Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
marta11i8

Czy to może być anoreksja? Pomóżcie:(

Polecane posty

Witam Od jakiegoś czasu obawiam się że mogę mieć anoreksje... ale może zacznę od początku. Pół roku temu ważyłam 65kg. przy wzroście 167cm i jeśli chodzi o moją figurę no to miałam za dużo "tłuszczyku" na brzuchu, boczkach i udach. Wtedy postanowiłam że muszę się wziąć za siebie i schudnąć. Zaczęłam codziennie ćwiczyć, chodzić na długie spacery i jadłam 1000kcal dziennie. Starałam się jeść wszystko tylko w mniejszych ilościach. W maju ważyłam 57kg. i wtedy już coraz częściej zdarzało mi się zjadać więcej niż 1000kcal a od wakacji mam takie momenty że czasami jem bardzo mało (ok. 800kcal) a czasami mam takie napady głodu że potrafię zjeść nawet 4000kcal ! I to nie z powodu głodu tylko dlatego że mam na coś bardzo ochotę. Teraz ważę 55kg. i robię wszystko żeby nie przytyć, kiedy zjem za dużo to później staram się spalić to ćwiczeniami albo na następny dzień się głodzę, a już o wyrzutach sumienia nie wspomnę:( po zjedzeniu tego wszystkiego czuje się strasznie i łapię takiego doła że trudno jest mi to opisać :( nie wiem co mam robić. Boje się że przytyje a bardzo bym tego nie chciała:( Od jakiegoś czasu myślę i rozmawiam tylko o tym co zjeść, ile i żeby to nie miało za dużo kalorii. Nie potrafię zjeść czegoś nie licząc kalorii ;( Ostatnio miałam robione badania i wszystko jest w porządku oprócz niskiego poziomu glukozy i wysokiego TSH. Ale co do tarczycy to przyjmuje już leki przepisane od endokrynologa. Od jakiegoś czasu mam też zaparcia, wzdęcia, cały czas jest mi bardzo zimno, jestem rozdrażniona i mam problemy ze snem. Proszę napiszcie co o tym myślicie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować