Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawałek sepii

Ludzie mnie nie widzą

Polecane posty

Gość Kawałek sepii

Czuję się niekochana, niedoceniana, niepotrzebna... Non stop jestem zlewana, to co mówię, nie ma znaczenia... Faceci nie zwracają uwagi... Czy ja w ogóle istnieję?

Gość Kawałek sepii
Chciałabym tak pozytywnie oceniać rzeczywistość, a jednak gdzieś za tą teczą widzę ciemne chmury... Tak już od wielu lat... Tyle daję ludziom, a oni nic sobie z tego nie robią... Jestem dobra, empatyczna, wrażliwa, a co z tego mam? Cierpię na chroniczną samotność... Nie mam przyjaciół, chłopaka...

Gość Kawałek sepii
Co robię źle? Czy jestem zbyt dobra?

Gość Kawałek sepii
Może mi ktoś odpowie w końcu...

Gość Znam to uczucie
Widzisz, niestety żyjemy w takich czasach, gdzie dostrzegani są tylko Ci, którzy robią wokół siebie szum, robią z siebie zupełnie kogoś innego, by wpasować się w społeczeństwo. Natomiast my, wrażliwi, jesteśmy pomijani, bo tak jakby mamy za mało tej "fajności" w sobie, jesteśmy mniej wybuchowi. Bo zobacz, wyobraź sobie dziewczynę przeklinającą, ubierającą się wyzywająco oraz dziewczynę spokojną, subtelną, ubierającą się bardziej kobieco. I na pierwszy rzut oka zdawać by się mogło, że o wiele lepsza jest ta druga. A jednak większość ludzi woli tę pierwszą, bo jest bardziej wybuchowa, bo nie boi się wyrażać głośno swoich opinii. Moja rada: staraj się przebywać w otoczeniu ludzi o podobnym charakterze co Ty i uwierz, jak szybko znajdziesz tam przyjaciół... :) Też zachowaniem jestem podobna do Ciebie, też mnie nie dostrzegają mnie ludzie, ale wiesz? Ja tych właśnie ludzi mam gdzieś, a skupiam się na tych, którzy mnie kochają! :) I znajdziesz sobie faceta, głowa do góry! Czekaj tylko na właściwy moment, bo czasem nawet można pokochać kogoś, o kim wcześniej się myślało, źe nigdy do tego nie dojdzie... :) Powodzenia!