Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZamyslonaOna88

A moze jestem...?

Polecane posty

Gość ZamyslonaOna88

Miesiaczkuje od kilku lat regularnie i mam dosc dlugie cykle ktore trwaja zazwyczaj 31/32 dni... Zawsze okres dostawalam 28/29 kazdego miesiaca, tylko w sierpniu mi sie przesunol na 25.08 ale to chyba dlatego ze pojechalam za granice (zmiana klimatu). Mniejsza z tym... Miesiaczke dostalam w sierpniu 25.08 i trwala do 27.08. 28.08 juz wolgole nie krwawilam (pamietam bo akurat wracalam do Polski). Dzis jest 28.09, no juz prawie sroda - 29.09 a okresu BRAK, i nic nie wskazuje na to ze mam go dostac (zawsze pobolewa mnie brzuch tak dwa dni przed...) Przed powrotem zza granicy "zaszalelismy" z moim TŻ i codziennie sie kochalismy (nawet po dwa razy). Tak samo bylo po powrocie. Nie zabezpieczamy sie (stosunek przerywany - jestesmy gotowi na dziecko jakby co), raz tylko uzylismy prezerwatywy ktora o dziwo obojgu nam wydala sie pusta, ale NIE BYLA PEKNIETA...!? Zastanawiam sie teraz czy oby czasem nie jestem w ciazy... Miesiac sie konczy - okresu brak... Spoznia sie 3 dni... A na dodatek okropnie zleniwialam - siedzialabym calymi dniami w fotelu... Jak myslicie??

Gość jest duża
szansa,że zaszlaś. Ale bym chciała być na twoim miejscu.

Gość od tego sa
testy ciazowe ginekolog i badanie beta hcg bo tu nie ma wrózek ktore ci wywróza czy jestes w ciazy czy nie jestes:O

Gość ZamyslonaOna88
Nie pytam wrozki czy jestem... Pytam o opinie czy moge byc... ;]

Gość a chciałabyś??
??

Przy tak długich cyklach ciężko jest stwierdzić, czy jest to faktycznie duże opóźnienie, czy po prostu okres ci się trochę spóźnia. Ja bym na twoim miejscu zrobiła test, albo poszła do lekarza aby być już pewną. A co do objawów miesiączki - sama mam bóle krzyża ale zdarzają mi się cykle kiedy nie mam żadnych objawów, więc wydaje mi się że nie może być to wyznacznik "bycia w ciąży".

Gość ZamyslonaOna88
Do kogos kto pyta czy bym chciala: Jakbym zaszla to bym sie nie zabila :) Moj TŻ chce miec dziecko, ja narazie "bokiem" odchodze od tego ale jakby... To byloby super ;)

Gość Panikara7
Dokładnie, zgodzę się z jedną wypowiedzią- brak bólu nie jest wyznacznikiem tego,że zaszłaś w ciążę i tak samo w przypadku stosunku przerywanego- bardzo często używałam tej metody i jakoś w ciążę nie zaszłam ;) Ja poczekałabym jeszcze kilka dni, zrobiłabym test jakoś po tygodniu.

Gość jdlkajfljkfaf
Tez tak mysle ze poczekam z testem... Martwi mnie tylko ten stosunek w gumce , w ktorej nic nie bylo... Czy czasem nie byla dziurawa i sperma nie uciekla ;]