryp
ktos powiedzial zebys sie udal do urologa.. ale sie pomylil, urolog nic na to, idz do androloga, albo niech dziewczyna/żona idzie do swojego gin z Twoimi wynikami (jesli robiles badanie bo chcecie sie zaciążyć)

Gość ryprypryp
napewno wzmozona lepkość ejakulatu nie jest dobra, bo plemniki ledwo sie ruszają jesli jest gęsto :) moj tez ma ten problem, podobno mozna to rozrzedzić witaminami, np C,

Gość ryprypryp
i jeszcze cos: badanie musisz zrobic przynajmiej z 3 razy zeby byl wiarygodnie, ogolnie plemniki dojrzewaja ok 3 msc wiec jesli teraz bedziesz bral jakies leki (moj dostal witaminy i androvit, adnrotop, capivit A plus E, undestor, bierze cynk tez) to badanie ma sens i tak dopiero po jakichs 3 msc - tyle trwa proces spermatogenezy (ok 72 dni)

Gość anka 30
boze co sie dzieje ze takie sytuacje sa co to czarnobyl jakos czy jak ;(

Gość erabesskaa
wyniki masz dobre, jesli macie problem to na pewno nie lezy on po Twojej stronie.

Gość ryprypryp
NIEEE - dla dodanego linka> to zalezy wg jakich kryteriow sa wyniki konkretnego badania, wg Krugera czy jakos tak juz powyzej 3% dobrych plemnikow jest normozoospermią, wg innego kryterium trzeba mieć >30% właśnie, wiec zeby sie autor tematu nie załamał - najlepiej autorze sprawdz na swoich wynikach wg jakiej klasyfikacji masz sprawdzac wyniki, zreszta wartosci referencyjne tez powinny byc podane razem z wynikami..