Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arlettta83y

Prawie dorosła córka...i jej ojciec

Polecane posty

Gość arlettta83y

Moja córka ma 17 lat. To dobre i kochane dziecko. Zawsze była pomocna, grzeczna, nie miałam z nią problemów wychowawczych. Wychowywałam ją sama, ponieważ jej ojciec mnie zgwałcił jak miałam 15 lat. Była policja, był sąd, jej ojciec siedział za to w więzieniu. Córka oczywiście o tym nie wie i wolałabym aby się nigdy nie dowiedziała w jakich okolicznościach została poczęta. To by ją skrzywdziło. Ona zna wersję, że jej ojciec opuścił nas zanim jeszcze się urodziła. Nie kontaktował się z nami przez te wszystkie lata aż do teraz. W sierpniu się pojawił i zgrywa kochającego i stęsknionego za córką tatusia. Nie wierzę mu i boję się, że skrzywdzi córkę a ona jest nim zafascynowana. Mój znajomy prawnik podpowiedział mi, ze w oparciu o akta sprawy z przeszłości mogę wystąpić o zakaz zbliżania się do mnie i do córki ale to wiązałoby się z powiedzeniem jej prawdy... Co robić?

Gość ja bym powiedziała jej, to
na pewno lepsze niekoniecznie zrozumie, jak to jest, bo sama nie byla w takiej sytuacji i mimo to bedzie chciala kontaktu z tym człowiekiem ale ma prawo znac prawde. Mysle, że sie bardzo nie obrazi za to "kłamstwo", ma 17 lat to zrozumie, dlaczego jej nie mówilaś.

Gość w czerwonej sukience
oglądajac Linie Życie gdzie jest identyczna sytuacja tylko babka ma syna uważam że powinnaś powiedzieć jej prawdę

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Powiedzieć prawdę. Zresztą ja jestem za tym, aby w takich sytuacjach mówić prawdę jak tylko dziecko jest w stanie ja przyjąć, właśnie po to, by uniknąc takich sytuacji. Swoją drogą podziwiam cię. Ja na twoim miejscu pewnie bym nie dała rady urodzić, a co dopiero wychować... nie w tym wieku.

Gość juggjuig
1) skoro zdecydowalas sie urodzic dziecko pochodzace z gwaltu, to znaczy ze w jakis sposob tamten czyn zaakceptowalas tzn zgodzilas sie na powstanie nowego zycia 2) nowe zycie ktore powstalo nie jest twoja wlasnoscia! 3) nie wtracaj sie wiec miedzy corke a ojca bo j.w.